Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Προσθέστε στα μπιφτέκια σας αυτό το λαχανικό και απογειώστε τη γεύση τους - Δεν θα τα ξαναφτιάξετε με άλλο τρόπο

Δοκιμάστε το!

30 Ιουλίου 2020 11:26
Προσθέστε στα μπιφτέκια σας αυτό το λαχανικό και απογειώστε τη γεύση τους - Δεν θα τα ξαναφτιάξετε με άλλο τρόπο

Τα μπιφτέκια είναι ένα φαγητό απλό, νόστιμο και υγιεινό που αγαπούν μικροί και μεγάλοι. Όσες φορές κι αν τα φτιάξουμε πάντα θα θέλουμε να πειραματιζόμαστε και να ψάχνουμε μικρά μυστικά για να απογειώσουμε τη γεύση τους. Μετά το μυστικό με το ούζο, το Athensmagazine.gr σας φέρνει ένα ακόμη tip για να απογειώσετε τα μπιφτέκια σας και να τα κάνετε ακόμη πιο αφράτα.

Ποιο είναι όμως το μαγικό υλικό για μια πιο.. πιπεράτη γεύση και ζουμερή υφή; Το κολοκύθι! Προσθέτοντας κολοκύθι στο μπιφτέκι, προσθέτουμε στην ουσία υγρασία έτσι ώστε να μην στεγνώσει το κρέας και επιτυγχάνουμε ένα πιο λαχταριστό αποτέλεσμα. Δείτε παρακάτω την τέλεια συνταγή για μπιφτέκια με κολοκύθι και σως γιαουρτιού που σίγουρα θα λατρέψετε και θα φτιάχνετε ξανά και ξανά.

Συστατικά:

  • 450 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι μουστάρδα
  • 1 κουταλάκι πελτέ
  • λίγο αλατοπίπερο
  • 1 αβγό, χτυπημένο
  • 200 γρ. κολοκυθάκι, τριμμένο και στραγγισμένο καλά

Για τη σάλτσα

  • 100 γρ. άπαχο γιαούρτι
  • ξύσμα πορτοκαλιού
  • κάππαρη
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Οδηγίες:

  • Ανακατεύετε καλά τον κιμά με το κρεμμύδι, τη μουστάρδα, τον πελτέ και το αλατοπίπερο. Προσθέτετε το αβγό και το κολοκυθάκι και σχηματίζετε 4 μεγάλα μπιφτέκια.
  • Αφήνετε για 30 λεπτά στο ψυγείο για να δέσουν τα υλικά. Ψήνετε στο γκριλ κάδε πλευρά για 8 λεπτά περίπου.
  • Αναμειγνύετε το γιαούρτι με την κάππαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού και το πιπέρι. Περιχύνετε τα μπιφτέκια με το μείγμα αυτό και σερβίρετε με λαχανικά της αρεσκείας σας.

Πηγή: gourmed.gr

Το μυρωδικό που συμπληρώνουμε όλοι λάθος στα μπιφτέκια μας

Τα μπιφτέκια μπορεί θεωρητικά να είναι από τα πιο απλά γεύματα που μπορεί να φτιάξει ακόμη και ένας... ερασιτέχνης. Έχουν όμως κι αυτά τα μικρά τους μυστικά και κάποια λάθη που θα πρέπει να αποφύγουμε. Δείτε εδώ το λάθος που κάνουμε όλοι με το κρεμμύδι.

Πολλοί είναι εκείνοι που συνηθίζουν εκτός από μπαχαρικά στα μπιφτέκια τους να βάζουν και μυρωδικά όπως δυόσμο ή μαϊντανό. Αυτό όμως είναι ένα μέγιστο λάθος που μπορείτε να κάνετε! Ο λόγος;

Αν θέλετε να διατηρήσετε την κουζίνα και τη μαγειρική σας παραδοσιακή τότε θα πρέπει να γνωρίζετε πως τέτοιου είδους μυρωδικά κανονικά χρησιμοποιούνται στους κεφτέδες, μια "παραλλαγή" των μπιφτεκιών σε μια πιο... βαριά εκδοχή τους με περισσότερα μπαχαρικά και κυρίως περισσότερο... λάδι!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share