Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Βάλτε λίγη μαγειρική σόδα στη σάλτσα για τα μακαρόνια - Το απόλυτο μυστικό των γιαγιάδων

Τρομερό κόλπο!

19 Αυγούστου 2020 11:06
Βάλτε λίγη μαγειρική σόδα στη σάλτσα για τα μακαρόνια - Το απόλυτο μυστικό των γιαγιάδων
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δε φαντάζεστε τι έκαναν οι γιαγιάδες παλιότερα για να μην ξινίζει η σάλτσα στα μακαρόνια. Αυτό είναι το μυστικό τους κι έχει κύριο συστατικό τη μαγειρική σόδα.

Η ζάχαρη στη σάλτσα ντομάτας δεν είναι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε για να αποτρέψετε την όξινη γεύση. Για να μη βγει λοιπόν ξινή η σάλτσα, το καλύτερο είναι να προσθέσετε μια πρέζα μαγειρικής σόδας.

Συγκεκριμένα, αναμείξτε απλώς 1/4 ή 1/2 από ένα κουταλάκι του γλυκού μέσα στην κατσαρόλα και ανακατέψτε για λίγα λεπτά, ώστε να απομακρυνθεί το όξινο από τη γεύση. Τα μακαρόνια με τη σάλτσα σας θα έχουν τρομερή γεύση. Εκτός όμως, από αυτό το μυστικό μαγειρικής, δείτε εδώ τη χρήση της σόδας στα κεφτεδάκια.

Βάζει την μπριζόλα στο πιάτο και την αλείφει με μαγειρική σόδα - Μόλις μάθετε το λόγο θα το κάνετε και εσείς...

Όλοι γνωρίζουμε πως η μαγειρική σόδα είναι ένα συστατικό για πάρα πολλές συνταγές, όπως ακόμα και στην μπριζόλα.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε 5 απίστευτες χρήσεις της μαγειρικής σόδας! Εάν τα φυτά σας χρειάζονται λίγη αγάπη ακόμα, βάλτε λίγη μαγειρική σόδα στο νερό και θα ανανεωθούν αμέσως. Κάνει επίσης πολύ καλό σε εγκαύματα, όπως και στην προσωπική μας υγιεινή. Αφού μπορεί να διώξει τις οσμές από το ψυγείο, μπορεί να κάνει το ίδιο και στο σώμα μας!

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί για περισσότερες λεπτομέρειες:

Έριξε τα μακαρόνια σε μια κατσαρόλα γεμάτη γάλα - Μόλις δείτε το αποτέλεσμα θα σας τρέξουν τα σάλια

Έναν όμορφο τρόπο για να φτιάξει μία μακαρονάδα παρουσιάζεται στο βίντεο που ακολουθεί. Μάλιστα, ο τρόπος παρασκευής είναι λίγο... διαφορετικός από αυτόν που έχουμε συνηθίσει και που αναφέρει πως τα μακαρόνια θα πρέπει να βράσουν σε νερό. Φυσικά, μην ξεχνάμε πως ακόμη και σε ένα τόσο απλό φαγητό καμιά φορά δεν λείπουν και τα λάθη, δείτε εδώ το βασικότερο που το κάνουμε όλοι μας.

Στο βίντεο που ακολουθεί, θα δείτε τον τρόπο που μπορείτε να φτιάξετε μία μακαρονάδα μέσα στο γάλα. Ακόμα, θα χρειαστείτε σκόρδο, ζωμό κότας ή λαχανικών, τριμμένη παρμεζάνα, αλάτι, πιπέρι, λάδι και μαϊντανό.

Υλικά:

  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 500ml ζωμό (κότας ή λαχανικών)
  • 250ml γάλα
  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • 250γρ. σπαγγέτι
  • 100γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • αλάτι, πιπέρι, λάδι και μαϊντανό

Εκτέλεση:

  • Πρώτα τσιγαρίστε το σκόρδο στο τηγάνι με λίγο λάδι.
  • Όταν πάρει χρώμα, ρίξτε τον ζωμό και το γάλα.
  • Μετά το βούτυρο.
  • Ρίξτε τα μακαρόνια ωμά μαζί με αλάτι και πιπέρι.
  • Και αφήστε τα να μαγειρευτούν.
  • Μόλις πάρουν βράση χαμηλώστε τη φωτιά, ανακατέψτε καλά και σκεπάστε με το καπάκι.
  • Ανακατεύετε καλά κάθε 5 λεπτά για να μην κολλήσουν τα μακαρόνια.
  • Στο σημείο όπου είναι al dente και τα υγpά έχουν σχεδόν εξατμιστεί (περίπου 15-20 λεπτά), προσθέστε την παρμεζάνα.
  • Τέλος, προσθέστε και τον μαϊντανό και ανακατέψτε καλά.

Έτοιμοι!

Δείτε και το βίντεο με τις αναλυτικές οδηγίες:

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share