Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Η τυροκουλούρα της γιαγιάς

Λαχταριστή συνταγή!

17 Οκτωβρίου 2020 09:25
Η τυροκουλούρα της γιαγιάς

Φτιάξτε λαχταριστή τυροκουλούρα της γιαγιάς. Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Σε περίπτωση που θέλετε να φτιάξετε κάτι άλλο, δείτε εδώ συνταγή για ζουμερή τυρόπιτα με μπέικον.

Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι
  • 1/2 κιλό φέτα όχι πολύ αλμυρή
  • 1 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο, το θέλει το λάδι του
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι κανονική
  • Νεράκι χλιαρό Όσο μας πάρει
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε σε μία λεκανίτσα το αλεύρι με το αλάτι το σπρώχνουμε προς τα τοιχώματα της λεκάνης για να ανοίξουμε μία λακουβίτσα μεγάλη, και εκεί θα ρίξουμε το νεράκι το χλιαρό (για αρχή τουλάχιστον 2 ποτήρια) τη μάγια και τη ζάχαρη.
  • Αφού τα ζυμώσουμε, δε χρειάζεται και πολύ ζύμωμα ένα πεντάλεπτο είναι αρκετό αρκεί να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια σας για να μπορέσετε να τη δουλεύετε, θα τρίψετε το τυρί με τα χέρια σας θα προσθέσετε και το λαδάκι σας, και θα ζυμώσετε άλλο λίγο για να πάει παντού το τυράκι.
  • Παίρνουμε ένα ταψί κανονικό σε μέγεθος, αν έχετε αλουμίνιο η αντικολλητικό, γιατί στο ανοξείδωτο δεν ροδίζει καλά από την κάτω πλευρά.Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί βάζουμε μέσα τη ζύμη μας και την αφήνουμε μες στο φούρνο στους 40 με 50 βαθμούς μέχρι να φουσκώσει. Αυτό το κάνω για να γίνει πιο γρήγορα το ζυμάρι, αν δε θέλετε μες στο φούρνο σκεπάστε την κάπου αλλά να είναι ζεστά.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 250 βαθμούς χωρίς αέρα. Και μόλις φτάσει τη θερμοκρασία που θέλουμε βάζουμε μέσα την τυροκούλουρα μας.
  • Την αφήνουμε μέχρι να ροδίσει κανένα δεκάλεπτο περίπου, και μετά κατεβάζουμε στους 180 - 200 βαθμούς. Εκεί θα την αφήσετε για 40 με 45 λεπτά.

Πηγή: cookpad

Τυρόπιτα με γιαούρτι και χωρίς φύλλο - Εύκολη και γευστική συνταγή

Φτιάξτε μια λαχταριστή τυρόπιτα με γιαούρτι και χωρίς φύλλο. Πρόκειται για μια συνταγή που είναι ό,τι πρέπει για τις φορές που βιάζεστε, πεινάτε, δε βρίσκετε συνοδευτικό ή θέλετε ένα σνακ. Δηλαδή όπως καταλάβατε, είναι για όλες τις ώρες, για μικρούς και μεγάλους. Σε περίπτωση όμως, που θέλετε να φτιάξετε κάτι διαφορετικό, δείτε εδώ συνταγή για αυγόφετες.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

  • 400 γρ. κασέρι τριμμένο
  • 150 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
  • 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 2% λιπαρά
  • 150 γρ. καλαμποκάλευρο
  • 3 αυγά μεσαίου μεγέθους
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις και λαδώνουμε καλά ένα ταψί μεσαίου μεγέθους.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα τυριά και το γιαούρτι. Αλατοπιπερώνουμε σύμφωνα με τη γεύση μας και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το καλαμποκάλευρο, καθώς και τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα και ανακατεύουμε.
  • Στρώνουμε την πίτα σε ένα μεσαίο ταψί και ισιώνουμε λίγο την επιφάνειά της με σπάτουλα ή αν δεν έχετε, με την ανάποδη μεριά ενός κουταλιού.
  • Ψήνουμε για 45-50′ περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει προτού την κόψουμε.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share