Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Θεϊκό γλυκό ψυγείου με brownies και μους σοκολάτας

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

3 Σεπτεμβρίου 2020 15:00
Θεϊκό γλυκό ψυγείου με brownies και μους σοκολάτας

Θέλετε να δροσιστείτε με ένα απολαυστικό γλυκό; Μιας και το καλοκαίρι παραμένει εδώ και η θερμοκρασία στα ύψη να σας προτείνουμε ένα ελαφρύ και γευστικό γλυκό ψυγείου. Αν θέλετε να εντυπωσιάσετε με μια ξεχωριστή συνταγή για επιδόρπιο, τότε σίγουρα πρέπει να ρίξετε μια ματιά σε αυτή τη συνταγή, αν πάλι δεν είστε και πολύ fan της σοκολάτας, δείτε εδώ το απόλυτο καλοκαιρινό γλυκό με ανανά και μπισκότα.

Για το γλυκό ψυγείου με μπράουνις θα χρειαστείτε:

Υλικά για τα μπράουνις

  • 1 κούπα ‏βούτυρο
  • 2 κούπες ‏ζάχαρη
  • 4 ‏αυγά
  • 1½ κ.γ. ‏βανίλια
  • 1/2 κούπα ‏κακάο
  • 1⅓ της κούπας ‏αλεύρι
  • 1/2 κ.γ. ‏αλάτι

Τα υπόλοιπα συστατικά που θα χρειαστείτε

  • 115 ml ‏κρέμα στιγμής σοκολάτας
  • 1/2 κούπα ‏νερό
  • 410 ml ‏ζαχαρούχο γάλα
  • 236 ml ‏σαντιγί έτοιμη
  • ‏κομμάτια σοκολάτας για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Για το μπράουνις

  • Χτυπάτε τη το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν κρέμα.
  • Προσθέτετε τα αυγά και τη βανίλια και ανακατεύετε καλά.
  • Προσθέτετε το αλάτι, το κακάο και το αλεύρι. Μη χτυπήσετε πολύ!
  • Περιχύνετε σε βουτυρωμένο ταψί 23×30.
  • Ψήνετε στους 175 C για 20-25 λεπτά και το αφήνετε να κρυώσει εντελώς.
  • Μόλις κρυώσει το μπράουνις κόβετε σε κομμάτια 2,5 εκ.

Για τη μους σοκολάτας

  • Σ’ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε τη κρέμα στιγμής σοκολάτας , το νερό και το ζαχαρούχο γάλα. Ενσωματώνετε την έτοιμη σαντιγί μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.

Συναρμολόγηση του γλυκού

  • Τοποθετείτε τα μισά μικρά τετράγωνα μπράουνις.
  • Στη συνέχεια ,το μισό μείγμα με μους σοκολάτας.
  • Απλώνετε τη μισή σαντιγί.
  • Πασπαλίζετε με τα υπόλοιπα μπράουνις , την υπόλοιπη μους σοκολάτας και την υπόλοιπη σαντιγί.
  • Γαρνίρετε με κομμάτια σοκολάτας.
  • Το αφήνετε στο ψυγείο για 8 ώρες.

Πηγή: foodmaniacs.gr

Ονειρεμένο γλυκό ψυγείου με maltesers και ζαχαρούχο γάλα

Όλοι μας αγαπάμε τα γλυκά και ειδικά τις σοκολάτες. Το Athensmagazine.gr φρόντισε και βρήκε για εσάς την συνταγή για το τέλειο γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και maltesers που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Κι επειδή εμάς ήδη μας τρέχουν τα σάλια πάμε γρήγορα να δούμε τα υλικά και την εκτέλεση της συνταγής! Αν πάλι προτιμάτε τα πιο παραδοσιακά γλυκά, δείτε εδώ τη συνταγή για πεντανόστιμο πολίτικο εκμέκ.

Υλικά συνταγής

  • 1 κουτί (397 γρ.) ζαχαρούχο γάλα
  • 375 γρ. σταγόνες κουβερτούρας ή σοκολάτα κουβερτούρας ψιλοκομμένη
  • 75 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου + λίγο επιπλέον για άλειμμα ταψιού
  • 150 γρ. μπισκότα τύπου Πτι Μπερ ή Μιράντα ή άλλα επιλογής σας, κομμένα σε μικρά κομματάκια το δυνατόν σε μέγεθος ζαριού
  • 80 γρ. Coco Pops ή άλλες νιφάδες ρυζιού [*]
  • 250 γρ. Maltesers

Εκτέλεση συνταγής

  • Βουτυρώνετε ένα ορθογώνιο πυρές με διάσταση βάσης 20×30 εκ. και το στρώνετε με χαρτί ψησίματος. Το αφήνετε στη άκρη μέχρι να το χρειαστείτε.
  • Σε ένα πυρίμαχο μπολ ρίχνετε τις σταγόνες κουβερτούρα ή τη ψιλοκομμένη κουβερτούρα μαζί με το ζαχαρούχο γάλα και το βούτυρο κομμένο στα 2 και το λιώνετε σε φούρνο μικροκυμάτων, στο ήμισυ της ισχύς του, ανακατεύοντας ανά 30 δευτερόλεπτα ή μέχρι να λιώσει για 3 λ περίπου. Εναλλακτικά το λιώνετε σε μπεν μαρί.
  • Αποσύρετε το μείγμα από τη φωτιά, ανακατεύετε και μετά προσθέτετε τα θρυμματισμένα μπισκότα και τα coco pops.
  • Ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθούν ισομερώς και μετά αδειάζετε το μείγμα στο πυρέξ.
  • Το απλώνετε ομοιόμορφα σε όλο το πυρέξ και ισιώνετε την επιφάνειά του με την ανάποδη ενός κουταλιού.
  • Από πάνω τοποθετείτε τα Malteses σε μια στρώση, πιεζοντάς τα ελαφρώς μέσα στο γλυκό με το δάχτυλό σας.
  • Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει, πήξει και σταθεροποιηθεί καλά.

Σημείωση: Αντί για Coco Pops μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλα δημητριακά ρυζιού σοκολάτας όπως νιφάδες βρώμης και ρυζιού, ή Δημητριακά σίτου ολικής άλεσης και ρυζιού, ή “Crispy rice” και άλλα επιλογής σας.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share