Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

To μυστικό του φούρναρη για τέλειο ψωμί

Φανταστική συνταγή!

17 Ιουνίου 2020 09:59
To μυστικό του φούρναρη για τέλειο ψωμί
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ως γνωστόν το ψωμί παρασκευάζεται εδώ και 30.000 χρόνια. Η ιστορία του είναι τόσο μεγάλη, όσο και η παρουσία σχεδόν του ανθρώπου στη γη. Σκεφτείτε μόνο πως στην αρχαία Αίγυπτο με την ανατολή του πολιτισμού άρχισε να παρασκευάζεται και το ψωμί. Πάμε όμως στο σήμερα.

Ειδικά από την καραντίνα κι έπειτα η παρασκευή ψωμιού αυξήθηκε τόσο που για καιρό στα σούπερ μάρκετ δεν υπήρχε μαγιά. Όπως και να έχει σήμερα θα σας αποκαλύψουμε ένα μυστικό από τη συνταγή για να φτιάξετε ένα λαχταριστό ψωμί.

Εάν φτιάχνετε ψωμί στο σπίτι, ίσως έχετε αντιμετωπίσει δυσκολίες με την κρούστα: είτε είναι πολύ λεπτή είτε πολύ παχιά. Μπορείτε να λύσετε αυτό το πρόβλημα πολύ εύκολα τοποθετώντας ένα μπολ με νερό στο φούρνο σας όταν ψήνετε. Ο ατμός θα κάνει τα "μαγικά" του και το ψωμί θα έχει μια ωραία τραγανή κρούστα. Σε περίπτωση όμως, που θέλετε να φτιάξετε ένα διαφορετικό ψωμί, δείτε εδώ μια συνταγή που έχει "τρελάνει" το διαδίκτυο.

Φτιάξτε το "παγωτό" ψωμί με μόνο 2 υλικά - Έτοιμο σε 30 μόλις λεπτά

Το παγωτό ψωμί σας ακούγεται λίγο περίεργο, αλλά είναι το πιο νόστιμο που θα φτιάξετε. Θα το κάνετε συνέχεια αφού είναι έτοιμο μέσα σε λίγα λεπτά.

Το ψωμί, ειδικά το λευκό είναι σημαντικό για την υγεία, και αν το βγάλετε από την διατροφή σας πολλά μπορούν να συμβούν, όπως θα δείτε εδώ. Αλλά μπορείτε να το εντάξετε στην καθημερινότητά σας με διάφορες παραλλαγές.

Παγωτό ψωμί

Το μόνο που χρειάζεστε είναι 2 φλιτζάνια μαλακό παγωτό βανίλια. Απλά αφήστε το έξω για λίγο ή βάλτε το στο φούρνο μικροκυμάτων για λίγα δευτερόλεπτα για να μαλακώσει. Το δεύτερο συστατικό; Ένα κύπελλο και ένα μισό αλεύρι που φουσκώνει. Αυτό ήταν!

Τώρα αυτό μπορείτε να το τροποποιήσετε όπως μπορείτε και να προσθέσετε το δικό σας αγαπημένο φρούτο στο μείγμα, όπως τα βατόμουρα. Διαφορετικά, μόλις βάλετε αυτά τα δύο συστατικά, τα βάζετε σε ένα λαδωμένο ταψί, ψήνετε στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά και εκεί γίνεται κάτι το μοναδικό..το πιο τέλειο ψωμί που έχετε δοκιμάσει ποτέ.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share