Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020

Παίρνει μια φόρμα από κέικ και γεμίζει μακαρόνια, τυρί και... - Το αποτέλεσμα; Πανδαισία γεύσεων

Λαχταριστή συνταγή!

1 Οκτωβρίου 2020 14:59
Παίρνει μια φόρμα από κέικ και γεμίζει μακαρόνια, τυρί και... - Το αποτέλεσμα; Πανδαισία γεύσεων
Από Σοφία Φυρογένη

Όταν είστε οικοδεσπότης ενός δείπνου, θέλετε να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας. Αυτό σημαίνει ότι δε θα φτιάξετε μακαρόνια με κεφτεδάκια, σωστά;

Όταν όμως, μεταμορφώσετε την παρακάτω συνταγή, όχι μόνο θα εκπλαγούν οι καλεσμένοι σας, αλλά θα έχετε δημιουργήσει ένα φοβερό εντυπωσιακό ορεκτικό ή γιατί όχι κυρίως πιάτο! Σε περίπτωση όμως, που θέλετε να κάνετε κάτι πιο απλό, δείτε εδώ μια συνταγή με μακαρόνια και λουκάνικα.

Θα χρειαστείτε:

  • 1 συσκευασία σπαγγέτι
  • 1 1/2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Μαργαρίνη
  • 1 1/2 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 1/2 κούτα σάλτσα ντομάτας
  • 12 μαγειρεμένα κεφτεδάκια

Δείτε στο παρακάτω βίντεο πόσο εύκολα μπορείτε να το φτιάξετε:

Το μυστικό για να κάνετε πεντανόστιμα ακόμη και τα σκέτα μακαρόνια

Πόσες φορές δεν έχετε ακούσει κάποιον να λέει πως προτιμά να τρώει τα μακαρόνια του σκέτα ή ίσως μόνο με τυρί; Σίγουρα πολλές! Μην σας φαίνεται παράξενο είναι πολλοί που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία γι' αυτό το Athensmagazine.gr σας βρήκε το μυστικό για να κάνετε πεντανόστιμα ακόμη και τα σκέτα μακαρόνια. Επειδή όμως υπάρχει και η πιθανότητα να σας περισσέψουν μερικά μακαρόνια, δείτε εδώ πώς θα τα ξαναζεστάνετε στο λεπτό χωρίς τη βοήθεια του φούρνου μικροκυμάτων.

Τι χρειαζόμαστε

  • 1 πακέτο Spaghetti
  • 80 γρ. φασόλια άσπρα
  • 1.100 ml. ζωμό λαχανικών
  • 1 1/2 κ.σ. βούτυρο
  • Λίγο αλάτι
  • Λίγο πιπέρι
  • Λίγη παρμεζάνα τριμμένη

μακαρόνια σκέτα

Τι κάνουμε

  • ΒΗΜΑ 1ο: Βράζουμε τα φασόλια. Τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε το μούλτι. Προσθέτουμε 1/4 κούπας νερό και τα πολτοποιούμε.
  • ΒΗΜΑ 2ο: Ετοιμάζουμε τον ζωμό λαχανικών.
  • ΒΗΜΑ 3ο: Προσθέτουμε μέσα τα φασόλια και το βούτυρο και τα ανακατεύουμε για να διαλυθούν.
  • ΒΗΜΑ 4ο: Ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα βράζουμε μέχρι να ρουφήξει τον ζωμό. (Αν δούμε ότι χρειάζεται λίγο περισσότερο νερό, το προσθέτουμε), Αλατοπιπερώνουμε προαιρετικά.
  • ΒΗΜΑ 5ο: Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και σερβίρουμε.

Πηγή: all4mama.gr

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share