Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Φτιάξτε τα πιο νόστιμα μπιφτέκια χωρίς ψωμί και χωρίς βρώμη

Λαχταριστά και υγιεινά!

25 Ιουνίου 2020 09:11
Φτιάξτε τα πιο νόστιμα μπιφτέκια χωρίς ψωμί και χωρίς βρώμη

Τα μπιφτέκια είναι από τα πιο αγαπημένα γεύματα μικρών και μεγάλων αφού από τη μία είναι πλούσια σε πρωτεΐνη και θρεπτικά στοιχεία αλλά παράλληλα έχουν χαμηλό θερμιδικό δείκτη. Οι τρόποι και τα μυστικά για να γίνουν τα μπιφτέκια μας σούπερ αφράτα και ζουμερά είναι πολλοί, δείτε εδώ το κόλπο με το κρύο νερό. Τι θα λέγατε όμως αν καταφέρναμε να έχουμε το τέλειο μπιφτέκι με λιγότερες θερμίδες και χωρίς ψωμί; Κι όμως γίνεται. Ακολουθήστε βήμα βήμα τη συνταγή που ακολουθεί και φτιάξτε τα πιο νόστιμα μπιφτέκια.

Υλικά συνταγής:

  • 1 κιλό κιμάς
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 1 ντομάτα τριμμένη
  • 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
  • 1/2 (σ.σ. μισή) κουταλιά του γλυκού κύμινο
  • 1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής:

  • 1ο βήμα: Πρώτα από όλα. τρίβουμε τα κρεμμύδια μέσα σε ένα αρκετά μεγάλο μπολ.
  • 2ο βήμα: Αφήνουμε μέσα όλο το ζουμί, που θα βγει. Αυτό βοηθάει πολύ στο να γίνουν τα μπιφτέκια αφράτα και ζουμερά.
  • 3ο βήμα: Στη συνέχεια, τρίβουμε και την ντομάτα.
  • 4ο βήμα: Προσθέτουμε το γιαούρτι, τα αυγά, το κύμινο, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι και το μπέικιν πάουντερ.
  • 5ο βήμα: Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε μέσα τον κιμά.
  • 6ο βήμα: Ζυμώνουμε για αρκετή ώρα. Αυτό μπορεί επίσης να κάνει τα μπιφτέκια μας αφράτα και ζουμερά. (σ.σ. αυτό το κόλπο ισχύει και με τα κεφτεδάκια).
  • 7ο βήμα: Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο από μία μέχρι δύο ώρες. Αν το έχετε κάνει βράδυ, καλό θα ήταν να το αφήνατε έως το πρωί.
  • 8ο βήμα: Πλάθουμε μεγάλα μπιφτέκια.
  • 9ο βήμα: Τοποθετούμε τα μπιφτέκια μας, σε ταψί με λαδόκολλα.
  • 10ο βήμα: Ψήνουμε τα μπιφτέκια στους 180 βαθμούς Κελσίου. Έχουμε τον φούρνο μας στον αέρα και από τις δύο πλευρές.

Βάζετε κύμινο στα μπιφτέκια σας; Σταματήστε το!

Τα μπιφτέκια μπορεί θεωρητικά να είναι από τα πιο απλά γεύματα που μπορεί να φτιάξει ακόμη και ένας... ερασιτέχνης. Έχουν όμως κι αυτά τα μικρά τους μυστικά και κάποια λάθη που θα πρέπει να αποφύγουμε. Δείτε εδώ το λάθος που κάνετε και "στεγνώνουν" τα μπιφτέκια σας.

Πολλοί είναι εκείνοι που συνηθίζουν εκτός από τα συνηθισμένα μπαχαρικά όπως αλάτι, πιπέρι ή ρίγανη να προσθέτουν και κύμινο. Αυτό όμως είναι ένα μέγιστο λάθος που μπορείτε να κάνετε! Ο λόγος;

Αν θέλετε να διατηρήσετε την κουζίνα και τη μαγειρική σας παραδοσιακή τότε θα πρέπει να γνωρίζετε πως τέτοιου είδους μπαχαρικά κανονικά χρησιμοποιούνται στα σουτζουκάκια, μια "παραλλαγή" των μπιφτεκιών σε μια πιο... βαριά εκδοχή τους με περισσότερα μπαχαρικά και κυρίως περισσότερο... λάδι!

Ένας ακόμη λόγος είναι πως το κύμινο μπορεί να δώσει μια πικρή γεύση στα μπιφτέκια σας εάν προστεθεί σε μεγάλη ποσότητα κάτι το οποίο σίγουρα δεν θέλετε.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share