Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τυρόπιτα με φύλλο κανταΐφι

Υπέροχη!

15 Ιουλίου 2020 08:11
Τυρόπιτα με φύλλο κανταΐφι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Athensmagazine.gr σας καλημερίζει με την κλασική συνταγή για τυρόπιτα και σήμερα σας την προσφέρουμε με... κανταΐφι! Ελπίζουμε να σας ξετρελάνει όπως και η μελοτυρόπιτα που σας παρουσιάσαμε πρόσφατα.

Πάμε να δούμε αναλυτικά την συνταγή παρακάτω:

Πανεύκολη ,πρωτότυπη και νόστιμη για το Κυριακάτικο τραπέζι ή για το γιορτινό .

Συστατικά

  • 1 πακέτο κανταΐφι
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. κασέρι τριμμένο
  • 200 γρ. γραβιέρα
  • 200 γρ. φέτα τριμμένη σε ψιλά κομματάκια με το χέρι
  • Για την μπεσαμέλ :
  • 2 γεμάτες κουταλιές σούπας αλεύρι
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 1 νεροπότηρο γάλα.

Οδηγίες

Φτιάχνουμε πρώτα την μπεσαμέλ.
Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε τις 2 κουταλιές βούτυρο και ρίχνουμε το αλεύρι,τα σοτάρουμε να ξανθύνει.
Ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά και τη φέτα, ανακατεύουμε καλά ,δοκιμάζουμε ρίχνουμε λίγο αλάτι αν χρειάζεται και αρκετό πιπέρι.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί γύρω στα 36 εκατ , απλώνουμε το μισό κανταΐφι ομοιόμορφα παντού.
Το πιέζουμε ελαφρά με το χέρι να απλωθεί καλά.
Αδειάζουμε την γέμιση των τυριών και την απλώνουμε ομοιόμορφα. Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι από πάνω.Περιχύνουμε την πίτα μας με τα 150 γρ. βούτυρο λιωμένο και ζεστό.
Την ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 30′ στους 150ο και μετά στους 180ο για ακόμα 15 -20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει.
Την βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά , την κόβουμε σε μέτρια κομμάτια και σερβίρουμε.

Συνταγή από τον Ηλία Μαμαλάκη !

H τυρόπιτα της τεμπέλας θέλει μόνο 3 λεπτά προετοιμασία!

Το Athensmagazine.gr σας καλημερίζει με συνταγή για τυρόπιτα και ελπίζουμε να σας αρέσει όσο και η χθεσινή!

Πάμε να δούμε την συνταγή αναλυτικά παρακάτω:

Η πιο εύκολη τυρόπιτα που υπάρχει. Μέσα σε 3 λεπτά την ετοιμάζεις, την ψήνεις και απολαμβάνεις το τραγανό αέρινο φύλλο της.

Υλικά Συνταγής

2 φύλλα «τόσο απλά» της Alfa (λαδωμένα και τσαλακωμένα) 500 γραμ. φέτα σε τρίμματα 100 γραμ. κεφαλοτύρι τριμμένο 1 αυγό 4 κ.σ γάλα λίγο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Βγάζουμε τη συσκευασία με τα φύλλα για την εύκολη τυρόπιτα από την κατάψυξη και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C στον αέρα.

Σε ένα μπoλ, βάζουμε τη φέτα θρυμματισμένη, τα τυριά τριμμένα και λίγο πιπέρι. Προσθέτουμε το αυγό χτυπημένο με το γάλα, τρίβουμε πιπέρι κι ανακατεύουμε.

Ανασηκώνουμε το 1 φύλλο. Αδειάζουμε όλη τη γέμιση σε μια στρώση. Καλύπτουμε με το δεύτερο τσαλακωμένο φύλλο. Ραντίζουμε με τα δάχτυλα λίγες σταγόνες νερό.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 45 λεπτά να ροδίσει καλά το φύλλο.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share