Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020

Εύκολη και γρήγορη τυρόπιτα σουφλέ - Λαχταριστή συνταγή

Δοκιμάστε την!

22 Σεπτεμβρίου 2020 08:55
Εύκολη και γρήγορη τυρόπιτα σουφλέ - Λαχταριστή συνταγή
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Athensmagazine.gr έχει να σας προτείνει μια λαχταριστή τυρόπιτα σουφλέ. Πρόκειται για μια εύκολη, γρήγορη, αλλά και οικονομική συνταγή που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Σε περίπτωση που δε θέλετε να φτιάξετε τυρόπιτα, δείτε εδώ συνταγή για κουλούρια με γαλοπούλα.

Υλικά

  • 300 γρ φέτα
  • 300γρ γραβιερα
  • 300 γρ κασερι
  • 5 αυγα
  • 60 γρ.βούτυρο
  • 1/2 λίτρο γάλα φρέσκο
  • 5 κουτ.σούπας σιμιγδάλι ψιλό
  • αλάτι
  • πιπέρι λευκό

Εκτέλεση

  • Βάζετε το γάλα πάνω στη φωτιά να βράσει σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Μόλις πάρει βράση κατεβάζετε και ρίχνετε το σιμιγδάλι.
  • Ξαναβάζετε στη φωτιά κι ανακατεύετε μέχρι να πήξει.
  • Ρίχνετε και το βούτυρο.
  • Χτυπάτε τα αυγά και τα τριμμένα τυριά και τα ρίχνετε στο μίγμα, αφού αφήσετε λίγο να κρυώσει.
  • Αλατοπιπερώνετε με σύνεση, αφού δοκιμάσετε γιατί τα τυριά είναι ήδη αλμυρά.
  • Ψήνετε στους 190 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.

Η πιο νόστιμη, σγουρή τυρόπιτα σουφλέ - Έτοιμη στο άψε σβήσε

Ποιος δεν λατρεύει τις τυρόπιτες; Μια λαχταριστή και νόστιμη τυρόπιτα μπορείς να τη φας για πρωινό, για σνακ αλλά ακόμη και σαν ολοκληρωμένο γεύμα. Το Athensmagazine.gr είπε να κάνει τη ζωή σας λίγο πιο εύκολη και να σας γλιτώσει από το άνοιγμα του φύλλου δείχνοντάς σας μια μοναδική συνταγή για τυρόπιτα σουφλέ που σίγουρα θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι, δεν θα λείψει από κανένα οικογενειακό τραπέζι και θα φτιάχνετε ξανά και ξανά. Αν πάλι είστε λάτρεις των γλυκών, ρίξτε μια ματιά σε αυτό το γλυκό ψυγείου σαν... εκλέρ.

Υλικά (για 1 μέτριο ταψί)

  • 6 φύλλα κρούστας κομμένα στη μέση
  • 300 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 4 κουταλιές της σούπας γραβιέρα τριμμένη
  • 4 αυγά
  • 2 φλιτζάνια γάλα
  • 1/3 φλιτζανιού βούτυρο λιωμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • λίγο πιπέρι

τυρόπιτα

Εκτέλεση

  • Αλείφεις με ελαιόλαδο ένα ταψί με διαστάσεις 20×30 εκ.
  • Κόβεις τα φύλλα στη μέση για να έχεις μια πλευρά τους στα 20εκ., που είναιμικρή πλευρά του ταψιού. Σκεπάζεις τα φύλα με πετσέτα για να μη στεγνώσουν όσο δουλεύεις. Ανακατεύεις τα τυριά με λίγο πιπέρι.
  • Απλώνεις ένα φύλλο στον πάγκο της κουζίνας και σκορπάς πάνω του ομοιόμορφα δύο κουταλιές της σούπας από το μείγμα των τυριών.
  • Με τα δάχτυλά σου τσιμπάς το φύλλο και το ανασηκώνεις έτσι που να μένει το μείγμα των τυριών ανάμεσα στα αυλάκια που δημιουργούνται. Σηκώνεις με προσοχή το σουρωμένο φύλλο και το βάζεις μέσα στο ταψί, κατά μήκος τη πλευράς που έχει το ίδιο μήκος με το φύλλο.
  • Συνεχίζεις τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα και τα βάζεις σφιχτά-σφιχτά το ένα δίπλα στο άλλο.
  • Χτυπάς τα αυγά με το γάλα και προσθέτεις το βούτυρο και το λάδι. Ρίχνεις το μείγμα πάνω στα φύλλα και ανακινείς το ταψί για να απλώσει ομοιόμορφα.
  • Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά περίπου μέχρι να φουσκώσει και να πάρει χρώμα. Τη σερβίρεις ζεστή.

Σημείωση

Για να προθερμάνεις τον φούρνο θα χρειαστείς 30-35 λεπτά. Ο ζεστός φούρνος κρατάει το φύλλο τραγανιστό.

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share