Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Οι αυγόφετες της γιαγιάς: Η συνταγή που θα σας ξετρελάνει!

Υπέροχη συνταγή!

15 Οκτωβρίου 2020 08:57
Οι αυγόφετες της γιαγιάς: Η συνταγή που θα σας ξετρελάνει!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Athensmagazine.gr σας καλημερίζει με νέα απολαυστική συνταγή της γιαγιάς, μετά τα χθεσινά κουλουράκια!

Πάμε να δούμε παρακάτω την συνταγή για αυγοφέτες της γιαγιάς:

Υλικά

  • 26 φέτες ψωμί
  • 2 μεγάλα μπαγιάτικα ψωμιά
  • 8 αυγά
  • 1 λίτρο γάλα
  • Αλάτι
  • Καλαμποκέλαιο
  • Ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο αγελαδινό

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα σε μια μεσαία λεκάνη με μια πρέζα αλάτι.

Κόβουμε τα ψωμιά σε φέτες

Βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά με όλα τα λάδια και το βούτυρο και περιμένουμε να κάψει.

Βουτάμε τη φέτα στο ζωμό και τις αναποδογυρίζουμε 5-6 φορές και συνεχίζουμε με την επόμενη αφήνοντας την προηγούμενη μέσα στη λεκάνη με το ζωμό να ρουφήξει...όταν γεμίσει όλη η λεκάνη με φέτες ψωμί, τις κάτω τις φέρνουμε πάνω και αρχίζουμε το τηγάνισμα.

Μόλις ροδίσει η μία πλευρά τις γυρνάμε από την άλλη.

Τυρόπιτα με τέσσερα τυριά, ιδανική για πρωινό ή τραπέζι

Πάμε να δούμε αναλυτικά την συνταγή παρακάτω:

Υλικά συνταγής

  • 450 γρ. πακέτο φύλλο κρούστας
  • 500 γρ. γάλα φρέσκο
  • 6 αυγά
  • 1 κιλό τριμμένη μυζήθρα
  • 400 γρ. τριμμένη φέτα
  • 500 γρ. τριμμένο κασέρι
  • 500 γρ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα
  • πιπέρι
  • λιγο μοσxοκαρυδο
  • λίγο βούτυρο λιωμένο στα μικροκύματα ή ελαιόλαδο για τα φύλλα

Η τυρόπιτα είναι ένα από τα παραδοσιακά φαγητά μας. Ποιος δεν έχει λατρέψει την τυρόπιτα της γιαγιάς ή της πεθεράς, φτιαγμένη με άπειρους συνδυασμούς ανάλογα με την περιοχή και τα διαθέσιμα υλικά. Να μια εύκολη συνταγή για να φτιάξουμε τυρόπιτα με τέσσερα τυριά: φέτα, μυζήθρα, κασέρι και κεφαλογραβιέρα.

Ανακατεύω σε ένα μεγάλο μπωλ ολα τα τυριά και προσθέτω το πιπέρι και λιγο μοσxοκάρυδο.

Βουτυρώνω ένα ταψί ή πυρέξ και βαζω δύο βουτυρωμένα φύλλα ζύμης.

Συμβουλή: Αν ανοίξατε φύλλο στο χερι, αφήστε το λίγο να στεγνώσει. Έτσι η πίτα θα γίνει πιο τραγανή.

Ρίχνω γέμιση και εναλλάξ βουτυρωμένα φύλλα ζύμης. Δεν με πειράζει αν το φύλλο είναι τσαλακωμενο.

Συνεχίζω έτσι, δηλαδή γεμίζω και απλώνω τα φύλλα μεχρι να τελειώσει η γέμιση.

Όταν τελειώσει η γέμιση της τυρόπιτας, την σκεπάζω με 2 φύλλα βουτυρωμένα και κλείνω τα φύλλα γύρω γύρω στο ταψί μου.

Χαράζω με ένα μαχαίρι την τυρόπιτά μου.

Χτυπάω τα έξι αυγά με το γάλα και περιχύνω το μείγμα τους στο ταψί.

Ραντιζω με λιγο νερο και ψήνω την τυρόπιτα για 50 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς ώσπου να ροδίσει καλά.

Βάζω το φούρνο να δουλεύει με αντιστάσεις πάνω – κάτω και το ταψί στην τελευταία σχαρα

Σερβίρω την τυρόπιτα ζεστή αλλά τρώγεται άνετα και κρύα!

Πηγή: supersyntages.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share