Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Υγιεινό μπισκοτογλυκό σε 10 λεπτά - Εύκολη και γρήγορη συνταγή

Με λίγες θερμίδες!

9 Αυγούστου 2020 15:12
Υγιεινό μπισκοτογλυκό σε 10 λεπτά - Εύκολη και γρήγορη συνταγή
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φτιάξτε ένα λαχταριστό και υγιεινό μπισκοτογλυκό μέσα σε λίγα λεπτά. Πρόκειται για μια εύκολη, γρήγορη και οικονομική συνταγή που θα λατρέψετε. Αν δε σας αρέσει το συγκεκριμένο γλυκό, δείτε εδώ μια άλλη συνταγή.

Συστατικά:

  • 1 1/2 φλιτζάνια θρυμματισμένα μπισκότα
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
  • 1 1/2 φλιτζάνια τυρί κρέμα
  • 400 γραμμάρια συμπυκνωμένο γάλα
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
  • 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

Οδηγίες:

  • Αναμείξτε τα μπισκότα και το βούτυρο σε ένα μικρό μπολ και ανακατέψτε.
  • Βάλτε σε ένα ταψί αλουμινόχαρτο και στη συνέχεια βάλτε το μείγμα του μπισκότου και στρώστε το.
  • Τοποθετήστε το στο ψυγείο.
  • Σε ένα μίξερ, βάλτε το τυρί κρέμα, το συμπυκνωμένο γάλα και τη ζάχαρη. Ανακατέψτε καλά.
  • Προσθέστε το ξύσμα πορτοκαλιού και το χυμό και ανακατέψτε.
  • Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατεύετε τη ζάχαρη άχνη και την κρέμα γάλακτος. Ανακατέψτε.
  • Προσθέστε τα δύο μείγματα μαζί και ανακατέψτε. Βάλτε το νέο μείγμα πάνω από την στρώση μπισκότων στο ταψί.
  • Αφήστε το γλυκό για λίγο στο ψυγείο και είναι έτοιμο! Σερβίρετε με φέτες πορτοκαλιού, αν θέλετε.

Ζουμερό γλυκό με ινδοκάρυδο - Θα σας εντυπωσιάσει

Θέλετε ένα νόστιμο, δροσερό και ζουμερό γλυκό; Το Athensmagazine.gr έχει να σας προτείνει την πιο εύκολη, γρήγορη και λαχταριστή συνταγή με ινδοκάρυδο. Σε περίπτωση που δε σας αρέσει το ινδοκάρυδο, δείτε εδώ ένα γλυκό με μπισκότα και πορτοκαλάδα.

Υλικά:

Για το παντεσπάνι:

  • 2 αυγά
  • 200ml γάλα
  • 100ml λάδι
  • 100γρ. ζάχαρη
  • 200γρ. αλεύρι
  • 1 κουταλάκι baking powder
  • 2 κουτ. σούπας κακάο

Για την κρέμα:

  • 1 λίτρο γάλα
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 7 κουτ. σούπας σιμιγδάλι
  • 200 γρ. ινδοκαρυδο
  • αν θέλετε μπορείτε να προσθέτετε λίγη άσπρη σοκολάτα περίπου 30,40 γρ.

Εκτέλεση:

  • Βράζετε το γάλα και στη συνέχεια προσθέτετε το σιμιγδάλι και την ζάχαρη, τα βράζετε ακόμα 10 λεπτά μέχρι να τα πήξουν.
  • Αφαιρείται την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτετε το ινδοκάρυδο. Αφήνετε το σιμιγδάλι να κρυώσει

Για το παντεσπάνι:

  • Βάζετε όλα τα υλικά για το παντεσπάνι σε ένα μπολ για να τα ανακατέψετε με το χέρι ή με το μίξερ.
  • Βουτυρώνετε και βάζετε αλεύρι σε ένα ταψί διαστάσεων 25*34 εκ.περίπου.
  • Βάζετε το μισό μείγμα για το παντεσπάνι και το ψήνεται στους 170 βαθμούς για 10 λεπτά περίπου.
  • Βάζετε την κρέμα πάνω από το παντεσπάνι και στη συνέχεια βάζετε το υπόλοιπο μείγμα από το παντεσπάνι και τα ψήνεται όλα μαζί για ακόμα 15-20 λεπτά περίπου.
  • Το γλυκό πρέπει να ψηθεί σε μέτρια θερμοκρασία μην δυναμώνετε τον φούρνο σας.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share