Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Το μυστικό συστατικό που θα κάνει πεντανόστιμες ακόμη και τις νερόβραστες πατάτες

Θα αλλάξετε συνήθειες!

28 Σεπτεμβρίου 2020 14:55
Το μυστικό συστατικό που θα κάνει πεντανόστιμες ακόμη και τις νερόβραστες πατάτες

Σου έχουν λείψει οι πατάτες αλλά κάνεις δίαιτα; Μάθε πως θα κάνεις ακόμη και τις νερόβραστες πατάτες σκέτο πειρασμό! Μυστικά και tips γύρω από τις πατάτες έχουμε δει πολλά, δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε νόστιμες πατάτες φούρνου σαν τηγανητές. Σίγουρα όμως, τη λύση για να κάνουμε πεντανόστιμο ακόμη κι ένα τόσο βαρετό πιάτο δεν το γνωρίζαμε.

Πώς θα μετατρέψεις τις βραστές πατάτες σε πιάτο γευστικό; Το μυστικό βρίσκεται στο βρασμό. Όταν βράζεις πατάτες, ολόκληρες ή τεμαχισμένες, ρίξε μέσα στο νεράκι φρέσκα βότανα ή μπαχαρικά και βράσε τα μαζί.

Το εστραγκόν, το δεντρολίβανο, η ρίγανη, ο μαϊντανός κι ο δυόσμος ή ακόμη και η λουίζα θα δώσουν έξτρα άρωμα και γεύση, ακόμη και στις βραστές πατάτες, που μπορείς να τις φας σε σαλάτα με λαδάκι και αλατοπίπερο ή να τις κάνεις πουρέ.

Ο πιο εύκολος τρόπος για να κόψετε τις τέλειες πατάτες

Οι πατάτες wedges κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος στις μέρες μας, αποτελώντας μια ιδανική εναλλακτική όταν αποζητούμε κάτι περισσότερο από french fries.

Και η ιστοσελίδα goodenessgracious.com είναι εδώ να μας δώσει ένα πάναπλο μεν, δαιμόνιο δε τρικ για να τις κόβουμε ομοιόμορφα και πανεύκολα στο φτερό. Ωστόσο, αυτό δεν είναι το μοναδικό κόλπο που συναντάμε σχετικά με τις πατάτες, δείτε εδώ το απόλυτο τρικ για να μην ξανακολλήσουν ποτέ οι πατάτες στο ταψί.

«Χρησιμοποιήστε έναν κόφτη μήλου για να κόψετε γρήγορα τις πατάτες σε τέλειες wedges», μας λέει.

Κόβεις την πατάτα στη μέση και την περνάς από τον κόφτη μήλου (θα τον συναντήσετε στην αγορά και ως τεμαχιστή μήλου). Και πάει, τέλειωσε.

Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες στο παρακάτω βίντεο:

Το ολέθριο λάθος που κάνουμε όλοι όταν μαγειρεύουμε πατάτες

Μαζί με τις τομάτες, οι πατάτες αποτελούν τα πιο κοινά λαχανικά που βρίσκει κάποιος σε κάθε κουζίνα. Υπάρχουν δεκάδες είδη και δεκάδες συνταγές για να μαγειρευτούν. Ας επικεντρωθούμε όμως στις δεύτερες για να καταγράψουμε τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε σχεδόν όλοι κατά το μαγείρεμά τους. Μπορεί να φαίνονται μικρά και ασήμαντα, αλλά η σωστή γεύση κρύβεται πάντα στις λεπτομέρειες. Ωστόσο, μην ξεχνάμε πως πριν το μαγείρεμα προηγείται το ξεφλούδισμα, δείτε εδώ το απόλυτο κόλπο για να τις ξεφλουδίσετε σε χρόνο μηδέν.

Αρχικά, να ξεκαθαρίσουμε το εξής: Οι ποικιλίες τους διαφέρουν στην περιεκτικότητα σε άμυλο και υγρασία, στη σάρκα και στο χρώμα, ακόμα και στην εικόνα τους. Για τον πουρέ για παράδειγμα, δεν ενδείκνυνται κάθε είδος πατάτας. Το ίδιο ισχύει για τις βραστές, τις τηγανιτές και τις πατάτες φούρνου. Ιδανικές για πουρέ είναι όσες έχουν κίτρινη σάρκα και ιδανικά η ποικιλία Yukon Gold. Έχει γλυκιά, βουτυρένια γεύση και λεπτό δέρμα που δεν είναι δύσκολο στο ξεφλούδισμα -κάποιοι δεν το ξεφλουδίζουν καν, απλά το τρίβουν καλά για να φύγει το χώμα και ξεπλένουν.

Οι κόκκινες πατάτες, από την άλλη πλευρά, έχουν συμπαγή, παχιά σάρκα, κατάλληλη για να αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες και άρα κατάλληλη για τηγάνισμα. Προσοχή όμως στους συνδυασμούς: Λόγω της έντονης γεύσης τους, καλό θα ήταν να μην συνοδεύουν ψάρια και θαλασσινά, αλλά κρέας, όπως μοσχάρι ή χοιρινό.

Κι αν θέλεις να ψήσεις πατάτες στο φούρνου, χωρίς να αφαιρέσεις τη φλούδα τους, ποιες να επιλέξεις; Οι baby potatoes είναι η μόνη σωστή απάντηση. Είναι μικρές σε μέγεθος, τρυφερές εσωτερικά αλλά και εξωτερικά, καθώς η φλούδα είναι λεπτή, σχεδόν ανύπαρκτη.

Για να μαγειρέψεις τώρα κάτι πιο περίπλοκο, όπως είναι τα νιόκι πατάτας, επέλεξε αποκλειστικά λευκές πατάτες, που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε άμυλο και θα δημιουργήσουν ένα συμπαγές αποτέλεσμά.

Τέλος, ένα από τα πιο επικίνδυνα λάθη είναι να μην δίνεις την πρέπουσα προσοχή στο σωστό πλύσιμο και καθάρισμα. Αν αντιληφθείς ότι κάποια πατάτα έχει μαύρους λεκέδες, τους αφαιρείς με ένα μαχαίρι, καθώς αποτελούν σημάδι ότι το λαχανικό έχει αρχίσει να σαπίζει. Η κατανάλωσή τους μπορεί να προκαλέσει από ήπιες έως σοβαρές στομαχικές και εντερικές διαταραχές.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share