Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αυτό το ψωμί έχει δημιουργήσει χαμό σε όλο το διαδίκτυο!

Δείτε το γιατί

19 Ιουνίου 2020 10:00
Αυτό το ψωμί έχει δημιουργήσει χαμό σε όλο το διαδίκτυο!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Υπάρχουν άπειρες συνταγές για ψωμί αλλά αυτή η τελευταία που έχει δημιουργήσει απίστευτο χαμό στο διαδίκτυο είναι πολύ διαφορετική και θα το καταλάβετε ευθύς αμέσως.

Δείτε την και θα εντοπίσετε αμέσως-ακόμα και αν δεν είστε η πιο έμπειρη νοικοκυρά-για πιο λόγο είναι διαφορετική από τις άλλες.

Ταυτόχρονα να σας υπενθυμίσουμε πως όταν μάθετε ποιο συστατικό «κρύβεται» στο ψωμί του τοστ… Δεν θα ξαναφάτε!

Λέγεται Cloud Bread και πρόκειται για ένα σούπερ υγιεινό ψωμί χωρίς ίχνος γλουτένης. Για να το φτιάξετε θα χρειαστείτε:

  • 3 αυγά
  • 3 κ.σ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.σ. μέλι
    1
  • /4 κ.γ. baking powder

Ξεκινήστε προθερμαίνοντας το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Χωρίστε σε δύο μπολ τα ασπράδια από τους κρόκους.

Αυτό είναι το πολυσυζητημένο Cloud Bread.

Ανακατέψτε στο μπολ με τους κρόκους το τυρί σε θερμοκρασία δωματίου με το μέλι.

Έπειτα προσθέστε την baking powder στο μπολ με τα ασπράδια και χτυπήστε το μείγμα στο μίξερ μέχρι να γίνει αφράτο.

Ρίξτε το μείγμα με τους κρόκους μέσα και ανακατέψτε απαλά με μια σπάτουλα.

Φτιάξτε 6-8 συννεφάκια με ένα κουτάλι και βάλτε τα πάνω σε λαδόκολα και μέσα σε ένα ταψί.

Ψήστε στο φούρνο για 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Το μόνο αρνητικό που έχουν αυτά τα ψωμάκια είναι ότι μυρίζουν αυγό. Για να καλύψετε αυτή τη μυρωδιά μπορείτε να πασπαλίσετε με λίγο δεντρολίβανο πριν τα ψήσετε.

Φτιάξτε τοστάκια, σάντουιτς ή αλείψτε τα με μέλι και θα μας θυμηθείτε.

To μυστικό του φούρναρη για τέλειο ψωμί

Ως γνωστόν το ψωμί παρασκευάζεται εδώ και 30.000 χρόνια. Η ιστορία του είναι τόσο μεγάλη, όσο και η παρουσία σχεδόν του ανθρώπου στη γη. Σκεφτείτε μόνο πως στην αρχαία Αίγυπτο με την ανατολή του πολιτισμού άρχισε να παρασκευάζεται και το ψωμί. Πάμε όμως στο σήμερα.

Ειδικά από την καραντίνα κι έπειτα η παρασκευή ψωμιού αυξήθηκε τόσο που για καιρό στα σούπερ μάρκετ δεν υπήρχε μαγιά. Όπως και να έχει σήμερα θα σας αποκαλύψουμε ένα μυστικό από τη συνταγή για να φτιάξετε ένα λαχταριστό ψωμί.

Εάν φτιάχνετε ψωμί στο σπίτι, ίσως έχετε αντιμετωπίσει δυσκολίες με την κρούστα: είτε είναι πολύ λεπτή είτε πολύ παχιά. Μπορείτε να λύσετε αυτό το πρόβλημα πολύ εύκολα τοποθετώντας ένα μπολ με νερό στο φούρνο σας όταν ψήνετε. Ο ατμός θα κάνει τα "μαγικά" του και το ψωμί θα έχει μια ωραία τραγανή κρούστα. Σε περίπτωση όμως, που θέλετε να φτιάξετε ένα διαφορετικό ψωμί, δείτε εδώ μια συνταγή που έχει "τρελάνει" το διαδίκτυο.

TAGS
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share