Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020

Λουκουμάδες πατάτας με ζαμπόν και τυρί - Μια συνταγή που θα λατρέψετε

Λαχταριστοί!

2 Αυγούστου 2020 07:16
Λουκουμάδες πατάτας με ζαμπόν και τυρί - Μια συνταγή που θα λατρέψετε
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Follow us on Google News

Το Athensmagazine.gr, θα σας παρουσιάσει μια λαχταριστή συνταγή που θα ικανοποιήσει τους λάτρεις της πατάτας και όχι μόνο. Πρόκειται για τρομερούς λουκουμάδες με πατάτα, ζαμπόν και τυρί. Είμαστε σίγουροι ότι θα σας ξετρελάνει αυτή η συνταγή. Αν πάλι δε θέλετε να φάτε ζαμπόν, δείτε εδώ μπουρέκια γεμιστά με πατάτα και κιμά.

Συστατικά:

  • 200 γραμμάρια πατάτες ήδη βρασμένες και αλεσμένες
  • 100 γραμμάρια αλεύρι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μαγιά
  • αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα

Για τη γέμιση (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό, τι θέλετε):

  • 3 φέτες ζαμπόν
  • Τυρί προβολόνε
  • Λάδι για μαγείρεμα

εύκολες συνταγές με πατάτες

Διαδικασία:

  • Βράζουμε τις πατάτες και όταν μαγειρευτούν τις κάνουμε πουρέ. Βάζουμε τον πουρέ σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλάτι, τη παρμεζάνα, τη μαγιά και το αλεύρι και ζυμώνουμε.
  • Όταν η ζύμη είναι μαλακιά και ελαστική, φτιάχνουμε μπάλες και τις γεμίζουμε μέσα με το τυρί και το ζαμπόν, κλείνοντας καλά τα άκρα τους για να μη φύγει η γέμιση.
  • Βάζουμε σε ένα τηγάνι λάδι και όταν ζεσταθεί, τηγανίζουμε τις μπάλες πατάτας.
  • Αν θέλετε να αποφύγετε το τηγάνισμα, μπορείτε να μαγειρέψετε στο φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς για περίπου 12-15 λεπτά.

Τέλειες πατάτες φούρνου τραγανές σαν τηγανιτές με ένα απλό κολπάκι - Δείτε παρακάτω το απόλυτο μυστικό μαγειρέματος

Ένα μικρό μυστικό μαγειρικής θα σε… γλυτώσει από τα περιττά λίπη. Σαφώς η γεύση της τηγανιτής πατάτας είναι μοναδική και αναντικατάστατη! Οι πατάτες στο φούρνο όμως, είναι μια πολύ πιο υγιεινή και εξίσου γευστική πρόταση, πόσο μάλλον όταν γίνονται τόσο τραγανές όσο οι τηγανιτές. Κι επειδή ξέρουμε ότι αγαπάτε ιδιαίτερα τις πατάτες, δείτε εδώ μια εναλλακτική συνταγή.

Να τι πρέπει να κάνεις για σούπερ τραγανές πατάτες φούρνου:

  • Πριν βάλεις το ταψί στο φούρνο, μαζί με τα υπόλοιπα υλικά πρόσθεσε από πάνω και λίγη φρυγανιά τριμμένη.
  • Όταν βγει το φαγητό από το φούρνο, δεν θα καταλάβει κανείς το μικρό μυστικό σου για τραγανές πατάτες.
 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share