Παρασκευή, 07 Αυγούστου 2020

Η πιο δροσιστική μους λεμονιού με ζαχαρούχο γάλα

Το απόλυτο καλοκαιρινό γλυκό!

5 Ιουλίου 2020 15:46
Η πιο δροσιστική μους λεμονιού με ζαχαρούχο γάλα
Αρθρογράφος: Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη
ΝΑΝΤΙΑ ΞΥΘΑΛΗ ΤΣΟΥΚΝΑΚΗ

ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ ATHENSMAGAZINE.GR

Follow us on Google News

Οι μους είναι το ιδανικό γλυκό για αυτή την εποχή μιας και είναι ανάλαφρες και δροσερές.Έχουν πάρα πολλές εναλλακτικές καθώς μπορούν να έχουν γεύσεις φρούτων ή ξηρών καρπών ή ακόμη πιο κλασσικά, σοκολάτας! Σήμερα, λοιπόν βρήκαμε για εσάς την απόλυτη συνταγή για την πιο λαχταριστή μους λεμονιού με ζαχαρούχο γάλα! Κι αν γενικά αγαπάς τα γλυκά με ζαχαρούχο γάλα, δες εδώ τη συνταγή για ένα αφράτο κέικ μελιού με ζαχαρούχο γάλα.

Υλικά

  • 500 γρ Γιαούρτι στραγγιστό 2%
  • 200 γρ ζαχαρούχο γάλα
  • 1 λεμόνι (χυμό και ξύσμα)
  • Τριμμένο Μπισκότο Digestive
  • Προαιρετικά χρώμα ζαχαροπλαστικής (κίτρινο)

μους λεμόνι

Εκτέλεση

  • Βάζουμε τα υλικά όλα εκτός από το μπισκότο σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε 2 λεπτα με μίξερ απαλά να μείνει το μείγμα αφράτο
  • Βάζουμε σε μπολ στην βάση μπισκότο
  • Από επάνω το μείγμα και γαρνιτούρα μπισκότο με ξύσμα λεμονιού
  • Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 3 ώρες.

Βέβαια το καλύτερο αποτέλεσμα ως υφή και γεύση είναι μετά από μια μέρα

Πηγή: cookpad.com

Το πιο νόστιμο μπισκοτόγλυκο με ζαχαρούχο γάλα και γλυκό του κουταλιού

Φτιάξτε το πιο νόστιμο μπισκοτόγλυκο με ζαχαρούχο γάλα και γλυκό του κουταλιού.. Πρόκειται για μια εύκολη και λαχταριστή συνταγή που σίγουρα θα λατρέψετε. Σε περίπτωση όμως, που θέλετε κάτι πιο ανάλαφρο, δείτε εδώ το γλυκό με το ζελέ.

Υλικά συνταγής

  • Μπισκότα Πτι μπερ
  • Βύσσινο γλυκο του κουταλιου ή κεράσι

Για την κρέμα

  • Πέντε ποτήρια νερό
  • Επτά κουταλιές ζαχαρούχο γάλα
  • Πέντε κουταλιές κάσταρντ*
  • Μία βανίλια

*Το Custard/ Κάσταρντ είναι ασικό μείγμα που αποτελείται από γάλα, αυγά, ζάχαρη και άρωμα βανίλιας, και αποτελεί τη βάση για την παρασκευή άλλων κρεμών ζαχαροπλαστικής, όπως πατισερί ή ανγκλέζ.

μπισκοτόγλυκο

Εκτέλεση συνταγής

  • Βάζουμε όλα τα υλικά για την κρέμα σε κατσαρόλα πάνω σε φωτιά, στην αρχή δυνατή και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν.
  • Μόλις αρχίζει να βράζει χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς προσέχοντας να μην κολλήσει.
  • Όταν πήξει την τραβάμε στην άκρη.
  • Σε ένα πυρίμαχο ταψάκι 20Χ20 τοποθετούμε μια στρώση μπισκότα και πάνω από τα μπισκότα ένα μέρος από το γλυκο κουταλιου.
  • Ρίχνουμε τη μισή κρέμα, μια στρώση ακόμα μπισκότα, την υπόλοιπη κρέμα και πάνω στην κρέμα το υπόλοιπο γλυκό του κουταλιού.
  • Κάνουμε σχέδια με μια οδοντογλυφίδα και στα κενά ρίχνουμε λίγο μπισκότο τριμμένο η αν θέλετε κανέλα.
  • Τοποθετούμε το πυρίμαχο ταψάκι στο ψυγείο αφού κρυώσει η κρέμα.
  • Μπορούμε να κάνουμε αυτή τη διαδικασία σε ποτήρια η σε ατομικά μπολάκια.
 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share