Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020

Κοτόπουλο στον φούρνο... σαν σούβλας - Το φοβερό μυστικό με το κουτάκι μπύρας

Μαγική συνταγή για ένα πεντανόστιμκο φαγητό

2 Αυγούστου 2020 14:17
Κοτόπουλο στον φούρνο... σαν σούβλας - Το φοβερό μυστικό με το κουτάκι μπύρας
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Follow us on Google News

Με ένα φοβερό μυστικό και χρησιμοποιώντας ένα κουτάκι μπύρας μπορείτε να φτιάξετε ένα πεντανόστιμο κοτόπουλο στον φούρνο, σαν να το έχετε περάσει από τη σούβλα.

Το ψητό κοτόπουλο, αυτό που ψήνεται στη σούβλα και αποκτά μια τραγανή, πεντανόστιμη πέτσα δεν είναι ένα έδεσμα που πρέπει να αγοράσετε έτοιμο απ’ έξω. Υπάρχει ένας πολύ έξυπνος τρόπος να ετοιμάσετε υπέροχο κοτόπουλο χωρίς να πρέπει να βάλετε κάρβουνα, ούτε φυσικά να αγοράσετε ειδικό εξοπλισμό. Το κουτάκι μπύρας.

Η μπύρα δεν θα λειτουργήσει μόνο ως ένα πολύ βολικό σκεύος για να σταθεί όρθιο το κοτόπουλο στο φούρνο και έτσι να ψηθεί ομοιόμορφα. Θα είναι και το μικρό μυστικό για να κρατήσει το ψαχνό την υγρασία του και να μην στεγνώσει εσωτερικά, ενώ πριν βάλετε το κοτόπουλο στον φούρνο σας πρέπει να αποφύγετε ένα ολέθριο λάθος, που θα σας το καταστρέψει.

Κοτόπουλο στον φούρνο σαν σούβλας

Υλικά

- 1 κοτόπουλο λίγο λιγότερο από 2 κιλά
- 1 κουτάκι μπύρας (330ml)
- 2 κουταλιές μπάρμπεκιου σος

Για την κρούστα του κοτόπουλου:

- 1 κουταλάκι καπνιστή πάπρικα
- 1 κουταλιά μπούκοβο
- 1 κουταλάκι καυτερό πιπέρι
- 1 κουταλάκι κύμινο
- 1 κουταλάκι σκόρδο σε σκόνη
- Αλάτι και πιπέρι
- 1 κουταλιά μαύρη ζάχαρη
- Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

- Βγάζουμε το κοτόπουλο από το ψυγείο ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου
- Ανακατεύουμε λίγο από το ελαιόλαδο με την μπάρμπεκιου σος και αλείφουμε το κοτόπουλο καλά
- Προσθέτουμε όλα τα υλικά για την κρούστα σε ένα μπολ, ανακατεύουμε και πασπαλίζουμε το κοτόπουλο τρίβοντας καλά να καλυφθεί όλη η πέτσα του πουλερικού
- Ανοίγουμε την μπίρα και αδειάζουμε τη μισή ποσότητα περίπου στο ταψάκι που θα ψήσουμε το κοτόπουλο (εδώ αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και πατάτες να ψηθούν με το κοτόπουλο).
- Στήνουμε το κοτόπουλο πάνω στο κουτάκι μπίρας, με τρόπο που να φαίνεται σαν να στέκει όρθιο. Μεταφέρουμε σε ταψάκι και στο φούρνο
- Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και 10’ λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου, ώσπου να ψηθεί καλά η κρούστα.

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share