Σάββατο, 05 Δεκεμβρίου 2020

Λαχταριστή τυρόπιτα σε ρολό έτοιμη στο άψε σβήσε

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

6 Οκτωβρίου 2020 10:39
Λαχταριστή τυρόπιτα σε ρολό έτοιμη στο άψε σβήσε
Από Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη

Ποιος δεν λατρεύει τις τυρόπιτες; Μια λαχταριστή και νόστιμη τυρόπιτα μπορείς να τη φας για πρωινό, για σνακ αλλά ακόμη και σαν ολοκληρωμένο γεύμα. Το Athensmagazine.gr είπε να κάνει τη ζωή σας λίγο πιο εύκολη και να σας γλιτώσει από το άνοιγμα του φύλλου δείχνοντάς σας μια μοναδική συνταγή για τυρόπιτα ρολό που σίγουρα θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι, δεν θα λείψει από κανένα οικογενειακό τραπέζι και θα φτιάχνετε ξανά και ξανά. Αν πάλι είστε λάτρεις των γλυκών, ρίξτε μια ματιά σε αυτό το γλυκό ψυγείου με κρέμα βανίλιας και σοκολάτα.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:

Για τη γέμιση:

  • 260 γραμμάρια φέτα τριμμένη
  • 120 ml γάλακτος
  • 1 αυγό
  • 4 κσ λεπτό σιμιγδάλι

Για το φύλλο:

  • 8 φύλλα για πίτα από βραδύς ξεπαγωμένα στο ψυγείο
  • ελαιόλαδο

τυρόπιτα ρολό συνταγή

ΟΔΗΓΙΕΣ:

Για τη γέμιση:

Σε ένα μπολ ανάμειξης, συνδυάστε όλα τα συστατικά για την γέμιση και αφήστε τα στην άκρη.

Για το φύλλο :

  • Σε μια καθαρή και στεγνή επιφάνεια εργασίας, τοποθετήστε ένα φύλλο. Βουρτσίστε το ελαφρά με ελαιόλαδο χρησιμοποιώντας μια βούρτσα ζύμης.
  • Τοποθετήστε ένα άλλο φύλλο από πάνω και λιπαίνετε ξανά με ελαιόλαδο.
  • Στη μικρή πλευρά του φύλλου, τοποθετήστε μια γραμμή πάχους 2-3 cm με γέμιση. Διπλώστε κάθε άκρο (για να ασφαλίσετε την γέμιση) και ξεκινήστε την κύλιση του φύλλου μέχρι το τέλος, για να δημιουργήσετε ένα ρολό. Τοποθετήστε το σε ένα μεγάλο καλά-πασπαλισμένο τηγάνι (κατά προτίμηση με ελαιόλαδο) ή ένα ταψί.
  • Λιπάνετε κάθε ρολό γύρω γύρω με ελαιόλαδο.
  • Τρυπήστε κάθε ρολό μερικές φορές χρησιμοποιώντας μια οδοντογλυφίδα. Αυτό θα εμποδίσει το σχηματισμό ατμού στο εσωτερικό με αποτέλεσμα να βγει η γέμιση έξω από το ρολό. Ψήστε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα .
  • Αφήστε την Τυρόπιτα να κρυώσει για 5 λεπτά και μετά κόψτε κάθε ρολό σε 2-3 κομμάτια και σερβίρετε.

Πηγή: xrysoskoufaki.gr

Γρήγορη τυρόπιτα στο τηγάνι

Το Athensmagazine.gr θα σας προτείνει μια εύκολη συνταγή για τυρόπιτα, που γίνεται μέσα σε ελάχιστα λεπτά, αρκεί να έχετε στο ψυγείο σας φύλλα κρούστας και τυριά. Ωστόσο, αν δε θέλετε να φτιάξετε τυρόπιτα, δείτε εδώ συνταγή για ζαμπονοτυρόπιτα.

Υλικά

  • 4 φύλλα κρούστας
  • 3 κουτ. σούπας Βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι κίτρινα τυριά τριμμένα
  • 50γρ. φέτα σπασμένη
  • πιπέρι

Διαδικασία

Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 24εκ. και βάζετε 1 κουταλάκι σούπας βούτυρο. Λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο σε ξεχωριστό σκεύος.

Βουτυρώνετε χώρια το κάθε φύλλο, τσαλακώνετε 2 φύλλα και τα βάζετε στο τηγάνι το ένα πάνω στο άλλο. Ψήνετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν.

Τα αναποδογυρίζετε, όπως την ομελέτα, μοιράζετε ομοιόμορφα το μίγμα των κίτρινων τυριών και τη φέτα, πασπαλίζετε με πιπέρι και σκεπάζετε με τα άλλα 2 βουτυρωμένα φύλλα. Ρίχνετε από πάνω το βούτυρο που περίσσεψε.

Μόλις ροδίσει η μία πλευρά της τυρόπιτας, αναποδογυρίζετε και ψήνετε μέχρι να ροδίσει και η άλλη.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: Olive Magazine

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share