Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020

Τριπλή απόλαυση: Ένα λαχταριστό γλύκο τριπλής απόλαυσης - Τριών ειδών σοκολάτες στρωμένες σε βάση από τραγανά μπισκότα υπόσχονται να ξετρελάνουν τον ουρανίσκο σας!

Θα το φτιάχνετε ξανά και ξανά

28 Σεπτεμβρίου 2020 09:13
Τριπλή απόλαυση: Ένα λαχταριστό γλύκο τριπλής απόλαυσης - Τριών ειδών σοκολάτες στρωμένες σε βάση από τραγανά μπισκότα υπόσχονται να ξετρελάνουν τον ουρανίσκο σας!
Από Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη

Ποιος δεν αγαπάει τα γλυκά και μάλιστα τα σοκολατένια; Το Athensmagazine.gr έψαξε και βρήκε για εσάς μια λαχταριστή συνταγή για ένα ιδιαίτερο γλυκό με μπισκότα και τρία διαφορετικά είδη σοκολάτας που σίγουρα θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Αν πάλι προσέχετε τη διατροφή σας, δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε νόστιμα χορτομπιφτέκια.

Υλικά

  • 2 πακέτα μπισκότα σοκολάτας
  • 150 gr. λιωμένη μαργαρίνη
  • Σαντιγύ

Για την κρέμα γάλακτος θα χρειαστούμε

  • 100 gr κρέμα γάλακτος
  • 300 gr κουβερτουρα γάλακτος

Για την κρέμα σοκολάτας

  • 100 gr κρέμα γάλακτος
  • 300 gr σοκολάτα κουβερτούρα

Για την λεύκη κρέμα σοκολάτας

  • 100 gr κρέμα γάλακτος
  • 300 gr λευκή κουβερτούρα

γλυκό συνταγή

Εκτέλεση

  • Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε την κουβερτούρα σε κομματάκια.
  • Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
  • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για όλες τις κρέμες σοκολάτας.
  • Θρυματίζουμε τα μπισκότα μας και τα ανακατεύουμε με την μαργαρίνη.
  • Σε ένα γυάλινο πυρέξ στρώνουμε το μείγμα και απο πάνω την κρέμα σοκολάτας γάλακτος.
  • Συνεχίζουμε τις στρώσεις με τις άλλες 2 σοκολάτες και στο τελείωμα την σαντιγύ.

Πηγή: fanpage.gr

Σοκολατένιο μωσαϊκό έτοιμο σε 10 Λεπτά

Ποιος είπε πως τα γλυκά ψυγείου είναι αποκλειστικά για το καλοκαίρι και της υψηλές θερμοκρασίες; Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό γλυκό ψυγείου ακόμη κι αν έξω χιονίζει. Το Athensmagazine.gr σήμερα έψαξε και βρήκε για εσάς μια συνταγή πραγματικά... του ονείρου. Αν πάλι δεν είστε και τόσο fan των γλυκών, δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε μια πανεύκολη τυρόπιτα. Πάρτε χαρτί και μολύβι και σημειώστε τα υλικά και την εκτέλεση του λαχταριστού αυτού μωσαικού.

Υλικά συνταγής

  • 250 γρ. μπισκότα digestive ή πτι μπερ
  • 150 γρ. σοκολάτα ψιλοκομμένη
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 3 κ.σ. καρύδα
  • 4 κ.σ. καρύδια χοντροκομμένα
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα 400 γρ.

Για την επικάλυψη

  • 250 γρ. κουβερτούρα
  • 1 κ.σ. σπορέλαιο

μωσαϊκό

Εκτέλεση

  • Βάζουμε τα μπισκότα σε σακούλα τροφίμων.
  • Αφαιρούμε τον αέρα.
  • Τα χτυπάμε με πλάστη να θρυμματιστούν.
  • Σε μπολ βάζουμε τα μπισκότα, την καρύδα, τα καρύδια και το κακάο και ανακατεύουμε.
  • Σε κατσαρόλα βάζουμε τη σοκολάτα, το βούτυρο και το ζαχαρούχο γάλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε να λιώσουν τα υλικά.
  • Αφήνουμε λίγο να κρυώσει το μείγμα.
  • Περιχύνουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με κουτάλι.
  • Λαδώνουμε ρηχό ταψί μακρόστενο, 28×20 εκ.
  • Αδειάζουμε το μίγμα και πιέζουμε να ισιώσει η επιφάνεια.
  • Παγώνουμε το γλυκό μέχρι να σφίξει.
  • Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
  • Προσθέτουμε το σπορέλαιο και ανακατεύουμε.
  • Περιχύνουμε το γλυκό σε όλη την επιφάνεια.
  • Παγώνουμε έως ότου σφίξει.
  • Βουτάμε ένα κοφτερό μαχαίρι σε καυτό νερό και κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.

Πηγή: fanpage.gr

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share