Τετάρτη, 05 Αυγούστου 2020

Βάζει 4 φιλέτα κοτόπουλο στο ταψί και τα αλατίζει - Μετά από μία ώρα το βγάζει και...

Με 3 εύκολα βήματα έχει έτοιμο ένα λαχταριστό γεύμα!

1 Ιουλίου 2020 08:37
Βάζει 4 φιλέτα κοτόπουλο στο ταψί και τα αλατίζει - Μετά από μία ώρα το βγάζει και...
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Follow us on Google News

Μετά από τη ψυχική ή σωματική κούραση όλης της ημέρας, το μόνο που δε θέλετε είναι να μαγειρέψετε. Μάλλον, χρειάζεστε κάτι γρήγορο, εύκολο, αλλά και νόστιμο. Το Athensmagazine.gr έχει να σας προτείνει κάτι λαχταριστό με... κοτόπουλο.

Η παρακάτω συνταγή που σας προτείνουμε, φτιάχνεται στο ταψί και είναι πανεύκολη. Μιλάμε για το πεντανόστιμο κοτόπουλο με παρμεζάνα. Σε περίπτωση που θέλετε να κάνετε κάτι διαφορετικό, δείτε εδώ συνταγή για γύρο κοτόπουλο.

Υλικά:

  • 4 στήθη κοτόπουλου
  • 1,5 φλιτζάνι ψίχα ψωμιού
  • 1 φλιτζάνι φρέσκο τριμμένο τυρί παρμεζάνα
  • 1 φλιτζάνι μοτσαρέλα
  • 3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1/2 ματσάκι βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 2,5 φλιτζάνια σάλτσα
  • 1,5 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • πιπέρι για γεύση

Εκτέλεση:

  • Σε ένα ταψί, περιχύνουμε την σάλτσα ντομάτας ομοιόμορφα και στη συνέχεια στρώνουμε τη μοτσαρέλα και το βασιλικό από πάνω.
  • Βάζουμε και στις δύο πλευρές του κοτόπουλου αλάτι και πιπέρι και στη συνέχεια το τοποθετούμε ομοιόμορφα στο ταψί, πάνω από τη μοτσαρέλα
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε, την ψίχα, την παρμεζάνα, τον μαϊντανό και τη ρίγανη. Τα ρίχνουμε ομοιόμορφα πάνω από το κοτόπουλο και στη συνέχεια ψήνουμε στους 190 ° C για 1 ώρα
  • Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε

Δείτε το βίντεο:

Ο απόλυτος τρόπος για να πετύχεις την τέλεια πέτσα στο κοτόπουλο στο φούρνο

Κοτόπουλο στο φούρνο, ένα φαγητό που μπορείς να φτιάξεις πανεύκολα αλλά έλα που η πέτσα αποτελεί το αδύνατο σημείο σου.Ή που θα ξεραθεί η πέτσα ή που θα μουλιάσει και δεν θα είναι καθόλου τραγανή.

Για να τα καταφέρεις και να πετύχεις την πιο τραγανή αλλά όχι ξεραμένη πέτσα κοτόπουλου, έχουμε να σου προτείνουμε έναν αξεπέραστο τρόπο και μερικά tips απόλυτης σιγουριάς. Και μιας και μιλάμε για κοτόπουλο, δες εδώ πώς θα φτιάξεις τον τέλειο γύρο κοτόπουλο μόνος στο σπίτι.

Αρχικά, δοκίμασε το κόλπο με το κουτάκι μπύρας. Αφαιρείς από το ψηλό κουτάκι μπύρας τα 2/3 και βάζεις ένα μέτριο κοτόπουλο μέσα σε αυτό και όλο αυτό μέσα σε ταψάκι. Έτσι δεν θα χρειαστεί να γυρίσεις το κοτόπουλο και να μουλιάσεις κάποιο κομμάτι της πέτσας. Έπειτα, προτού μπει στο κουτάκι μπύρας και ψηθεί, το κοτόπουλο χρειάζεται ωραίο μασάζ με λάδι ή βούτυρο ή βούτυρο λιωμένο και ιδανικά, θα μπορούσες να το αλείψεις και με μείγμα αρωματικών βοτάνων της επιλογής σου.

Θυμήσου:

Το κοτόπουλο θέλει ψήσιμο στον αέρα και φυσικά πρέπει ανά εικοσάλεπτο να το αλείψεις με τα υγρά του που βρίσκονται στο ταψί μιας και το λιπαρό στοιχείο θα βοηθήσει την πέτσα να μην καεί και να καραμελώσει όμορφα. Για έξτρα τραγανή κρούστα αλείφουμε το κοτόπουλο τα τελευταία λεπτά με ένα μείγμα από ελαιόλαδομουστάρδαμέλι σε ίσες ποσότητες.

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share