Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020

Λιώνει τις πατάτες και ρίχνει μέσα μαγιονέζα - Το αποτέλεσμα θα σας ξετρελάνει

Το μυστικό που πρέπει να ξέρεις!

3 Οκτωβρίου 2020 15:43
Λιώνει τις πατάτες και ρίχνει μέσα μαγιονέζα - Το αποτέλεσμα θα σας ξετρελάνει
Από Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη

Βρήκαμε το μυστικό για να φτιάξουμε τον πιο κρεμώδη πουρέ πατάτας και θα χρειαστούμε μόνο ένα υλικό που έχουμε όλοι! Αυτό όμως δεν είναι το μοναδικό μυστικό που θα απογειώσει μια συνταγή με πατάτες, δείτε εδώ το tip με το σιμιγδάλι.

Οι πατάτες είναι από τα αγαπημένα μας υλικά Είτε μόνες τους, είτε ως συνοδευτικό, με οποιονδήποτε τρόπο μαγειρέματος, παραμένουν πρώτες στη λίστα με τα πιάτα που απολαμβάνουμε ήδη από τα παιδικά μας χρόνια.

Μπορείς να τις μαγειρέψεις με αμέτρητους διαφορετικούς τρόπους, να τις προσθέσεις σε άλλα πιάτα ή σε σαλάτες Ένα από αυτά είναι ο πουρές πατάτας. Ο πουρές όμως σκληραίνει αν μπει στο ψυγείο ενώ δημιουργούνται κόμποι από την πατάτα, χάνοντας έτσι την μεταξένια του υφή. Πώς μπορείς λοιπόν να φτιάξει τον πιο απαλό και κρεμώδη πουρέ;

Ο food expert Τζάστιν Τσάπλ έχει ένα απίθανο hack με ένα υλικό που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας: Τη μαγιονέζα. Μπορεί να σου ακούγεται περίεργο αλλά το αποτέλεσμα είναι σίγουρο και δοκιμασμένο!

πουρές πατάτας

Ο Τζάστιν Τσάπλ βράζει τις πατάτες για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και τις στραγγίζει. Ο λόγος που σκληραίνει συνήθως ο πουρές είναι γιατί το βούτυρο στερεοποιείται στο ψυγείο. Ωστόσο, θα το χρειαστείς στη συνταγή σου καθώς προσθέτει γεύση.

Στη συνέχεια, συνδυάζει 1,5 στικ ανάλατο βούτυρο και 1 ½ κούπα γάλα ή κρέμα γάλακτος και το βάζει στο φούρνο σε χαμηλή φωτιά για να λιώσει το βούτυρο. Λιώνει τις πατάτες ώστε να γίνουν fluffy και στη συνέχεια βάλτες σε ένα μπολ. Πρόσθεσε το μείγμα με το βούτυρο και το γάλα.

Ήρθε η ώρα της μαγιονέζας. Πρόσθεσε μια κουταλιά στο μείγμα. Δεν θα σκληρύνει στο ψυγείο και ο πουρές θα παραμείνει απαλός και λείος. Στη συνέχεια, αλατοπιπερώνει και έτοιμος ο πουρές πατάτας.

Μπορείς να τον βάλεις στο ψυγείο μέχρι να τον χρειαστείς και πάλι, ζεσταίνοντάς τον. Θα είναι το ίδιο κρεμώδης και γευστικός.

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share