Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Το κόλπο για να κάνετε τις τηγανητές σας πατάτες light

Μπορείτε να τις τρώτε ακόμη και στη δίαιτα

29 Αυγούστου 2020 14:00
Το κόλπο για να κάνετε τις τηγανητές σας πατάτες light

Τηγανητές πατάτες και light; Μας κοροϊδεύει;». Και όμως, υπάρχει τρόπος, αρκεί να ξέρεις τα κόλπα! Κι αυτό δεν είναι το μοναδικό κόλπο σχετικά με τις πατάτες, δείτε εδώ πώς θα ξαναζεστάνετε τις τηγανητές σας πατάτες.

Τι θα ήταν τα μπιφτέκια ή οι μπριζόλες χωρίς πατάτες τηγανητές; Ορφανά, εγκαταλελειμένα…και λιγότερο νόστιμα!

Δυστυχώς, όταν μπαίνουν στο παιχνίδι οι πατάτες, έρχονται μαζί τους και τα λιωμένα τυριά, οι σάλτσες και οι κετσαπομαγιονέζες.

Πώς μπορείς να μειώσεις σημαντικά τις θερμίδες και να αποφύγεις το χάος; Το μόνο που απαιτείται είναι ένα μικρό βήμα πριν το τηγάνισμα. Αφού κόψεις τις πατάτες, τις ρίχνεις σε βραστό νερό για 3-4 λεπτά, τις στραγγίζεις και έπειτα τις τηγανίζεις για 5-6 λεπτά.

Πρόσεξε μην τις τρελάνεις στο ανακάτεμα και σπάσουν. Η συγκεκριμένη διαδικασία θα μειώσει σημαντικά το λάδι που «τραβάει» η πατάτα ενώ, ταυτόχρονα, η πατάτα θα γίνει πιο μαλακή στο εσωτερικό.

Το ολέθριο λάθος όλων μας με το ελαιόλαδο από τις τηγανητές πατάτες

Όλοι ξέρουν πως τα τηγανητά δεν είναι και ότι καλύτερο για την υγεία μας. Δεν γίνεται όμως να αντισταθούμε γιατί είναι τόσα τα φαγητά που γίνονται στο τηγάνι ή τη φριτέζα και είναι πεντανόστιμα. Όσοι χρησιμοποιούν φριτέζα συνήθως χρησιμοποιούν και ελαιόλαδο. Υπάρχει ένας μύθος πως το λάδι από τις τηγανητές πατάτες μπορεί να διατηρηθεί για καιρό στο σκεύος το οποίο τηγανίστηκαν και να χρησιμοποιηθεί ξανά. Κι όμως αυτό είναι ένα τεράστιο λάθος! Ένα ακόμη λάθος σχετικά με το ελαιόλαδο κάνουμε κατά την αποθήκευσή του, δείτε εδώ για ποιο λόγο δεν πρέπει να το βάζετε σε πλαστικά μπουκάλια.

Για ποιο λόγο όμως πρέπει να πετιέται το ελαιόλαδο από τις τηγανητές πατάτες; Το λάδι που παραμένει σε ένα σκεύος για καιρό οξειδώνεται με αποτέλεσμα να δίνει στις πατάτες μας μια περίεργη και πικρή γεύση.

Εκτός όμως από αυτό, το ελαιόλαδο στο οποίο έχουν τηγανιστεί οι πατάτες έχει απορροφήσει αρκετό από το άμυλο τους με αποτέλεσμα αν τηγανίσετε οτιδήποτε άλλο να αυξήσετε τις θερμίδες του τουλάχιστον στο διπλάσιο.

Συνεπώς την επόμενη φορά που θα τηγανίσετε πατάτες ή πετάξτε το λάδι σας αμέσως ή κρατήστε το σε σκιερό μέρος και χρησιμοποιήστε το αποκλειστικά για πατάτες. Θυμηθείτε ποια ήταν η τελευταία φορά που τηγανίσατε, τσεκάρετε το χρώμα του λαδιού και ανάλογα πράξτε.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share