Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020

Θεϊκό γλυκό ψυγείου σαν... εκλέρ - Έτοιμο σε χρόνο ρεκόρ

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

18 Σεπτεμβρίου 2020 15:03
Θεϊκό γλυκό ψυγείου σαν... εκλέρ - Έτοιμο σε χρόνο ρεκόρ
Από Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη

Λατρεύετε το εκλέρ αλλά δεν έχετε ούτε το χρόνο ούτε τη διάθεση να ψήνετε ζύμες και να ετοιμάζετε κρέμες; Η συνταγή γι' αυτό το γλυκό ψυγείου που σας προτείνουμε μοιάζει πολύ στη γεύση με το γνωστό γλυκό αλλά ετοιμάζεται πολύ γρήγορα και είναι και πολύ οικονομικό! Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε! Αν πάλι δεν αγαπάτε και τόσο τη σοκολάτα, δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε ένα γρήγορο, απολαυστικό και παραδοσιακό εκμέκ.

Υλικά

  • 2 φάκελλοι κρέμα στιγμής βανίλια που δεν χρειάζεται βράσιμο
  • 3 1/2 φλιτζάνια γάλα πλήρες
  • 1 μικρή συσκευασία κρέμα γάλατος.
  • 1 1/2 πακέτο τετράγωνα κράκερς

Για το γλάσο:

  • 5 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 5 κουταλιές της σούπας γάλα
  • 5 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη

γλυκό ψυγείου εκλέρ

Πώς θα το φτιάξετε

  • Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Χτυπάτε στο μίξερ την κρέμα στιγμής με το γάλα για δύο λεπτά περίπου.
  • Προσθέτετε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και αναδιπλώνετε με απαλές κινήσεις με μια μαρίζ για να ενσωματωθεί στην άλλη κρέμα.
  • Σε ένα πυρέξ βάζετε μια στρώση κράκερς. Ρίχνετε από πάνω τη μισή κρέμα, βάζετε άλλη μία στρώση κράκερς και ρίχνετε την υπόλοιπη.
  • Φτιάχνετε το γλάσο: Λιώνετε το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων και προσθέτετε το γάλα, το κακάο και την άχνη.
  • Ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει ένα μείγμα με λεπτόρρευστη υφή. Βάζετε στο πυρέξ μια ακόμα στρώση από κράκερς και καλύπετε με το γλάσο, στρώνοντάς το έτσι ώστε να μοιραστεί σε όλη την επιφάνεια του γλυκού.
  • Αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες πριν σερβίρετε.

Πηγή: mamamia.gr

Το πιο νόστιμο γλυκό ψυγείου με βύσσινο

Αυτήν την εποχή κυκλοφορούν διάφορες παραλλαγές της βασικής συνταγής με γιαούρτι, ζελέ και κομπόστες για δροσερά γλυκά ψυγείου που αρέσουν σε όλη την οικογένεια και μας βγάζουν ασπροσπρόσωπες σε ένα ξαφνικό κάλεσμα φίλων και συγγενών. Αν πάλι επιμένετε στη σοκολάτα, δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε το τέλειο γλυκό καραμέλα και μπισκότα.

Η εν λόγω συνταγή περιέχει βύσσινα που αντί να είναι μέσα στο μείγμα στολίζουν εξωτερικά το γλυκό ψυγείου ενώ το λαχταριστό σιρόπι του γλυκαίνει τον ουρανίσκο.Επιπλέον, το γλυκό αυτό, περιέχει λίγες θερμίδες οπότε και μπορεί να φαγωθεί χωρίς πολλές ενοχές.

Η ίδια συνταγή μπορεί να γίνει με ροδάκινα ή φράουλες.

Υλικά

  • Ζελέ 1 πακέτο με δυο φακελάκια βύσσινο
  • Γιαούρτι 500 γρ 2% (μπορείτε και πλήρες)
  • Κομπόστα 1 μικρό κουτί βύσσινο
  • Κόρν Φάουρ 1 κοφτή κουταλιά

γλυκό ψυγείου

Εκτέλεση

  • Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το σιρόπι από την κομπόστα βύσσινο μαζί με το κόρν φλάουερ και βράζουμε λίγο μέχρι να δέσει και να γίνει ένα παχύρρευστο σιρόπι. Όταν το σιρόπι δέσει προσθέτουμε και τα βύσσινα. Τέλος το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  • Φτιάχνουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού. Μετά προσθέτουμε στο μείγμα του ζελέ,το γιαούρτι και ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθεί με τον ζελέ.
  • Στην συνέχεια το βάζουμε σε μια φόρμα στρωμένη με μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον έξι ώρες. Αφού περάσουν οι έξι ώρες και το ζελέ μας έχει παγώσει καλά το ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα και ρίχνουμε από πάνω την κρύα πλέον σάλτσα βύσσινο που έχουμε φτιάξει με την κομπόστα.
 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share