Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020

Γυναίκα βάζει πάντα τα κρεμμύδια στην κατάψυξη - Ο λόγος; Απίθανος!

Τρομερό κόλπο

14 Σεπτεμβρίου 2020 23:41
Γυναίκα βάζει πάντα τα κρεμμύδια στην κατάψυξη - Ο λόγος; Απίθανος!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στην εποχή των πληροφοριών που ζούμε, υπάρχει ένας σχεδόν άπειρος αριθμός συνταγών και ιδεών αποθήκευσης τροφίμων που δεν γνωρίζουμε ακόμα. Υπάρχουν πολλές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αποθηκεύσετε το φαγητό σας στην κουζίνα και κόλπα που θα κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη.

Για να αποφύγετε τα δάκρυα όταν κόβετε κρεμμύδια, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να βάλετε τα κρεμμύδια στην κατάψυξη για 10 λεπτά. Απλό και πανέξυπνο. Ενώ, αν βάζετε τις πατάτες στο ίδιο μέρος με τα κρεμμύδια, μην το ξανακάνετε ποτέ!

Το απόλυτο μυστικό για να ψιλοκόψετε το κρεμμύδι σαν επαγγελματίας σεφ

Το κρεμμύδι είναι ο «αφανής ήρωας» που απογειώνει πολλά από τα αλμυρά πιάτα μας. Προσθέτει γεύση στα φαγητά μας και τους δίνει αυτό «το κάτι» παραπάνω που ζητάμε. Ωστόσο, είναι ένα «παρεξηγημένο» λαχανικό καθώς είναι αρκετά απαιτητικό στο κόψιμο, ενώ, μας φέρνει συχνά δάκρυα στα μάτια, δείτε εδώ το κόλπο με το ψωμί για να μην ξαναδακρύσετε κόβοντας κρεμμύδια.

Όσον αφορά στο κόψιμο, ψάχνοντας στο Διαδίκτυο βρήκαμε στο Purewow έναν τρόπο που θα σου λύσει τα χέρια (και θα σου τα σώσει!).
Συγκεκριμένα, πρόκειται για μια μέθοδο με την οποία ψιλοκόβεις το κρεμμύδι χωρίς κόπο, ενώ, δεν κινδυνεύεις να κόψεις τα δάχτυλά σου.

Δείτε πώς θα κόψετε σε κύβους το κρεμμύδι, αποτελεσματικά και με ασφάλεια, με 4 απλά βήματα:

Κόψε τη ρίζα και τεμάχισε το κρεμμύδι στη μέση

Χρησιμοποίησε ένα κοφτερό μαχαίρι και κόψε την ξεραμένη ρίζα. Στη συνέχεια, με το ένα χέρι, σταθεροποίησε το κρεμμύδι και κόψ'το από πάνω μέχρι κάτω. Ξεφλούδισέ το.

Κάνε 3-4 οριζόντια κοψίματα σε κάθε μισό κομμάτι:

Βάλε την flat πλευρά του μισού κρεμμυδιού προς τα κάτω και κάνε 3-4 οριζόντια κοψίματα. Eπανάλαβε και για το άλλο μισό.

κρεμμύδι

Κάνε κατακόρυφα κοψίματα σε κάθε μισό κομμάτι

Κρατώντας το μαχαίρι κάθετα στην επιφάνεια, κάνε κατακόρυφα κοψίματα στο κρεμμύδι από τη μία πλευρά ως την άλλη. Επανάλαβε και για το άλλο μισό.

Κόψε κατά μήκος του κρεμμυδιού

Με τα δάχτυλά σου, κράτα καλά τα κομμάτια ώστε να μην φύγουν από τη θέση τους και κόψε κατά μήκος του κρεμμυδιού σε κύβους. Επανάλαβε και για το άλλο μισό.

Έτοιμο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, έτοιμο για μαγείρεμα!

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share