Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020

Το μυστικό για να κάνετε πεντανόστιμα ακόμη και τα σκέτα μακαρόνια

Δεν θα τα ξαναφτιάξετε αλλιώς!

24 Σεπτεμβρίου 2020 20:14
Το μυστικό για να κάνετε πεντανόστιμα ακόμη και τα σκέτα μακαρόνια
Από Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη

Πόσες φορές δεν έχετε ακούσει κάποιον να λέει πως προτιμά να τρώει τα μακαρόνια του σκέτα ή ίσως μόνο με τυρί; Σίγουρα πολλές! Μην σας φαίνεται παράξενο είναι πολλοί που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία γι' αυτό το Athensmagazine.gr σας βρήκε το μυστικό για να κάνετε πεντανόστιμα ακόμη και τα σκέτα μακαρόνια. Επειδή όμως υπάρχει και η πιθανότητα να σας περισσέψουν μερικά μακαρόνια, δείτε εδώ πώς θα τα ξαναζεστάνετε στο λεπτό χωρίς τη βοήθεια του φούρνου μικροκυμάτων.

Τι χρειαζόμαστε

  • 1 πακέτο Spaghetti
  • 80 γρ. φασόλια άσπρα
  • 1.100 ml. ζωμό λαχανικών
  • 1 1/2 κ.σ. βούτυρο
  • Λίγο αλάτι
  • Λίγο πιπέρι
  • Λίγη παρμεζάνα τριμμένη

μακαρόνια σκέτα

Τι κάνουμε

  • ΒΗΜΑ 1ο: Βράζουμε τα φασόλια. Τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε το μούλτι. Προσθέτουμε 1/4 κούπας νερό και τα πολτοποιούμε.
  • ΒΗΜΑ 2ο: Ετοιμάζουμε τον ζωμό λαχανικών.
  • ΒΗΜΑ 3ο: Προσθέτουμε μέσα τα φασόλια και το βούτυρο και τα ανακατεύουμε για να διαλυθούν.
  • ΒΗΜΑ 4ο: Ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα βράζουμε μέχρι να ρουφήξει τον ζωμό. (Αν δούμε ότι χρειάζεται λίγο περισσότερο νερό, το προσθέτουμε), Αλατοπιπερώνουμε προαιρετικά.
  • ΒΗΜΑ 5ο: Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και σερβίρουμε.

Πηγή: all4mama.gr

Έβαλε τα μακαρόνια για όλο το βράδυ σε ένα μπολ με νερό - Μόλις δείτε το λόγο θα εκπλαγείτε

Τα μακαρόνια είναι ένα φαγητό που αγαπούν όλοι. Οι μικροί κυρίως λόγω γεύσης και οι μεγάλοι επειδή είναι ένα φαγητό που ετοιμάζεται πολύ γρήγορα. Πώς θα σας φαινόταν λοιπόν αν το γεύμα σας ήταν έτοιμο ακόμη πιο γρήγορα;

Το Athensmagazine.gr, συχνά σας φέρνει μυστικά και κόλπα για απογειώσετε τα μακαρόνια σας, δείτε εδώ το κόλπο για να μην λασπώσουν ποτέ ξανά. Αυτή τη φορά, σου βρήκαμε το κόλπο για να έχεις έτοιμα μακαρόνια μέσα σε μόλις 60 δευτερόλεπτα. Πώς θα το καταφέρεις αυτό;

μακαρόνια νερό

Θα είσαι ικανός να βράσεις τα μακαρόνια σου μέσα σε 1 λεπτό αν τα βάλεις από την προηγούμενη νύχτα σε ένα μπολ με νερό, όπως κάνουμε και με τα φασόλια.

Την επόμενη μέρα θα είσαι ικανός να φας τα μακαρόνια σου πολύ πιο γρήγορα απ’ ότι συνήθως γιατί θα ετοιμαστούν πολύ πιο γρήγορα.

Το κόλπο για τα τέλεια μακαρόνια απευθείας από την Ιταλία

Μυστικά και κόλπα για τα μακαρόνια υπάρχουν πάμπολλα αλλά εμπιστευόμαστε λίγο παραπάνω όσα προτείνουν οι Ιταλοί σεφ, δείτε εδώ το κόλπο για να σουρώσετε τα μακαρόνια σας σε χρόνο μηδέν.

Όταν φτιάχνετε μακαρόνια με σάλτσα (οποιαδήποτε σάλτσα), λίγο πριν στραγγίξετε τα μακαρόνια, αφαιρέστε ένα μέρος του νερού στο οποίο βράζουν (περίπου 1/4 ή 1/3 κούπας). Όταν τα ρίξετε ξανά στην κατσαρόλα και τα αναμείξετε με τη σάλτσα, προσθέστε λίγο από το νερό.

μακαρόνια κόλπο

Με αυτόν τον τρόπο θα βοηθήσετε τη σάλτσα να ενσωματωθεί στην εντέλεια με τα ζυμαρικά, καθώς το άμυλο στο νερό θα δώσει όγκο στη σάλτσα και μια κρεμώδη υφή. Μπορεί να σας φαίνεται περίεργο, αλλά αυτή η λεπτομέρεια κάνει όλη τη διαφορά. Αν δεν ξέρουν οι Ιταλοί, άλλωστε, να φτιάχνουν άψογες μακαρονάδες, τότε ποιος;

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share