Η πιο νόστιμη κολοκυθόσουπα ιδανική για τις κρύες ημέρες
Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!
21 Οκτωβρίου 2020 20:20
Η θερμοκρασία πέφτει κατακόρυφα και το ιδανικό πιάτο για τις κρύεςημέρες είναι μια ζεστή σούπα. Γι΄αυτό το Athensmagazine.gr έψαξε και βρήκε για εσάς την απόλυτη συνταγή για μια πεντανόστιμη κολοκυθόσουπα που σίγουρα θα λατρέψετε και θα φτιάχνετε ξανά και ξανά. Κι αν θέλετε να ολοκληρώσετε το γεύμα σας με ένα επιδόρπιο, δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε ένα λαχταριστό γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα.
Υλικά συνταγής
¼ κίτρινης κολοκύθα καθαρισμένη
2 μεγάλες πατάτες
3 καρότα
1 σελινόριζα
1 κρεμμύδι
2 - 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και 1/2 κουταλιά βούτυρο
1 ποτηράκι λευκό κρασί
1 κύβος ή συμπυκνωμένος ζωμός λαχανικών
300 ml κρέμα γάλακτος
αλάτι, πιπέρι, κύμινο
Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε όλα τα λαχανικά.
Τα τσιγαρίζετε σε κατσαρόλα στο λάδι και το βούτυρο.
Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και κύμινο.
Τα σβήνετε με λευκό κρασί.
Ρίχνετε καυτό νερό να τα σκεπάζει και τον κύβο και τα βράζετε.
Όταν ετοιμαστούν και μαλακώσουν, τα πολτοποιείτε στο μπλέντερ ή μέσα στην ίδια την κατσαρόλα με το ραβδομπλέντερ.
Αφήνετε λίγο να κρυώσουν, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε.
Σε κάθε πιάτο μπορείτε να βάλετε λίγη ακόμη κρέμα για γαρνιτούρα ή να πασπαλίσετε με κολοκυθόσπορους και κάποιο φρέσκο μυρωδικό της αρεσκείας σας.
Τεμαχίζεις τα μανιτάρια στα δύο, αν είναι μεγάλα. Τα πλένεις ή τα στραγγίζεις από το χυμό τους. Αν χρησιμοποιήσεις μανιτάρια κονσέρβα, τοποθέτησέ τα στην κατσαρόλα με το λάδι. Σοτάρεις πολύ καλά, ώσπου να μείνουν τα μισά και να βγάλουν όλο το νερό τους.
Κατόπιν προσθέτεις αν θέλεις, λίγο σπανάκι και μαρούλι, τα κρεμμυδάκια και ανακατεύεις.
Προσθέτεις το νερό και ανάλογο αλάτι και τ' αφήνεις να βράσουν.
Λίγο πριν βράσουν τελείως, προσθέτεις τον άνηθο, ανακατεύεις και αποσύρεις από την φωτιά.
Αφήνεις τη σούπα να κρυώσει καλά και σ' ένα μπολ έχεις το ταχίνι.
Ρίχνεις σιγά σιγά το χυμό των λεμονιών και το χτυπάς στο χέρι ή τοποθετείς το μείγμα στο μπλέντερ.
Συνεχίζεις να χτυπάς προσθέτοντας λίγο από το ζωμό της σούπας.
Όταν ασπρίσει το ταχίνι, το ρίχνεις στο περιεχόμενο της κατσαρόλας, ανακατεύεις καλά και σερβίρεις.
Σημειώσεις:
Αν θες να ξαναζεστάνεις τη σούπα, να ανάψεις πολύ χαμηλή φωτιά, γιατί το ταχίνι κόβει.