Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020

Πριν βάλετε το κρέας στη σχάρα αλείψτε το με ακτινίδιο - Το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει

Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε!

9 Αυγούστου 2020 16:16
Πριν βάλετε το κρέας στη σχάρα αλείψτε το με ακτινίδιο - Το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει
Αρθρογράφος: Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη
ΝΑΝΤΙΑ ΞΥΘΑΛΗ ΤΣΟΥΚΝΑΚΗ

ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ ATHENSMAGAZINE.GR

Πολλές νοικοκυρές αντιμετωπίζουν προβλήματα, με το μαγείρεμα του κρέατος. Αυτό, διότι δεν το κάνουν αρκετά μαλακό. Έτσι, δεν πετυχαίνουν το αποτέλεσμα που αναζητούν και το οποίο δεν είναι άλλο από το να έχουν μαλακό κρέας. Ας μην ξεχνάμε πως το κρέας δεν χρειάζεται μόνο να είναι γευστικό. Πρέπει να είναι και μαλακό και για αυτό παίζουν σημαντικό ρόλο πολλοί παράγοντες, τρανό παράδειγμα, η θερμοκρασία στην οποία θα μαγειρευτεί, δείτε εδώ την κατάλληλη.

Το Athensmagazine.gr σήμερα σας φέρνει το απόλυτο μυστικό όλων των σεφ που θα κάνει το κρέας σας μαλακό σαν... λουκούμι. Κοιτάξτε πόσο απλό είναι.

κρέας ακτινίδιο

Το χοιρινό και το μοσχαρίσιο κρέας, ειδικά αν πρόκειται για τα πιο άπαχα μέρη συχνά γίνεται σκληρό με το ψήσιμο και με αποτέλεσμα να "σχοινιάζει". Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους είναι το ακτινίδιο! Αν αλείψεις το κρέας σου με πολτοποιημένο ακτινίδιο και το αφήσεις να "μαριναριστεί" λιγάκι μέσα σε αυτό, το κρέας θα γίνει τρυφερό και θα μαλακώσει απίστευτα.

Ανακάτεψε μέλι με πορτοκάλι και το έχυσε πάνω από ένα κομμάτι κρέας - Με το αποτέλεσμα θα γλείφετε τα δάχτυλά σας

Το κρέας είναι ένα τρόφιμο που καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες από τον περισσότερο κόσμο. Είναι πηγή πρωτεΐνης και διαφόρων θρεπτικών συστατικών γεγονός που δίνει στον οργανισμό μας την ενέργεια που χρειάζεται. Η κατανάλωσή του όμως θέλει μέτρο και φυσικά προσοχή κι ακόμη μεγαλύτερη προσοχή στους συνδυασμούς που θα κάνουμε. Ένα από τα μεγαλύτερη λάθη που κάνουμε είναι κατά το μαρινάρισμα, δείτε εδώ ποιο είναι.

Ποιος δεν θέλει να τον αποθεώνουν οι καλεσμένοι για τις μαγειρικές του ικανότητες; Δείτε την απόλυτη συνταγή με μέλι και πορτοκάλι που θα σας κάνει να γλείφετε τα δάχτυλά σας.

Υλικά

  • 1 χοιρινό μπούτι περί τα 3 κιλά, χωρίς το κόκαλο του
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες ή ολόκληρες
  • αλάτι και πιπέρι
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 1/2 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
  • 1/2 ποτήρι χυμός πορτοκαλιού
  • ξύσμα 1/2 πορτοκαλιού
  • 3 κ. σ. μέλι (ή ανθόμελο)
  • 40 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • από 1 κ. κ. σπασμένους κόκκους από πιπέρι, μπαχάρι και κεδρόμηλα (άρκευθος)
  • 1/2 κ. κ. τριμμένο μοσχοκάρυδο

κρέας μέλι

Παρασκευή

  • Βάζουμε το χυμό του πορτοκαλιού να ζεσταθεί μαζί με το μέλι και τη ζάχαρη και ρίχνουμε στο μείγμα τους τα μπαχαρικά.
  • Πλένουμε το μπούτι και το σκουπίζουμε καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  • Κρατάμε 1-2 κουταλιές βούτυρο για το σκεύος και με το υπόλοιπο αλείφουμε το κρέας και το αλατοπιπερώνουμε.
  • Το βάζουμε σε μια γάστρα που να το παίρνει καλά και το περιχύνουμε με το σχεδόν καραμελωμένο μείγμα ζάχαρης-μελιού-μπαχαρικών.
  • Πιέζουμε την επιφάνεια του κρέατος για να κολλήσουν τα μπαχαρικά. Ρίχνουμε και τα σκόρδα στο σκεύος και βάζουμε το μπούτι να ψηθεί για 4 ώρες σε προθερμασμένο, στους 120ο το φούρνο, φροντίζοντας να ανεβάζουμε τη θερμοκρασία, 30ο ?, ανά ώρα, ώστε να ψηθεί αργά και σταδιακά.
  • Κάθε που ανεβάζουμε τη θερμοκρασία το περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο του και τους χυμούς του ταψιού και μετά την πρώτη ώρα προσθέτουμε και το κρασί.
  • Αν τυχόν ροδίσει παραπάνω από το επιθυμητό, πριν την ώρα του, το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το οποίο θα αφαιρέσουμε τα τελευταία 10-12 λεπτά.
  • Πέρα από την παράδοση: Αντί για πατάτες ή εκτός από τις πατάτες, μπορούμε να το συνοδέψουμε με κομπόστα γλυκόξινων κρεμμυδιών.
  • Για αυτό το σκοπό θα σιγοβράσουμε σε ένα βαθύ τηγάνι 500 γρ λευκά κρεμμυδάκια σε ένα ίδιο μείγμα ζάχαρης-μελιού-μπαχαρικών, μαζί με λίγο ξίδι ώστε να «κομποσταριστούν», σιγά-σιγά.
TAGS
 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share