Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τσουχτή: Τα πιο νόστιμα μακαρόνια από τη Μάνη

Νόστιμα, εύκολα και παραδοσιακά

16 Σεπτεμβρίου 2020 17:18
Τσουχτή: Τα πιο νόστιμα μακαρόνια από τη Μάνη

Η ιστορία της τσουχτής, της μακαρονάδας που είναι φτωχή σε υλικά, αλλά πλούσια σε γεύση και...θερμίδες, μας πάει αρκετά πίσω στο χρόνο. Συνταγές για μακαρόνια υπάρχουν αμέτρητες αλλά σίγουρα καμία δεν είναι σαν αυτή την παραδοσιακή συνταγή από τη Μάνη. Κι επειδή ξέρουμε πως εκτός από ένα νόστιμο πιάτο για το στομάχι πρέπει να είναι και νόστιμο για το μάτι, δείτε εδώ πώς θα σερβίρετε τα μακαρόνια σας σαν επαγγελματίας.

Θα χρειαστείτε:

Υλικά

  • 500γρ μακαρόνια με τρύπα - ή παραδοσιακές μακαρούνες
  • 2 κουταλιές του γλυκού αλάτι χοντρό για το βράσιμο
  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο γάλακτος
  • 5 κουταλιές της σούπας ξερή μυζήθρα
  • 1 κουταλιά της σούπας μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 4 αυγά
  • 1 κουταλιά σούπας βούτυρο νωπό

Εκτέλεση

  • Βάζετε τα μακαρόνια να βράσουν στο αλατισμένο νερό -στη συσκευασία αναγράφεται ο χρόνος. Μόλις βράσουν τα σουρώνετε και τα βάζετε πάλι στην κατσαρόλα. Τα αφήνετε στην άκρη.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά «καίμε» λίγο το βούτυρο και ρίχνουμε τη μυζίθρα. Ανακατεύετε σε τακτά χρονικά διαστήματα και μόλις ροδίσει αφαιρούμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το μαύρο πιπέρι.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε το καυτό βούτυρο με το τυρί στα μακαρόνια και ανακατεύουμε να πάρουν όλα γεύση.
  • Τηγανίζουμε στο ίδιο τηγάνι, μέσα σε νωπό βούτυρο τα αυγά. Ρίχνουμε λίγο αλάτι και φροντίζουμε να τα βγάλουμε έγκαιρα ώστε να είναι μελάτα.
  • Βάζουμε στα πιάτα τα μακαρόνια και από πάνω ένα αυγό.
  • Προσθέτουμε λίγο πιπέρι ακόμα.

Πηγή: bovary.gr

Αυτός είναι ο λόγος που οι Ιταλοί δεν σπάνε ποτέ τα μακαρόνια

Αν κάποιοι ξέρουν από μακαρόνια, τότε αυτοί είναι φυσικά οι Ιταλοί. Οι Ιταλοί μάλιστα έχουν μία τακτική που πολλοί από εμάς δεν την ακολουθούμε. Δεν σπάνε ποτέ τα μακαρόνια -στα δύο- πριν τα βάλουν στην κατσαρόλα για να βράσουν. Αυτό όμως δεν είναι το μοναδικό λάθος που κάνουμε όταν μαγειρεύουμε μακαρόνια, δείτε εδώ το λάθος που κάνουμε με το βούτυρο.

Ο λόγος μάλιστα καθαρά πρακτικός.

Σύμφωνα με τον ορθό τρόπο κατανάλωσης των ζυμαρικών, αυτά πρέπει να τυλίγονται ως έχουν στο πιρούνι, τόσο για να αποφεύγονται ατυχήματα και λεκέδες, όσο γιατί πολύ απλά αυτό είθισται στην μαγειρική τους κουλτούρα.

Σημαντικό ρόλο στο να είναι η μακαρονάδα βέρα ιταλική παίζει και η σάλτσα η οποία πρέπει να είναι πάντοτε πηχτή.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share