Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Αυτή είναι η σωστή ανάμειξη κιμά για τέλεια ζουμερά και αφράτα μπιφτέκια

Το μυστικό που πρέπει να ξέρετε

1 Ιουλίου 2020 11:28
Αυτή είναι η σωστή ανάμειξη κιμά για τέλεια ζουμερά και αφράτα μπιφτέκια

Τα μπιφτέκια είναι ένα γεύμα που το αγαπούν μικροί και μεγάλοι και έχουν άπειρες παραλλαγές και τρόπους ψησίματος. Δεν είναι λίγες όμως οι φορές μπορεί να κάνουμε κάποιο λάθος κατά την παρασκευή τους, τρανό παράδειγμα πως πολλές φορές χρησιμοποιούμε φρυγανιά για το ζύμωμα τους, δείτε εδώ γιατί δεν πρέπει να το ξανακάνετε.

Ένα ακόμη συχνό λάθος που κάνουμε είναι η ανάμειξη του κιμά και η χρήση άπαχου κρέατος. Ποια είναι όμως η σωστή αναλογία και ανάμειξη;

Οι αναμείξεις διαφορετικών ειδών κιμά θεωρούνται οι πιο νόστιμες. Έχοντας κατά νου πως στις κιμαδοπαρασκευές γενικά χρησιμοποιείται σχεδόν πάντα ο μοσχαρίσιος (ή ο βοδινός) κιμάς, μπορούμε να κάνουμε όποιο συνδυασμό θέλουμε, είτε μισή ποσότητα μοσχαρίσιο και μισή χοιρινό, είτε 1/3 μοσχαρίσιο, 1/3 χοιρινό και 1/3 αρνίσιο.

Το γευστικό αποτέλεσμα είναι θέμα γούστου - αυτό σημαίνει πως έπειτα από αρκετές απόπειρες παρασκευής μπιφτεκιών θα βρούμε αυτό που πηγαίνει στη γεύση μας. Γενικά, πάντως, αν ο κιμάς βάσης (που συνηθέστερα είναι από μοσχάρι) προέρχεται από άπαχο κομμάτι, τότε μπορούμε να ζητήσουμε ένα πιο λιπαρό κομμάτι από τα άλλα κρέατα που θα χρησιμοποιηθούν στην ανάμειξη, εκτός κι αν θέλουμε το αποτέλεσμα να είναι πολύ άπαχο.

Το μυστικό για λαχταριστά μπιφτέκια που κάνουν στην Ιαπωνία - Δεν το φαντάζεστε

Όταν δείτε το μυστικό που κάνουν οι Ιάπωνες στα μπιφτέκια θα πάθετε πλάκα. Δεν πάει το μυαλό σας πού βρίσκεται!

Το μυστικό γι’ αυτά τα νόστιμα cheeseburger είναι στο ψωμάκι. Το TabiEats όχι μόνο δίνει σε αυτό το αμερικάνικο πιάτο γεύση teriyaki, αλλά το φέρνει πιο κοντά στην Ιαπωνία με ψωμάκια όχι από υδατάνθρακες, αλλά κάτι άλλο: ρύζι! Δεν είναι το μόνο μυστικό για επιτυχημένα μπιφτέκια, αφού σας έχουμε ένα ακόμα!

Ακούγεται τρελό, αλλά όταν το δείτε στην πράξη, όχι μόνο βγάζει νόημα, αλλά φαίνεται και καλό. Δείτε το!

Θα χρειαστείτε:

  • 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 1 1/2 κ.σ.ζάχαρη
  • 2 κ.σ. mirin
  • 2 κ.σ. sake
  • 2 κ.σ. κορν φλάουερ
  • 1/2 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ
  • 2 μπιφτέκια για μπεργκερ
  • Μαρούλι και ντομάτα
  • Τυρί
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 2 – 3 κούπες μαγειρεμένο κολλώδες ρύζι
  • 1/2 κ.γ. κορν φλάουερ

Πώς να το φτιάξετε:

  • Ανακατέψτε σε ένα τηγάνι τη σόγια, το sake, το mirin, τη ζάχαρη και το τριμμένο τζίντζερ. Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά μέχρι να βράσε. Σβήστε το μάτι και αφήστε το στην άκρη.
  • Ανακατέψτε καλά νερό και 2 κ.σ. κορν φλάουερ.
  • Ρίξτε το κορν φλάουερ στο μίγμα της σόγιας και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει πηχτή η σάλτσα. Σβήστε τη φωτιά και αφήστε το στην άκρη.
  • Ανακατέψτε το ζεστό μαγειρεμένο ρύζι με 1/2 κ.γ. κορν φλάουερ σε ένα μπολ καλά.
  • Χωρίστε το ρύζι σε 4 μπάλες και τοποθετήστε ζελατίνα. Με τα χέρια σας πιέστε τις μπάλες μέχρι να γίνουν επίπεδες και αφήστε τις στην άκρη.
  • Ψήστε τα μπιφτέκια όσο σας αρέσει. Ρίξτε τη σος teriyaki και το τυρί. Βάλτε το μπιφτέκι στα ψωμάκια, μαζί με το μαρούλι, τη ντομάτα και ό, τι άλλο θέλετε.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share