Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Πήρε μία γλάστρα, αλεύρι και μαγιά και χωρίς καν ρεύμα έκανε το τέλειο χωριάτικο ψωμί

Δοκιμάστε το!

24 Ιουνίου 2020 10:29
Πήρε μία γλάστρα, αλεύρι και μαγιά και χωρίς καν ρεύμα έκανε το τέλειο χωριάτικο ψωμί

Πήγατε εκδρομή και δεν πήρατε μαζί σας ηλεκτρικές συσκευές, γιατί είστε ευσυνείδητοι και θέλετε να προστατέψετε το περιβάλλον από κάποια ανεπιθύμητη φωτιά; Καλά κάνατε! Και αν ανησυχείτε για το τι θα φάτε, μην αγχώνεστε. Δε χρειάζεστε καν ρεύμα για να ετοιμάσετε αυτό το υπέροχο χωριάτικο ψωμί! Αφού όμως θα μπείτε στη διαδικασία να φτιάξετε το δικό σας ψωμί, μην ξεχνάμε τα μυστικά και τις συμβουλές που αποκάλυψε ένας φούρναρης.

Τι θα χρειαστείτε:

Μια γλάστρα, ελαιόλαδο, αλουμινόχαρτο, αλεύρι, μαγιά, αλάτι

Αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει για 2-4 ώρες πριν ξεκινήσετε.

Βήμα 1: Προετοιμασία γλάστρας

Ξεπλύνετε καλά με νερό και μόλις στεγνώσει απλώστε αρκετό ελαιόλαδο σε ολόκληρο το εσωτερικό της. Επειδή όμως θα απορροφηθεί αμέσως, περάστε και μια δεύτερη στρώση.

Βήμα 2

Καλύψτε την τρύπα που βρίσκεται στον πάτο της με το αλουμινόχαρτο και βάλτε και πάνω από αυτό ελαιόλαδο.

Βήμα 3

Βάλτε τη ζύμη στη γλάστρα – αφήνοντας 1/3 κενό πάνω – και προσθέστε ελαιόλαδο.

Βήμα 4

Καλύψτε τη γλάστρα με αλουμινόχαρτο σχηματίζοντας ένα μικρό θόλο στο επάνω μέρος, για να χωρέσει το ψωμί όταν φουσκώσει.

Βήμα 5

Ψήσιμο Βάλτε τη γλάστρα πάνω στα καuτά κάρβουνα (είτε είστε στην εξοχή είτε στην αυλή του σπιτιού σας δεν έχει σημασία). Σε περίπου 20 λεπτά – ανάλογα με τη φωτιά σας – που θα μυρίσετε το ψωμί, είναι έτοιμο!

Βήμα 6

Βγάλτε τη γλάστρα από τη φωτιά με προσοχή όμως για να μην καείτε και αφήστε το να κρυώσει λίγο. Βγάλτε το αλουμινόχαρτο και θα δείτε τη χρυσαφένια κρούστα του ψωμιού σας. Αν είστε πολύ ανυπόμονοι και αποφασίσετε να το βγάλετε αμέσως, θα κολλήσει στη γλάστρα. Απλά περιμένετε να κρυώσει και θα ξεκολλήσει από μόνο του. Έτοιμο!

Αυτό το ψωμί έχει δημιουργήσει χαμό σε όλο το διαδίκτυο!

Υπάρχουν άπειρες συνταγές για ψωμί αλλά αυτή η τελευταία που έχει δημιουργήσει απίστευτο χαμό στο διαδίκτυο είναι πολύ διαφορετική και θα το καταλάβετε ευθύς αμέσως.

Δείτε την και θα εντοπίσετε αμέσως-ακόμα και αν δεν είστε η πιο έμπειρη νοικοκυρά-για πιο λόγο είναι διαφορετική από τις άλλες.

Ταυτόχρονα να σας υπενθυμίσουμε πως όταν μάθετε ποιο συστατικό «κρύβεται» στο ψωμί του τοστ… Δεν θα ξαναφάτε!

Λέγεται Cloud Bread και πρόκειται για ένα σούπερ υγιεινό ψωμί χωρίς ίχνος γλουτένης. Για να το φτιάξετε θα χρειαστείτε:

  • 3 αυγά
  • 3 κ.σ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.σ. μέλι
    1
  • /4 κ.γ. baking powder

Ξεκινήστε προθερμαίνοντας το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Χωρίστε σε δύο μπολ τα ασπράδια από τους κρόκους.

Αυτό είναι το πολυσυζητημένο Cloud Bread.

Ανακατέψτε στο μπολ με τους κρόκους το τυρί σε θερμοκρασία δωματίου με το μέλι.

Έπειτα προσθέστε την baking powder στο μπολ με τα ασπράδια και χτυπήστε το μείγμα στο μίξερ μέχρι να γίνει αφράτο.

Ρίξτε το μείγμα με τους κρόκους μέσα και ανακατέψτε απαλά με μια σπάτουλα.

Φτιάξτε 6-8 συννεφάκια με ένα κουτάλι και βάλτε τα πάνω σε λαδόκολα και μέσα σε ένα ταψί.

Ψήστε στο φούρνο για 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Το μόνο αρνητικό που έχουν αυτά τα ψωμάκια είναι ότι μυρίζουν αυγό. Για να καλύψετε αυτή τη μυρωδιά μπορείτε να πασπαλίσετε με λίγο δεντρολίβανο πριν τα ψήσετε.

Φτιάξτε τοστάκια, σάντουιτς ή αλείψτε τα με μέλι και θα μας θυμηθείτε.

TAGS
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share