Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020

Τυρόπιτα στο τηγάνι - Εύκολη και γρήγορη συνταγή

Δοκιμάστε την!

12 Αυγούστου 2020 15:06
Τυρόπιτα στο τηγάνι - Εύκολη και γρήγορη συνταγή
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Σήμερα θα σας προτείνουμε μια εύκολη και λαχταριστή τυρόπιτα που ετοιμάζεται στο τηγάνι. Πρόκειται για μια γρήγορη συνταγή, η οποία είναι χωρίς φύλλα και χωρίς αυγά. Αν θέλετε να δοκιμάσετε κάτι άλλο, δείτε εδώ συνταγή για ζαγορόπιτα.

Υλικά

  • μισό κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 γρ βούτυρο
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • φέτα, όση επιθυμείτε
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και λίγη ζάχαρη
  • 200 γρ χλιαρό γάλα

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε τη συνταγή μας βάζοντας σε μια λεκανίτσα το αλεύρι. Σε μια γουβίτσα που ανοίγουμε βάζουμε την μαγιά με λίγη ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε λίγο γάλα, το οποίο απαραίτητα πρέπει να είναι χλιαρό και σε καμία περίπτωση καυτό και αναλιγώνουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα, το λιωμένο βούτυρο, το αλάτι, τη ρίγανη και το πιπέρι αν θέλουμε.
  • Ζυμώνουμε τη ζυμάρι μας και το αφήνουμε να φουσκώσει για μια ώρα.
  • Συνεχίζουμε κόβοντας σε κομματάκια το ζυμάρι μας, προκειμένου να πετύχουμε το μέγεθος της τυρόπιτας που επιθυμούμε, βάζουμε μέσα φέτα, έξτρα πιπέρι και ρίγανη αν το επιθυμούμε και ανοίγουμε με έναν πλάστη.
  • Κατόπιν, αφού βάλουμε ελάχιστο βούτυρο ή ελάχιστο λάδι σε καυτό τηγάνι ψήνουμε την τυρόπιτα μας μέχρι να πάρει χρώμα.

Η τυρόπιτα αλλιώς: Φτιάξτε πίτα με σπανάκι και τυρί

Βαρεθήκατε τις κλασικές τυρόπιτες; Το Athensmagazine.gr έχει να σας προτείνει μια πίτα με σπανάκι και μπόλικο τυράκι, δηλαδή μια σπανακόπιτα. Πρόκειται για μια εύκολη, γρήγορη και οικονομική συνταγή που σίγουρα θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Αν δε σας αρέσει το σπανάκι, δείτε εδώ συνταγή για κοτόπιτα.

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό φρέσκο ψιλοκομμένο σπανάκι
  • 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
  • 5 αβγά χτυπημένα
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού κίτρινο τυρί της επιλογής σας
  • 1 1/2φλ. τσαγιού τυρί φέτα ή ανθότυρο
  • αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180C και λαδώστε μια φόρμα για τάρτες.
  • Ζεστάνετε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Ρίξτε μέσα το κρεμμύδι και τσιγαρίστε το μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε το σπανάκι και ανακατέψτε μέχρι να απορροφήσει την περισσότερη υγρασία.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ αναμείξτε τα αβγά, τα άσπρα τυριά, το 1/2 φλ. τσαγιού κίτρινο τυρί, αλάτι και πιπέρι.
  • Προσθέστε το μείγμα με το σπανάκι και τη τριμμένη φρυγανιά και ανακατέψτε καλά μέχρι να δέσουν.
  • Ρίξτε το μείγμα στην φόρμα, πασπαλίστε με το κίτρινο τυρί και ψήστε το για 30' περίπου.
 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share