Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020

Αφράτη τυρόπιτα της στιγμής με μυζήθρα και κασέρι

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

16 Σεπτεμβρίου 2020 09:15
Αφράτη τυρόπιτα της στιγμής με μυζήθρα και κασέρι
Αρθρογράφος: Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη
ΝΑΝΤΙΑ ΞΥΘΑΛΗ ΤΣΟΥΚΝΑΚΗ

ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ ATHENSMAGAZINE.GR

Το πρωινό είναι το σημαντικό γεύμα της ημέρας λένε και τι καλύτερο για πρωινό από μια αχνιστή, αφράτη και λαχταριστή τυρόπιτα. Βέβαια, ακόμη πιο νόστιμη γίνεται όταν είναι φτιαγμένη από τα χεράκια μας. Το Athensmagazine.gr έψαξε και βρήκε για εσάς την πιο εύκολη συνταγή για τυρόπιτα με μυζήθρα και κασέρι που θα κάνει το σπίτι σας να μοσχοβολάει. Αν πάλι αγαπάτε τα γλυκά, ρίξτε μια ματιά σε αυτό το γλυκό ψυγείου με καραμέλα και μπισκότα που είναι πραγματικά ονειρεμένο.

Υλικά συνταγής

  • φύλλα κρούστας: 10 έτοιμα
  • κεφαλογραβιέρα: 200 γρ.
  • μυζήθρα: 500 γρ
  • κασέρι: 300 γρ.
  • γάλα: 1/2 λίτρο
  • αυγά: 5
  • ελαιόλαδο: 1/3 φλιτζανιού του τσαγιού
  • βούτυρο φρέσκο: 2/3 φλιτζανιού του τσαγιού
  • πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
  • αλάτι: όσο θέλετε

Τυρόπιτα

Εκτέλεση συνταγής

  • Αλείφετε το ταψί με βούτυρο και στρώνετε τέσσερα φύλλα, αλείφοντας το καθένα με λάδι και βούτυρο. Τρίβετε στον τρίφτη την κεφαλογραβιέρα και το κασέρι και κομματιάζετε με πιρούνι τη μυζήθρα. Ανακατεύετε τα 3 τυριά μαζί και πασπαλίζετε με πιπέρι. Χτυπάτε τα αυγά με το γάλα και αλατοπίπερο και ανακατεύετε με το μείγμα των τυριών.
  • Ρίχνετε πάνω στα στρωμένα φύλλα το 1/3 από το μείγμα τυριών-αυγών, βάζετε ένα φύλλο, πάλι μια ποσότητα από το μείγμα και μετά άλλο φύλλο, το υπόλοιπο μείγμα και τέλος τα τέσσερα υπόλοιπα φύλλα αλειμμένα με λάδι και βούτυρο.
  • Χαράζετε την πίτα σε λωρίδες, περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι και το υπόλοιπο βούτυρο και αμέσως τη βάζετε στο φούρνο να ψηθεί για 50’-55’ στους 200°C, μέχρι να ροδίσει.

Πηγή: newpost.gr

Βαρεθήκατε την τυρόπιτα; Φτιάξτε κουλούρια με γαλοπούλα και τυρί

Το Athensmagazine.gr έχει να σας προτείνει την πιο λαχταριστή, εύκολη αλλά και γρήγορη συνταγή. Φτιάξτε κουλούρια γεμιστά με τυρί και γαλοπούλα και θα μας θυμηθείτε. Αν δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή δεν πρόκειται να ξαναφτιάξετε τυρόπιτα. Σε περίπτωση όμως, που θέλετε μια συνταγή χωρίς αλλαντικά, δείτε εδώ πεντανόστιμα τυροκουλούρια.

Υλικά:

  • 1 κιλό αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
  • 2 φακ. ξηρή μαγιά
  • 2 1/2 φλιτζ. νερό (χλιαρό)
  • 1 κουτ. γλυκ. αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκ. ζάχαρη
  • 1 κουτ. σουπ. γάλα (σε σκόνη regilait)
  • 7 φέτες γαλοπούλα ή ζαμπόν ψιλοκομμένο ή μπέικον
  • 1 φλιτζ. τσ. γκούντα τριμμένο ή άλλο της αρεσκείας σας
  • λίγο ελαιόλαδο (για το ζύμωμα)
  • Σουσάμι
  • 200 γρ τυρί κρέμα

Ποια είναι η εκτέλεση της συνταγής;

Εκτέλεση:

  • Σε μία λεκανίτσα βάζουμε το μισό από το αλεύρι, ρίχνουμε το αλάτι, τη ζάχαρη, το γάλα και τη μαγιά και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
  • Συνεχίζουμε ρίχνοντας το χλιαρό νερό και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτουμε τα αλλαντικά και το τυρί κρέμα και τα ανακατεύουμε να μοιραστούν σε όλο το χυλό.
  • Προσθέτουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι ενώ ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
  • Αλείφουμε τα χέρια μας με ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το ζύμωμα. Αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος σκεπασμένη με μεμβράνη και μια ζεστή πετσέτα για να ξεκουραστεί για 1 ώρα περίπου (να διπλασιαστεί σε όγκο).
  • Παίρνουμε κομμάτια ζύμης (ανάλογα με το μέγεθος της προτίμησης μας) και πλάθουμε να δώσουμε σχήμα στα κουλούρια μας.
  • Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί μας και αραδιάζουμε τα κουλούρια μας, με κάποια απόσταση μεταξύ τους γιατί φουσκώνουν.
  • Τα αφήνουμε σκεπασμένα για λίγο μέχρι να αρχίσουν να ξανά φουσκώνουν. Τα αλείφουμε με ελαιόλαδο, ρίχνουμε από πάνω το σουσάμι και πιέζουμε με τα χέρια ελαφρά για να κολλήσει το σουσάμι πάνω τους.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν (όχι αρκετά κάτι προς το μέτριο).
 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share