Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Με αυτό το κόλπο θα φτιάξετε το πιο ζουμερό κοτόπουλο - Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας

Απίθανη συνταγή!

20 Σεπτεμβρίου 2020 13:47
Με αυτό το κόλπο θα φτιάξετε το πιο ζουμερό κοτόπουλο - Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Athensmagazine.gr έχει να σας προτείνει μια λαχταριστή συνταγή με κοτόπουλο. Όλοι μας λατρεύουμε το κοτόπουλο σε όλες τις πιθανές μορφές του. Είτε ψητό, είτε τηγανιτό, είτε σνίτσελ, είτε σε σούπα, είναι ένα από τα αγαπημένα μας υλικά. Γι' αυτό και μόλις είδαμε αυτή τη συνταγή, ξέραμε πως έπρεπε να σας την δείξουμε. Είναι εύκολη, γευστική και τέλεια.

Πάμε να δούμε αναλυτικά:

Βήμα 1

Για το βήμα αυτό, θα χρειαστείτε ένα κοφτερό μαχαίρι, οπότε προσοχή μην κοπείτε. Ξεκινήστε κόβοντας 5 ή 6 φέτες από ένα φιλέτο κοτόπουλο. Προσέξτε να μην κόψετε μέχρι κάτω, αλλά περίπου μέχρι τη μέση του φιλέτου.

Βήμα 2

Σε κάθε σχισμή βάλτε μία φέτα ντομάτας, ένα κομμάτι μοτσαρέλας και ένα φύλλο από φρέσκο βασιλικό.

Βήμα 3

Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε ένα λαδωμένο ταψί.

Βήμα 4

Αλείψτε το κοτόπουλο με ελαιόλαδο.

Βήμα 5

Ρίξτε λίγο αλάτι και πιπέρι. Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε και άλλα μπαχαρικά της επιλογής σας όπως κάρυ και κόκκινο πιπέρι. Ψήστε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.

Βήμα 6

Βγάλτε προσεκτικά το κοτόπουλο από το φούρνο και σερβίρετε με το αγαπημένο σας συνοδευτικό, όπως σαλάτα ή ψημένα λαχανικά.

Το απόλυτο μείγμα μπαχαρικών για το πιο νόστιμο κοτόπουλο

Κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες. Το φαγητό που φωνάζει από χιλιόμετρα "Κυριακάτικο, οικογενειακό τραπέζι". Ένα πιάτο που αγαπούν μικροί και μεγάλοι και δεν θα το βαρεθούμε ποτέ. Πώς θα απογειώσουμε όμως τη γεύση του; Μυστικά εκεί έξω κυκλοφορούν πολλά όπως και κόλπα, δείτε εδώ το κόλπο με το κουτάκι μπύρας. Ήρθε η ώρα να μάθουμε να φτιάχνουμε το απόλυτο μείγμα μπαχαρικών για να έχουμε το πιο νόστιμο κοτόπουλο που όλοι θα ζητούν την συνταγή.

Υλικά συνταγής για το μείγμα μπαχαρικών:

  • Αλάτι: 1/2 κουτάλι σούπας
  • Πάπρικα: 2 κουταλάκια τσαγιού
  • Ξερό κρεμμύδι: 1 1/2 κουταλάκι τσαγιού
  • Ξερό σκόρδο: 1 1/2 κουταλάκι τσαγιού
  • Ξερό βασιλικό: 1/2 κουταλάκι τσαγιού
  • Ξερή θρούμπη: 1/2 κουταλάκι τσαγιού
  • Ξερό θυμάρι: 1 1/2 κουταλάκι τσαγιού
  • Τριμμένο κύμινο: 1 κουταλάκι τσαγιού
  • Σκόνη μουστάρδα: 1 κουταλάκι τσαγιού
  • Μαύρο πιπέρι: 2 κουταλάκια τσαγιού

Υλικά συνταγής για τα κοτόπουλα:

  • Ολόκληρα κοτόπουλα: 2 μεγάλα
  • Μείγμα μπαχαρικών: 1 δόση (για ένα κοτόπουλο θα χρησιμοποιήσετε τη μισή ποσότητα)

Οδηγίες:

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου. Βάζετε τη σχάρα στη μεσαία θέση και στην χαμηλή θέση ένα ταψί (για να μαζεύει τα υγρά που θα πέφτουν κατά το ψήσιμο - καλύτερα στρώστε το με αλουμινόχαρτο για να είναι πιο εύκολο το καθάρισμά του)
  • Για το μείγμα μπαχαρικών, βάλτε όλα τα υλικά σε βαζάκι, κλείστε το και κουνήστε το δυνατά για να αναμειχθούν.
  • Βάζετε τα κοτόπουλα σε βαθύ ταψί ή μεγάλο μπολ και πασπαλίζετε ολόγυρα και μέσα στην κοιλιά με το μείγμα (αν ψήσετε ένα κοτόπουλο, βάλτε το μισό μείγμα). Τρίψτε καλά με τα χέρια σας, για να κολλήσει όσο το δυνατόν περισσότερο μείγμα.
  • Βάζετε τα κοτόπουλα στο φούρνο, πάνω στη σχάρα, αρχικά με το στήθος προς τα κάτω. Όταν ροδίσουν από την πάνω μεριά, με προσοχή, τα γυρίζετε τούμπα, με το στήθος προς τα πάνω για να ροδίσουν και από την άλλη.
  • Ψήστε τα κοτόπουλα μέχρι να είναι έτοιμα (όταν σταματήσουν να τρέχουν υγρά), μιάμιση περίπου ώρα ή λιγότερο αν είναι μικρά.
  • Αφήστε τα 15 λεπτά να ηρεμήσουν πριν τα κόψετε. Αν τα αφήσετε μέσα στο φούρνο, ανοίξτε την πόρτα για να μην μαλακώσει η πέτσα από τους ατμούς.

Πηγή: radicio.com

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share