Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Το πιο νόστιμο γλυκό ψυγείου με βύσσινο

Το τρως άφοβα ακόμη και στη δίαιτα

17 Σεπτεμβρίου 2020 13:35
Το πιο νόστιμο γλυκό ψυγείου με βύσσινο

Αυτήν την εποχή κυκλοφορούν διάφορες παραλλαγές της βασικής συνταγής με γιαούρτι, ζελέ και κομπόστες για δροσερά γλυκά ψυγείου που αρέσουν σε όλη την οικογένεια και μας βγάζουν ασπροσπρόσωπες σε ένα ξαφνικό κάλεσμα φίλων και συγγενών. Αν πάλι επιμένετε στη σοκολάτα, δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε το τέλειο γλυκό καραμέλα και μπισκότα.

Η εν λόγω συνταγή περιέχει βύσσινα που αντί να είναι μέσα στο μείγμα στολίζουν εξωτερικά το γλυκό ψυγείου ενώ το λαχταριστό σιρόπι του γλυκαίνει τον ουρανίσκο.Επιπλέον, το γλυκό αυτό, περιέχει λίγες θερμίδες οπότε και μπορεί να φαγωθεί χωρίς πολλές ενοχές.

Η ίδια συνταγή μπορεί να γίνει με ροδάκινα ή φράουλες.

Υλικά

  • Ζελέ 1 πακέτο με δυο φακελάκια βύσσινο
  • Γιαούρτι 500 γρ 2% (μπορείτε και πλήρες)
  • Κομπόστα 1 μικρό κουτί βύσσινο
  • Κόρν Φάουρ 1 κοφτή κουταλιά

Εκτέλεση

  • Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το σιρόπι από την κομπόστα βύσσινο μαζί με το κόρν φλάουερ και βράζουμε λίγο μέχρι να δέσει και να γίνει ένα παχύρρευστο σιρόπι. Όταν το σιρόπι δέσει προσθέτουμε και τα βύσσινα. Τέλος το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  • Φτιάχνουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού. Μετά προσθέτουμε στο μείγμα του ζελέ,το γιαούρτι και ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθεί με τον ζελέ.
  • Στην συνέχεια το βάζουμε σε μια φόρμα στρωμένη με μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον έξι ώρες. Αφού περάσουν οι έξι ώρες και το ζελέ μας έχει παγώσει καλά το ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα και ρίχνουμε από πάνω την κρύα πλέον σάλτσα βύσσινο που έχουμε φτιάξει με την κομπόστα.

Εύκολο γλυκό ψυγείου με 3 υλικά και χωρίς ψήσιμο

Θέλετε να φτιάξετε ένα εύκολο, γρήγορο, οικονομικό και γευστικό γλυκό ψυγείου; Το Athensmagazine.gr σας έχει την απόλυτη συνταγή, η οποία δε χρειάζεται ψήσιμο και μπορεί να είναι έτοιμη μέσα σε πέντε λεπτά. Σε περίπτωση όμως, που δε σας αρέσει αυτό το γλυκό, δείτε εδώ σιροπιαστό γλυκό ψυγείου με πουράκια και κρέμα.

Υλικά συνταγής

  • 800 ml ζαχαρούχο γάλα
  • 600 gr μπισκότα σοκολάτας
  • 3 λεμόνια

Εκτέλεση συνταγής

  • Ξεκινάμε την συνταγή, πιέζοντας και γυρίζοντας λίγο τα λεμόνια με τα χέρια μας στο τραπέζι για να μαλακώσουν και κατόπιν τα κόβουμε στα δύο.
  • Στη συνέχεια στύβουμε τα λεμόνια στον στίφτη και αδειάζουμε το χυμό σε ένα δοσομετρητή μαγειρικής.
  • Το επόμενο βήμα είναι να αδειάσουμε το ζαχαρούχο γάλα σε ένα μπόλ.
  • Αδειάζουμε στη συνέχεια το χυμό λεμονιού από το δοσομετρητή στο μπόλ και χτυπάμε με το μίξερ έως ότου να δημιουργηθεί μία παχύρευστη και ομοιόμορφη κρέμα. Θα χρειαστούν περίπου 3 λεπτά χτυπήματος με το μίξερ.
  • Παίρνουμε ένα πυρέξ και βάζουμε τα μπισκότα σοκολάτας. Το μέγεθος του πυρέξ εξαρτάται από το πόσα μπισκότα θέλουμε να βάλουμε στο γλυκό μας. Κρατάμε πάντα λίγα μπισκότα για το τέλος.
  • Στη συνέχεια με τη μαρίζ ή με ένα κουτάλι θα απλώσουμε ομοιόμορφα την κρέμα επάνω στα μπισκότα. Αφού τελειώσουμε με την κρέμα επαναλαμβάνουμε την ίδια αυτή διαδικασία άλλες δύο φορές. Δηλαδή θα υπάρχουν συνολικά 3 στρώσεις από μπισκότα και 3 στρώσεις από κρέμα.
  • Αφού τελειώσουμε με τις στρώσεις των μπισκότων και της κρέμας, θα βάλουμε το πυρέξ στο ψυγείο-συντήρηση για περίπου 2 ώρες.
  • Όσο το γλυκό είναι στο ψυγείο, θα πάρουμε τα υπόλοιπα μπισκότα που κρατήσαμε και θα τα τρίψουμε καλά στο μίξερ.
  • Μετά από τις δύο περίπου ώρες, βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο και ακουμπάμε το πίσω μέρος ενός κουταλιού στην κρέμα για να δούμε εάν έχει κρυώσει και στεγνώσει καλά. Δε θα πρέπει να κολλήσει υλικό από την κρέμα επάνω στο κουτάλι.
  • Απλώνουμε τότε ομοιόμορφα τα τριμμένα μπισκότα επάνω από την κρέμα στο πυρέξ και η συνταγή μας είναι έτοιμη.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share