Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020

Τα λαχταριστά, παραδοσιακά τηγανόψωμα όπως τα έφτιαχνε η γιαγιά μας

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

7 Ιουνίου 2020 12:12
Τα λαχταριστά, παραδοσιακά τηγανόψωμα όπως τα έφτιαχνε η γιαγιά μας
Αρθρογράφος: Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη
ΝΑΝΤΙΑ ΞΥΘΑΛΗ ΤΣΟΥΚΝΑΚΗ

ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ ATHENSMAGAZINE.GR

Follow us on Google News

Το τηγανόψωμο είναι ότι πιο γευστικό και παραδοσιακό μπορείς να φας και είναι ένα φαγητό που ξυπνάει αναμνήσεις καθώς δεν υπάρχει γιαγιά που να μην γέμιζε το κυριακάτικο τραπέζι με τηγανόψωμα και κάθε παραλλαγή τους. Το Athensmagazine.gr έψαξε και βρήκε για εσάς μια υπέροχη συνταγή για να φτιάξετε τα πιο λαχταριστά τηγανόψωμα σαν να βγήκαν μόλις από το φούρνο της γιαγιάς. Αν πάλι προτιμάτε τα γλυκά, ρίξτε μια ματιά σε αυτό το λεμονάτο γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα.

Υλικά συνταγής

  • 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι
  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 1 1/2 κούπα χλιαρό νερό
  • Αλάτι
  • 1/2 κιλό φέτα σε τρίμματα
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

undefined

Εκτέλεση συνταγής

  • Ζυμώνουμε στο μίξερ –ή πολύ καλά με τα χέρια- τα πρώτα 6 υλικά, ώσπου να έχουμε μια ζύμη εύπλαστη που να μην κολλάει στα τοιχώματα του κάδου.
  • Τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε εκτός ψυγείου για 20 λεπτά.
  • Παίρνουμε κομμάτια ζύμης, στο μέγεθος που επιθυμούμε και σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε με πλάστη το φυλλαράκι μας.
  • Όχι όμως πολύ λεπτό, για να μην ξεχειλίσει το τυράκι κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος.
  • Πασπαλίζουμε με φέτα, φέρνουμε τις άκρες του στο κέντρο και ξαναπερνάμε με τον πλάστη μια φορά, ώστε να ισιώσει η επιφάνειά του.
  • Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, λίγα λεπτά έως ότου ροδίσουν και οι δυο πλευρές.

Πηγή: enimerotiko.gr

Η πιο εύκολη και νόστιμη μηλόπιτα που έχετε φάει ποτέ

Εξαιρετική συνταγή για μυρωδάτη μηλόπιτα που θα λατρέψεις εσύ και οι αγαπημένοι σου! To Athensmagazine.gr είναι εδώ για να σου χαρίσει άλλη μια υπέροχη συνταγή για γλυκό, μετά το... κέικ με τις τρύπες.

Υλικά

  • 2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 φλ. βούτυρο
  • 1½ φλ. ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 4 μήλα κομμένα σε κυβάκια
  • 1/4 φλ. κονιάκ
  • 1/2 φλ. γάλα
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • 1 κ.γλ. γαρίφαλο

Εκτέλεση

Για την εύκολη μηλόπιτα σαν κέικ, χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και ανακατεύουμε καλά.

Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το μπέικιν πάουντερ και προσθέτουμε το κονιάκ, το γάλα, την κανέλα και το γαρίφαλο.

Ανακατεύουμε ώστε να έχουμε ένα μείγμα απαλό όπως ακριβώς του κέικ. Προσθέτουμε τα μήλα κομμένα σε κυβάκια και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε λίγο ακόμη.

Αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με αλεύρι ένα ταψάκι διαμέτρου 28 εκ. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε στους 180˚C για 1 ώρα.

Bγάζουμε τη μηλόπιτα από το φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά περίπου και έπειτα τη σερβίρουμε.!!

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share