Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020

Πριν ρίξει τις πατάτες στο ταψί τις πασπάλισε με σιμιγδάλι - Με το αποτέλεσμα θα γλείφετε τα δάχτυλά σας

Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε!

2 Οκτωβρίου 2020 15:41
Πριν ρίξει τις πατάτες στο ταψί τις πασπάλισε με σιμιγδάλι - Με το αποτέλεσμα θα γλείφετε τα δάχτυλά σας
Από Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη

Μπορεί οι πατάτες να αποτελούν ένα από τα πιο απλά γεύματα αλλά αυτό δεν σημαίνει πως μιλάμε και για μία απλή διαδικασία για να πετύχεις τις τέλειες πατάτες. Ας ξεκινήσουμε από τα απλά, το κόψιμο - δείτε εδώ πώς θα κόψετε τέλεια και ομοιόμορφα τις πατάτες σας στο άψε σβήσε. Με το μαγείρεμα όμως τι γίνεται; Πόσες φορές δεν έχετε βγάλει τις πατάτες από το φούρνο ελαφρώς ωμές ή τόσο παραψημένες που είναι έτοιμες για πουρέ;

Σας βρήκαμε την συνταγή με το σιμιγδάλι που θα κάνει τις πατάτες το αγαπημένο σας φαγητό!

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κιλό πατάτες κομμένες σε μεγάλες μπουκιές
  • 3 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο (ή όποιο άλλο βότανο σας αρέσει)
  • 3 κουταλιές βούτυρο
  • 3 κουταλιές λάδι

πατάτες φούρνου, σιμιγδάλι

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
  • Σε μια κατσαρόλα βράζετε μπόλικο αλατισμένο νερό.
  • Μόλις πάρει βράση ρίχνετε τις πατάτες και τις βράζετε για 4 – 5 λεπτά, μέχρι να μπορείτε ίσα ίσα να τις τσιμπήσετε με ένα πιρούνι αλλά να είναι ακόμα σκληρές στο εσωτερικό τους.
  • Σουρώνετε καλά τις πατάτες και τις επιστρέφετε στην άδεια κατσαρόλα.
  • Ρίχνετε το δεντρολίβανο, λίγο αλάτι και πασπαλίζετε με το σιμιγδάλι.
  • Κλείνετε το καπάκι της κατσαρόλας και κρατώντας το κουνάτε με δύναμη πάνω κάτω την κατσαρόλα.
  • Με αυτό τον τρόπο οι πατάτες θα σπάσουν ελαφρώς στην άκρη τους και καλυφθούν με το σιμιγδάλι.
  • Βάζετε το βούτυρο και το λάδι σε ένα ταψί που να χωράει τις πατάτες σε μονή στρώση.
  • Βάζετε το ταψί στον ζεστό φούρνο για να λιώσει και να κάψει το βούτυρο και το λάδι. 5 λεπτά είναι αρκετά. Βγάζετε το ταψί από τον φούρνο και αδειάζετε μέσα τις πατάτες με το σιμιγδάλι.
  • Κουνάτε το ταψί για να βουτυρώσετε καλά τις πατάτες.
  • Ψήνετε για 30 - 40 λεπτά περίπου, γυρίζοντας στον μισό χρόνο τις πατάτες, μέχρι να κάνουν τραγανή κρούστα και να πάρουν ένα τέλειο χρυσό χρώμα.

Πηγή: womenonly.gr

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share