Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Προσοχή: Σταματήστε να στραγγίζετε τα μακαρόνια στο νεροχύτη

Ήρθε η ώρα να αλλάξετε συνήθειες

20 Οκτωβρίου 2020 21:34
Προσοχή: Σταματήστε να στραγγίζετε τα μακαρόνια στο νεροχύτη

Τα μακαρόνια θεωρούνται το πιο εύκολο φαγητό που μπορεί να φτιάξει άνθρωπος. Κι όμως όσο παράξενο κι αν ακούγεται σε όσους δεν κατέχουν τα μυστικά της μαγειρικής, θέλουν κι αυτά τον τρόπο τους για να γίνουν πραγματικά νόστιμα και λαχταριστά.

Και φυσικά μην ξεχνάμε πως ακόμη και πίσω από τα πιο απλά φαγητά κρύβονται κάποια μικρά μυστικά που μπορούν να τα απογειώσουν, δείτε εδώ το κόλπο για την τέλεια μακαρονάδα σε ελάχιστα λεπτά.

Φαίνεται λοιπόν πως τόσα χρόνια οι περισσότεροι από εμάς κάνουμε κατ'εξακολούθηση ένα μεγάλο λάθος κάθε φορά που βράζουμε σπαγγέτι. Κι αυτό δεν έχει τόσο σχέση με το μαγείρεμα όσο με το στράγγισμα των μακαρονιών.

Οι κορυφαίοι σεφ στον πλανήτη λοιπόν εξηγούν πως το να ρίχνουμε το νερό από την κατσαρόλα στον νεροχύτη για να στραγγίξουμε το φαγητό είναι τεράστιο φάουλ αφού η σπαγγέτι όταν βράζει παράγει έλαια που είναι ιδιαιτέρως νόστιμα και μπορούν να φανούν πάρα πολύ χρήσιμα αν θέλουμε να φτιάξουμε κάποια συνοδευτική σάλτσα.

Μάλιστα υποστηρίζουν πως ο λόγος που συχνά οι σάλτσες δεν δένουν σωστά είναι το ότι δεν χρησιμοποιούμε το νερό μέσα στο οποίο έχουμε βράσει την μακαρονάδα αλλά προσθέτουμε απλό νερό βρύσης.

Δες στο βίντεο που ακολουθεί τι ακριβώς πρέπει να κάνεις την επόμενη φορά.

Εσείς βράζετε ακόμα τα μακαρόνια στην κατσαρόλα; Η απίστευτη εναλλακτική που σας γλιτώνει νερό και ρεύμα (Video)

Όλοι λατρεύουν τα μακαρόνια. Αλλά σε κανέναν δεν αρέσει ούτε να λερώνει πολλά μαγειρικά σκεύη για την ετοιμασία ενός γεύματος, αλλά ούτε και να σπαταλάει χρόνο και υλικά.

Κατά κανόνα, για να φτιάξετε μακαρόνια, πρώτα βράζετε μπόλικο νερό στην κατσαρόλα και μετά τα ρίχνετε μέσα, σωστά; Μόνο που έτσι σπαταλάτε πολύ περισσότερο νερό απ' όσο χρειάζεται (κάτι που φαίνεται όταν σουρώνετε στο τέλος τα ζυμαρικά) αλλά και πολύ ηλεκτρική ενέργεια για να φέρετε σε σημείο βρασμού το νερό (είτε απευθείας στην κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας, είτε πρώτα με βραστήρα).

Τώρα, θα δείτε ένα πολύ ωραίο... κόλπο, για να ετοιμάζετε μακαρόνια χωρίς να σπαταλάτε νερό και ηλεκτρική ενέργεια. Ωστόσο, δείτε εδώ ποιο είναι το λάθος όταν τα σουρώνουμε.

Τα μόνα που χρειάζεστε είναι ένα μεγάλο τηγάνι, λίγο ελαιόλαδο και... τα ζυμαρικά που προτιμάτε:

  • Πρώτα απ' όλα λαδώστε καλά το τηγάνι προτού το βάλετε στην φωτιά.
  • Στην συνέχεια βάλτε στο τηγάνι τα μακαρόνια μαζί με κρύο νερό. Το μυστικό εδώ είναι η ποσότητα του νερού να είναι αρκετή απλά για να καλύψει πλήρως τα ζυμαρικά.
  • Βάλτε καπάκι στο τηγάνι και αφήστε τα μακαρόνια να βράσουν, ανακατεύοντας τακτικά για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.

Δείτε και το βίντεο για να καταλάβετε ακριβώς την διαδικασία:

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share