Παρασκευή, 07 Αυγούστου 2020

Το μυστικό για το τέλειο μπιφτέκι που μόνο λίγοι ξέρουν - Είναι στο ελαιόλαδο και...

Θα τρέξετε να το κάνετε

10 Ιουλίου 2020 15:37
Το μυστικό για το τέλειο μπιφτέκι που μόνο λίγοι ξέρουν - Είναι στο ελαιόλαδο και...
Αρθρογράφος: Δανάη Πάλμου
ΔΑΝΑΗ ΠΑΛΜΟΥ

ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ ATHENSMAGAZINE.GR

Follow us on Google News

Από τα πρώτα φαγητά που αποπειράθηκες να φτιάξεις και τα κατάφερες είναι τα μπιφτέκια στο φούρνο με πατάτες. Μία από τις αγαπημένες συνταγές, που έχει πολλές παραλλαγές.

Πρέπει να εξελίξεις την τέχνη και να τελειοποιήσεις το αποτέλεσμα. Υπάρχουν μερικά μυστικά για να γίνουν τα μπιφτέκια ζουμερά και αφράτα, εκτός από αυτά τα 9 που έδωσαν επαγγελματίες σεφ.

Μπαγιάτικο ψωμί

Το ψωμί βοηθάει στο να αποκτήσει συνοχή το μείγμα και να μη διαλυθεί κατά το πλάσιμο και κυρίως κατά το ψήσιμο. Το μυστικό είναι να χρησιμοποιήσεις μπαγιάτικο που είναι αρκετά αφυδατωμένο. Το μουλιάζεις σε νερό και μετά πολύ εύκολα μπορείς να το τρίψεις με τα χέρια.

Ελαιόλαδο στο ζύμωμα

Φοράς γάντια για να πλάσεις τα μπιφτέκια και κάνεις πολύ καλά, ωστόσο μπορείς να βρέχεις τα χέρια σου με ελαιόλαδο κατά το πλάσιμο. Και δε θα κολλήσει το μείγμα και όταν ψηθεί θα γίνει ιδιαίτερα ζουμερό. Λειτουργεί και με μπίρα.

ελαιόλαδο

Ξύδι

Το ξύδι βοηθάει και στο να αφρατέψει ο κιμάς. Προσοχή στην ποσότητα. 1 κουταλιά της σούπας ξύδι ανά 1/2 κιλό κιμά, είναι ιδανική.

Μόλις δοκιμάσεις αυτή τη συνταγή θα τρως μπιφτέκια καθημερινά

Αυτή η συνταγή με τα μπιφτέκια θα σας ξετρελάνει, και θα σας κάνει να τρώτε καθημερινά. Δοκιμάστε την σήμερα κιόλας.

Αυτός είναι ο πιο εύκολος τρόπος να φτιάξετε ρολό κιμά. Παρόλο που μπορείτε να το μαγειρέψετε στον φούρνο, η ηλεκτρική γάστρα είναι ο ιδανικός τρόπος να το κάνετε, και μάλιστα με αυτό τον τρόπο θα αποφύγετε ένα συχνό λάθος που τα κάνει να γίνονται "στεγνά".

Θα χρειαστείτε:

Ρολό κιμά

  • 900 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 κούπα φρυγανιά
  • 2 αυγά
  • 1/2 κούπα ψιλοκομμένα κρεμμύδια
  • 2 κ.γ σκόνη σκόρδου
  • 2 κ.γ αποξηραμένο μαϊντανό
  • 1 κ.γ αλάτι και πιπέρι
  • 1/2 κούπα σάλτσας μπάρμπεκιου με μέλι

Επικάλυψη

  • 2 κ.σ καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.σ μουστάρδα
  • 1/3 κούπας κέτσαπ

Πατάτες

  • 1.3 κιλά πατάτες
  • 1 κούπα ζωμό κοτόπουλου
  • 1 κούπα από πλήρες γάλα και ελαφριά κρέμα γάλακτος
  • 4 κ.σ βούτυρο
  • 3/4 κούπας κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.γ σκόνη σκόρδου
  • αλάτι
  • πιπέρι

Οδηγίες:

1. Πάρτε τις πατάτες, καθαρίστε τις, κόψτε τις στα τέσσερα και βάλτε τις ομοιόμορφα στον πάτο της γάστρας. Ρίξτε και τον ζωμό και βάλτε από πάνω την σχάρα της γάστρας με τρόπο ώστε να κάθεται καλά.

2. Πάρτε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε καλά τα συστατικά του ρολού. Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα, δώστε του το επιθυμητό σχήμα και βάλτε το μέσα σε αλουμινόχαρτο. Βάλτε το πάνω στην σχάρα και κλείστε το καπάκι.

3. Ανάψτε την ηλεκτρική γάστρα για 20 μ 25 λεπτά. Μετά, αφήστε τον ατμό να βγει και δείτε την θερμοκρασία του ρολού. Πρέπει να είναι 155 βαθμούς εσωτερικά.

4. Μετά, βγάλτε το ρολό από την γάστρα και βάλτε το σε ένα ταψί. Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε τα συστατικά της επικάλυψης και απλώστε την πάνω στο ρολό. Βάλτε το στην γάστρα για 3 με 4 λεπτά μέχρι να καραμελώσει.

5. Τέλος, κάντε πουρέ τις πατάτες και κόψτε σε μερίδες το ρολό.

Εάν δεν έχετε ηλεκτρική γάστρα, μπορείτε να κάνετε την ίδια συνταγή στον φούρνο σας, απλά πρέπει να ρυθμίσετε κατάλληλα την θερμοκρασία και την ώρα ψησίματος.

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share