Πέμπτη, 16 Μαΐου 2024

Το μυστικό στο λάδι για το καλύτερο τηγανητό κοτόπουλο του κόσμου - Θα πάθετε πλάκα

Δοκιμάστε το

20 Αυγούστου 2020 13:48
Το μυστικό στο λάδι για το καλύτερο τηγανητό κοτόπουλο του κόσμου - Θα πάθετε πλάκα

Και σε ποιον δεν αρέσει το τηγανητό κοτόπουλο να είναι τραγανό; Με αυτό το κόλπο παρακάτω θα φτιάξετε το καλύτερο κοτόπουλο που έχετε φάει. Προσέξτε όμως πριν το μαγειρέψετε να μην κάνετε αυτό εδώ το λάθος.

Υλικά:

  • 1 κιλό κοτόπουλο (κόψτε το σε 8 κομμάτια αν το πάρετε ολόκληρο)
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • 1/2 φλιτζάνι πουρέ σε σκόνη
  • 1 κουτάλι αλάτι
  • 1 κουτάλι μυρωδικά της επιλογής σας
  • 1/2 κουτάλι πιπέρι
  • 1/2 κουτάλι σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κουτάλι κρεμμύδι σε σκόνη
  • 2 αυγά
  • 1/4 φλιτζανιού νερό
  • λάδι για το τηγάνισμα

Το λάδι παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο πόσο τραγανό θα βγει το κοτόπουλο. Χρησιμοποιήστε λάδι που έχετε τηγανίσει κάτι άλλο προηγουμένως και απλά προσθέστε λίγο επιπλέον. Και φυσικά το μυστικό δεν είναι άλλο από τον πουρέ σε σκόνη!

Πασπαλίζει το κοτόπουλο με αυτό το μείγμα και το βάζει στο φούρνο. Το αποτέλεσμα; Τραγανό και πεντανόστιμο

Αν δεν έχετε ακούσει για την προσθήκη μπύρας στο μαγείρεμα ενός κοτόπουλου χάνετε. Το Every Day Good Thinking έχει καταλήξει σε μια συνταγή που θα σας κάνει να γλείφετε τα δάχτυλά σας. Τα συστατικά είναι απλά και εύκολο να βρεθούν στο ντουλάπι σας. Και μιας και μιλάμε για μυστικά σχετικά με το κοτόπουλο, δείτε εδώ ποιο είναι το μυστικό μπαχαρικό που θα απογειώσει τη γεύση του.

Μπορείτε να αφήσετε το κοτόπουλο να σιγοβράζει στην μπύρα όλη την ημέρα ή μπορείτε να το βάλετε στη γάστρα για μερικές ώρες.

Ανακατέψτε την καπνιστή πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, το θυμάρι, το σκόρδο σε σκόνη και το πιπέρι καγιέν σε ένα μικρό μπολ.

Τοποθετήστε 4 μπάλες αλουμινόχαρτου στο κάτω μέρος της γάστρας – θα στηρίξουν το κοτόπουλο σας, έτσι ώστε να μαγειρευτεί ομοιόμορφα. Ρίξτε την μπύρα στη γάστρα.

Ξεπλύνετε το κοτόπουλο σας, στεγνώστε και απλώστε το μείγμα καρυκευμάτων πάνω του. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το πάνω από τις μπάλες αλουμινόχαρτου. Καλύψτε και μαγειρέψτε σε υψηλή θερμοκρασία για 3 ώρες ή σε χαμηλή για 5-7 ώρες.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share