Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2020

Γλυκό ψυγείου με μπανάνα και μπισκότα - Έτοιμο μέσα σε 15 λεπτά

Σκέτος πειρασμός

4 Ιουλίου 2020 11:30
Γλυκό ψυγείου με μπανάνα και μπισκότα - Έτοιμο μέσα σε 15 λεπτά
Αρθρογράφος: Δανάη Πάλμου
ΔΑΝΑΗ ΠΑΛΜΟΥ

ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ ATHENSMAGAZINE.GR

Follow us on Google News

Υπάρχουν αμέτρητες συνταγές για γλυκό ψυγείου. Η κάθε μια έχει τη δική της γλύκα και σε αυτήν δοκιμάζουμε τον ακαταμάχητο συνδυασμό μπανάνας-σοκολάτας με μπισκοτένια βάση.

Αυτό το γλυκό ψυγείου με μπανάνα και μπισκότα είναι σκέτος πειρασμός, και πρέπει να το δοκιμάσετε. Αν όμως επιθυμείτε ένα πιο σοκολατένιο, δείτε εδώ ένα μπισκοτογλυκό με μόνο 4 υλικά.

Υλικά:

  • 450 γρ. μπισκότα digestive
  • 2 φακέλους φυτική σαντιγί
  • Γάλα (σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία της σαντιγί)
  • 2 μπανάνες σε φέτες
  • 1 σφηνάκι λικέρ της αρεσκείας σας
  • 300 γρ. μερέντα
  • Νιφάδες μαύρης σοκολάτας (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  1. Σε μια λεκάνη σπάμε σε κομματάκια τα μπισκότα. Τα πασπαλίζουμε με το λικέρ και ανακατεύουμε να ποτίσουν καλά. Προσθέτουμε τις μπανάνες.
  2. Χτυπάμε στο μίξερ τη σαντιγί μέχρι να σφίξει. Κρατάμε 5 κ.σ. σε ένα πιάτο και προσθέτουμε την υπόλοιπη ποσότητα στη λεκάνη με τα μπισκότα. Ανακατεύουμε καλά.
  3. Στρώνουμε το μείγμα σε ένα ορθογώνιο πυρέξ. Ανακατεύουμε καλά τη μερέντα με τη σαντιγί που κρατήσαμε και στρώνουμε δημιουργώντας «νερά» πάνω από το μείγμα μπισκότων.
  4. Πασπαλίζουμε με τις νιφάδες σοκολάτες, σκεπάζουμε το πυρέξ με μεμβράνη και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο 3-4 ώρες για να σφίξει.

Ανάλαφρο γλυκό ψυγείου με μπισκότα - Εύκολη και γρήγορη συνταγή

Φτιάξτε ένα νόστιμο και παράλληλα ανάλαφρο γλυκό ψυγείου με μπισκότα πτι μπερ. Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Σε περίπτωση που θέλετε κάτι πιο υγιεινό, δείτε εδώ ένα γλυκό με γιαούρτι.

Υλικά

  • 1 κορν φλάουερ 200 γρ
  • 2 πακέτα πτι μπερ
  • 2 κρόκους αυγών
  • 1 βανίλια
  • 2 κουτιά γάλα εβαπορέ
  • 2 κουτιά από τα εβαπορέ νερό
  • ½ βιτάμ
  • 3 κουταλιές κακάο
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • κονιάκ

γλυκό ψυγείου

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το νερό, τη ζάχαρη και πριν ζεσταθεί ρίχνουμε το κορν φλάουερ, τους κρόκους και τη βανίλια και τα ανακατεύουμε σιγά μέχρι να πήξει. Αν βγει πολύ πηχτή ρίχνουμε λίγο γάλα.
  • Σε πυρέξ στρώνουμε τα μπισκότα, αφού τα βουτήξουμε σε κονιάκ αραιωμένο με νερό.
  • Σε μια λεκάνη διαλύουμε το κακάο με μισό ποτηράκι του κρασιού νερό ζεστό.
  • Ενσωματώνουμε τη μισή κρέμα.
  • Στην υπόλοιπη κρέμα ρίχνουμε το βιτάμ και ανακατεύουμε να λιώσει (όχι στη φωτιά).
  • Έχουμε έτοιμες τις δυο κρέμες.
  • Απλώνουμε τη κρέμα με το βούτυρο.
  • Βάζουμε πάνω από τη κρέμα άλλη μια στρώση με μπισκότα βουτηγμένα σε αραιωμένο κονιάκ.
  • Απλώνουμε τη σοκολατένια κρέμα.
  • Πασπαλίζουμε με τριμμένο μπισκότο ή τριμμένο καρύδι.
  • Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για αρκετές ώρες.
 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share