Κυριακή, 09 Αυγούστου 2020

Ελαφρύ γλυκό ψυγείου με κανταΐφι και κρέμα - Εύκολη και λαχταριστή συνταγή

Θα ξετρελαθείτε!

9 Ιουλίου 2020 10:13
Ελαφρύ γλυκό ψυγείου με κανταΐφι και κρέμα - Εύκολη και λαχταριστή συνταγή
Αρθρογράφος: Σοφία Φυρογένη
ΣΟΦΙΑ ΦΥΡΟΓΕΝΗ

ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ ATHENSMAGAZINE.GR

Follow us on Google News

Φτιάξτε ένα λαχταριστό και παράλληλα ελαφρύ γλυκό ψυγείου με κανταΐφι. Πρόκειται για μια εύκολη, γρήγορη και οικονομική συνταγή που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Σε περίπτωση όμως, που θέλετε γλυκό με σοκολάτα, δείτε εδώ μια άλλη συνταγή.

Βάση

  • 1/2 κιλό φύλλο κανταΐφι
  • 250 γρ. βούτυρο, λιωμένο

Σιρόπι

  • 1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 4 κούπες ζάχαρη
  • 2 κούπες νερό

Κρέμα

  • 1½ λίτρο γάλα
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 6 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • 4 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • ξύσμα από 1/2 ακέρωτο λεμόνι
  • 2 κάψουλες βανίλια

Γαρνίρισμα

  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος με περίπου 35% λιπαρά

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C. Βγάζουμε με τα χέρια μας το φύλλο κανταΐφι προκειμένου να ξεχωρίσουμε τις ίνες του.
  • Το απλώνουμε στη βάση ενός πυρέξ μεσαίου μεγέθους και το περιχύνουμε κουταλιά-κουταλιά με το λιωμένο βούτυρο, να πάει παντού. Το ψήνουμε για 30-35 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα. Βγάζουμε το φύλλο από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Ετοιμάζουμε το σιρόπι: Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη και το νερό και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει, το αφήνουμε να βράσει για 7-8 λεπτά και αποσύρουμε. Τότε, προσθέτουμε το λεμόνι.
  • Σιροπιάζουμε σιγά-σιγά το φύλλο με ένα κουτάλι.
  • Στη συνέχεια ετοιμάζουμε την κρέμα ρίχνοντας σε μια κατσαρόλα το γάλα, τους κρόκους, το κορν φλάουρ με το αλεύρι, τη ζάχαρη, το ξύσμα και τη βανίλια και τοποθετώντας τη σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Ανακατεύουμε συνεχώς με έναν αυγοδάρτη. Όταν η κρέμα πήξει αρκετά, αποσύρουμε από τη φωτιά και την απλώνουμε πάνω από το σιροπιασμένο κανταΐφι. Αφήνουμε να κρυώσει.
  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να γίνει σαντιγί. Τη μεταφέρουμε σε ένα κορνέ με οδοντωτή μύτη και γαρνίρουμε το γλυκό.

Δείτε επίσης και μια συνταγή για δροσερό και καλοκαιρινό γλυκό ψυγείου με μπισκότα

Υλικά

  • 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
  • 1 λίτρο γάλα
  • Ζάχαρη
  • Κορν φλάουρ ή κάστερ πάουντερ
  • Βερίκοκα
  • Χυμό πορτοκαλιού

Εκτέλεση

  • Σπάμε 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ στο σκεύος μας.
  • Κάνουμε μια κρέμα: Βάζουμε 1 λίτρο γάλα να ζεσταθεί με 5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη.
  • Ρίχνουμε 120 γραμμάρια κορν φλάουρ ή καστερ παουντερ και ανακατεύουμε. Όταν πήξει την κατεβάζουμε και τη ρίχνουμε πάνω στα μπισκότα.
  • Τα ανακατεύουμε και τα ισιώνουμε.
  • Ψιλοκόβουμε πάνω βερίκοκα.
  • Κάνουμε κρέμα πορτοκαλιού: Βάζουμε 2 ποτήρια πορτοκαλάδα να ζεσταθεί με 40 γραμμάρια ζάχαρη.
  • Ρίχνουμε 5 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ.
  • Ανακατεύουμε, ενώ μόλις πήξει την κατεβάζουμε.
  • Μετά από 2 λεπτά τη ρίχνουμε πάνω.
  • Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο.
 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share