Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2020

Άνοιξε μια τρύπα στο κέντρο από τα μακαρόνια και τα έβαλε στο φούρνο μικροκυμάτων - 2 λεπτά μετά...

Μοναδικό κόλπο!

22 Οκτωβρίου 2020 10:45
Άνοιξε μια τρύπα στο κέντρο από τα μακαρόνια και τα έβαλε στο φούρνο μικροκυμάτων - 2 λεπτά μετά...
Από Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη

Η καθημερινότητά σας μπορεί να είναι τέτοια, που δεν μπορείτε να μαγειρεύετε συνέχεια. Κάπως έτσι ψάχνετε ορισμένες λύσεις κι ας είναι μία από αυτές τα ξαναζεσταμένα μακαρόνια.

Δεν έχει κάτι αρνητικό από μόνο του, βέβαια, το συγκεκριμένο πιάτο ακόμη και σε αυτή την περίπτωση. Αν το έχετε μαγειρέψει καλά, τότε μπορείτε να το καταναλώσετε και πάλι, ζεσταίνοντάς το απλά στον φούρνο μικροκυμάτων, και να είναι νόστιμο.

μακαρόνια μικροκυμάτων

Πολλές φορές, όμως, στην προσπάθειά σας να ζεσταθούν ομοιόμορφα, σίγουρα δεν τα έχετε καταφέρει. Το κόλπο, για να μη σας ξανασυμβεί, είναι απίστευτο και σίγουρα δε θα είχε περάσει από το μυαλό σας. Ωστόσο, επειδή ο χρόνος όλων μας είναι περιορισμένος, δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε την τέλεια μακαρονάδα σε ελάχιστα λεπτά.

Ο πιο έξυπνος και απλός τρόπος για να ξαναζεστάνετε τα μακαρόνια όπως πρέπει είναι να ανοίξετε ένα κενό, μια τρύπα στα μακαρόνια που βρίσκονται στο μέσον του πιάτου. Με αυτόν τον τρόπο δεν χρειάζονται καν ανακάτεμα την ώρα που τα ζεσταίνετε.

Προσοχή: Αυτά είναι τα μακαρόνια που δεν πρέπει ποτέ να ανακατεύετε ενώ βράζουν

Το ανακάτεμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό κατά το βράσιμο των ζυμαρικών. Εάν παραλείψετε αυτό το στάδιο κατά τη μαγειρική σας απλά θα καταλήξετε να κοιτάζετε ένα “κουβάρι” από μακαρόνια όλα κολλημένα μεταξύ τους.

Αυτό όμως δεν ισχύει και για όλα τα είδη ζυμαρικών καθώς όπως έχουν διαφορετικό χρόνο βρασμού έχουν κ διαφορετική μεταχείριση. Ποια είναι λοιπόν τα ζυμαρικά που δεν θέλουν καθόλου ανακάτεμα κατά το βράσιμο;

Αυτά είναι τα χειροποίητα ζυμαρικά όπως οι χυλοπίτες. Τα χειροποίητα ζυμαρικά είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα γι' αυτό και ο χρόνος βρασμού τους συνήθως δεν ξεπερνάει τα 3 λεπτά. Αν τα ανακατέψετε όπως θα κάνετε με οποιοδήποτε άλλο ζυμαρικό το πιθανότερο είναι τα μακαρόνια σας να "λιώσουν" και να γίνουν μια μάζα. Αυτό όμως, δεν είναι το μοναδικό πράγμα που πρέπει να προσέχουμε όταν μαγειρεύουμε μακαρόνια, δείτε εδώ τι ισχύει με το στράγγισμα.

χυλοπίτες

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share