Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Εύκολο γλυκό ψυγείου με 5 ευρώ - Έτοιμο σε 5 λεπτά!

Θα το λατρέψετε

5 Ιουλίου 2020 15:56
Εύκολο γλυκό ψυγείου με 5 ευρώ - Έτοιμο σε 5 λεπτά!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα πραγματικά υπέροχο και πολύ γρήγορο δροσερό γλυκό ψυγείου. Δεν κοστίζει σχεδόν τίποτα και είναι έτοιμο μέσα σε 5 λεπτά. Σε περίπτωση, όμως, που θέλετε κάτι πιο υγιεινό, δείτε εδώ ένα γλυκό με γιαούρτι.

Υλικά

  • 2 πακέτα πτί μπέρ
  • 1κουτί ζαχαρούχο γάλα Νουνού
  • 1 κιλό γιαούρτι
  • 2 κουταλιές τις σούπας άχνη ζάχαρη
  • 2 φακελάκια έτοιμο γλάσο Γιώτης [μπορείτε να φτιάξετε και δικό σας γλάσο ]

Οδηγίες

  • Στρώνουμε σε ταψάκι μεγέθους τούρτας 2 σειρές μπισκότα χωρίς να τα βρέξουμε σκέτα .
  • Σε μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με την άχνη και το ζαχαρούχο [αν δεν το θέλετε γλυκό αλλά ίσα να γλυκίζει μόνο αφαιρέστε την άχνη ζαχαρη ]
  • Ρίχνουμε την κρέμα την μισή πάνω από τα μπισκότα Ξαναβάζουμε από πάνω 2 στρώσεις μπισκότα και τελειώνουμε με την κρέμα, Το βάζουμε ψυγείο να παγώσει 1 ώρα
  • Λιώνουμε το γλάσο σύμφωνα με τις οδηγίες και το ρίχνουμε σε όλη την επιφάνεια του γλυκού,τις κρέμας.
  • Ξαναβάζουμε ψυγείο για λίγο να παγώσει η κρέμα και έτοιμο!!

Πηγή: Fanpage.gr

Γλυκό ψυγείου με μπανάνα και μπισκότα - Έτοιμο μέσα σε 15 λεπτά

Υπάρχουν αμέτρητες συνταγές για γλυκό ψυγείου. Η κάθε μια έχει τη δική της γλύκα και σε αυτήν δοκιμάζουμε τον ακαταμάχητο συνδυασμό μπανάνας-σοκολάτας με μπισκοτένια βάση.

Αυτό το γλυκό ψυγείου με μπανάνα και μπισκότα είναι σκέτος πειρασμός, και πρέπει να το δοκιμάσετε. Αν όμως επιθυμείτε ένα πιο σοκολατένιο, δείτε εδώ ένα μπισκοτογλυκό με μόνο 4 υλικά.

Υλικά:

  • 450 γρ. μπισκότα digestive
  • 2 φακέλους φυτική σαντιγί
  • Γάλα (σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία της σαντιγί)
  • 2 μπανάνες σε φέτες
  • 1 σφηνάκι λικέρ της αρεσκείας σας
  • 300 γρ. μερέντα
  • Νιφάδες μαύρης σοκολάτας (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  1. Σε μια λεκάνη σπάμε σε κομματάκια τα μπισκότα. Τα πασπαλίζουμε με το λικέρ και ανακατεύουμε να ποτίσουν καλά. Προσθέτουμε τις μπανάνες.
  2. Χτυπάμε στο μίξερ τη σαντιγί μέχρι να σφίξει. Κρατάμε 5 κ.σ. σε ένα πιάτο και προσθέτουμε την υπόλοιπη ποσότητα στη λεκάνη με τα μπισκότα. Ανακατεύουμε καλά.
  3. Στρώνουμε το μείγμα σε ένα ορθογώνιο πυρέξ. Ανακατεύουμε καλά τη μερέντα με τη σαντιγί που κρατήσαμε και στρώνουμε δημιουργώντας «νερά» πάνω από το μείγμα μπισκότων.
  4. Πασπαλίζουμε με τις νιφάδες σοκολάτες, σκεπάζουμε το πυρέξ με μεμβράνη και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο 3-4 ώρες για να σφίξει.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share