Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020

Πήρε 1 φιλέτο κοτόπουλο και ξεκίνησε να το κόβει - Το αποτέλεσμα; Λαχταριστό

Τρομερό!

4 Αυγούστου 2020 15:30
Πήρε 1 φιλέτο κοτόπουλο και ξεκίνησε να το κόβει - Το αποτέλεσμα; Λαχταριστό
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Μόλις δείτε πως μαγειρεύει το κοτόπουλο, δε θα το ξανακάνετε ποτέ διαφορετικά! Πιθανόν να έχετε ακούσει για τις… Hasselback πατάτες ή τα μήλα Hasselback.

Αν όχι, είναι η πατάτα που έχει τεμαχιστεί αρκετές φορές, αλλά όχι μέχρι κάτω. Και για να κάνουμε τα πράγματα νοστιμότερα, μπορείτε να γεμίσετε το χώρο μεταξύ των περικοπών με βούτυρο, τυρί, ή ό,τι άλλο προτιμάτε.

Τώρα, όμως, οι πατάτες δεν είναι το μόνο Hasselbacked φαγητό. Θα σας παρουσιάσουμε μια νόστιμη συνταγή για κοτόπουλο Hasselback που θα λατρέψετε, καθώς είναι απολαυστική και εύκολη στην προετοιμασία.

Αυτά είναι τα συστατικά που θα χρειαστείτε για τη συνταγή:

  • 1 κουτ. ελαιόλαδο
  • 1 ½ φλιτζάνια φρέσκο σπανάκι
  • ¼ φλιτζάνι τυρί
  • 2 στήθη κοτόπουλου
  • 1/8 φλιτζάνι τυρί τσένταρ λευκό τριμμένο
  • Πάπρικα Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Για να ξεκινήσετε, προθερμάνετε το πρώτο φούρνο σας στους 200° C. Μέχρι να ζεσταθεί, τοποθετήστε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Όταν το τηγάνι ζεσταθεί προσθέτετε λάδι και μαγειρέψτε το σπανάκι για περίπου 3-5 λεπτά έως ότου τα φύλλα είναι ελαφρώς μαραμένα.
  • Όταν το σπανάκι είναι έτοιμο, ανακατέψτε με το τυρί και μαγειρέψτε για άλλα 30 έως 60 δευτερόλεπτα. Βγάλτε το από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει.
  • Καθαρίστε τα στήθη κοτόπουλου. Κόψτε σχισμές περίπου 1 εκατοστόμετρο χώρια, αλλά όχι μέχρι κάτω! Αυτό είναι που θα το κάνει Hasselback.
  • Ανοίξει τις περικοπές και γεμίστε με το σπανάκι και το τυρί στο εσωτερικό.
  • Πάρτε το αλάτι και το πιπέρι και ρίξτε πάνω στο κοτόπουλο για γεύση. Στη συνέχεια πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί τσένταρ και τελευταία την πάπρικα για να δώσει ωραίο χρώμα και καπνιστή γεύση.
  • Το βάζετε σε ένα ταψί και τοποθετήστε το στο φούρνο για 20 έως 25 λεπτά.

Κοτόπουλο στον φούρνο... σαν σούβλας - Το φοβερό μυστικό με το κουτάκι μπύρας

Με ένα φοβερό μυστικό και χρησιμοποιώντας ένα κουτάκι μπύρας μπορείτε να φτιάξετε ένα πεντανόστιμο κοτόπουλο στον φούρνο, σαν να το έχετε περάσει από τη σούβλα.

Το ψητό κοτόπουλο, αυτό που ψήνεται στη σούβλα και αποκτά μια τραγανή, πεντανόστιμη πέτσα δεν είναι ένα έδεσμα που πρέπει να αγοράσετε έτοιμο απ’ έξω. Υπάρχει ένας πολύ έξυπνος τρόπος να ετοιμάσετε υπέροχο κοτόπουλο χωρίς να πρέπει να βάλετε κάρβουνα, ούτε φυσικά να αγοράσετε ειδικό εξοπλισμό. Το κουτάκι μπύρας.

Η μπύρα δεν θα λειτουργήσει μόνο ως ένα πολύ βολικό σκεύος για να σταθεί όρθιο το κοτόπουλο στο φούρνο και έτσι να ψηθεί ομοιόμορφα. Θα είναι και το μικρό μυστικό για να κρατήσει το ψαχνό την υγρασία του και να μην στεγνώσει εσωτερικά, ενώ πριν βάλετε το κοτόπουλο στον φούρνο σας πρέπει να αποφύγετε ένα ολέθριο λάθος, που θα σας το καταστρέψει.

Κοτόπουλο στον φούρνο σαν σούβλας

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο λίγο λιγότερο από 2 κιλά
  • 1 κουτάκι μπύρας (330ml)
  • 2 κουταλιές μπάρμπεκιου σος

Για την κρούστα του κοτόπουλου:

  • 1 κουταλάκι καπνιστή πάπρικα
  • 1 κουταλιά μπούκοβο
  • 1 κουταλάκι καυτερό πιπέρι
  • 1 κουταλάκι κύμινο
  • 1 κουταλάκι σκόρδο σε σκόνη
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 κουταλιά μαύρη ζάχαρη
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Βγάζουμε το κοτόπουλο από το ψυγείο ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου
  • Ανακατεύουμε λίγο από το ελαιόλαδο με την μπάρμπεκιου σος και αλείφουμε το κοτόπουλο καλά
  • Προσθέτουμε όλα τα υλικά για την κρούστα σε ένα μπολ, ανακατεύουμε και πασπαλίζουμε το κοτόπουλο τρίβοντας καλά να καλυφθεί όλη η πέτσα του πουλερικού
  • Ανοίγουμε την μπίρα και αδειάζουμε τη μισή ποσότητα περίπου στο ταψάκι που θα ψήσουμε το κοτόπουλο (εδώ αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και πατάτες να ψηθούν με το κοτόπουλο).
  • Στήνουμε το κοτόπουλο πάνω στο κουτάκι μπίρας, με τρόπο που να φαίνεται σαν να στέκει όρθιο. Μεταφέρουμε σε ταψάκι και στο φούρνο
  • Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και 10’ λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου, ώσπου να ψηθεί καλά η κρούστα.
 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share