Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020

Το κόλπο για το τέλειο τηγανητό αυγό χωρίς... τηγάνι

Κι όμως γίνεται!

20 Σεπτεμβρίου 2020 18:59
Το κόλπο για το τέλειο τηγανητό αυγό χωρίς... τηγάνι
Από Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη

Είναι γεγονός πως το τηγανητό αυγό είναι από τα πιο εύκολα πράγματα που μπορείς να φτιάξεις στην κουζίνα. Το ίδιο κάνει όμως και ο φούρνος μικροκυμάτων και μάλιστα πιο γρήγορα και απείρως καθαρότερα. Αν πάλι, αποφεύγεις τα τηγανητά, δες εδώ πώς θα πετύχεις το τέλειο βραστό αυγό.

Για εκείνες τις φορές λοιπόν που σε πιάνει η τεμπελιά, το περιοδικό Good Housekeeping έλεγξε στο εργαστήριό του όλες τις διαφορετικές εκδοχές των αυγών (τηγανητό, ποσέ, βραστό και scrambled) και μας λέει πως πράγματι βγαίνουν όλες υπέροχες.

Η γρηγορότερη και απλούστερη εκδοχή των αυγών στον φούρνο μικροκυμάτων είναι το τηγανητό. Ή σχεδόν τηγανητό.

αυγό χωρίς τηγάνι

Πώς γίνεται; Ψεκάζεις ένα πιάτο με σπρέι μαγειρικής ή το περνάς ελαφρά με λίγο βούτυρο. Σπας το αυγό στο πιάτο και τσιμπάς ελαφρώς τον κρόκο με τη μύτη του μαχαιριού.

Βάζεις τον φούρνο στο δυνατό και 45 δευτερόλεπτα έχεις πανέτοιμο ένα λαχταριστό τηγανητό αυγό!

Το οποίο μπορεί να μοιάζει πως δεν έχει γίνει, μας λέει πάντα το περιοδικό, αν το δοκιμάσεις όμως θα δεις πως είναι έτοιμο!

Ξεχάστε τα τηγανητά αυγά όπως τα ξέρατε - Η νέα μόδα τα θέλει σε... φακελάκι

Τα τηγανητά αυγά είναι ένας εύκολος τρόπος για να καλύψουμε την πείνα μας, με ένα υλικό που πάντα έχουμε στο ψυγείο μας και μας βγάζει «ασπροπρόσωπους» τις δύσκολες στιγμές. Εκτός όμως από εύκολη λύση είναι και άκρως θρεπτικά, δείτε εδώ τι θα συμβεί στον οργανισμό σας αν τρώτε τρία αυγά τη μέρα.

Εάν ψάχνετε έναν διαφορετικό τρόπο για να απολαύσετε το τηγανητό αυγό σας, ήρθε η στιγμή να δείτε το παρακάτω βίντεο, που έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου, συγκεντρώνοντας πολλά κολακευτικά σχόλια.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ξεχωρίσετε τον κρόκο από το ασπράδι. Ρίξτε το ασπράδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή ένα γουόκ και δημιουργήστε έναν κύκλο, μέχρι να γίνει ένα λεπτό στρώμα. Σαν να φτιάχνετε ομελέτα, δηλαδή. Όταν ψηθεί, ρίξτε στη μέση τον κρόκο και τυλίξτε το σαν έναν φάκελο. Αφήστε το λίγο να ψηθεί και αναποδογυρίστε. Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά θεαματικό!

TAGS
 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share