Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Λεμονάτο δροσερό γλυκό ψυγείου με 4 υλικά - Το «μυστικό» με το ζαχαρούχο γάλα

Πανεύκολο και με ελάχιστο κόστος

6 Ιουνίου 2020 09:23
Λεμονάτο δροσερό γλυκό ψυγείου με 4 υλικά - Το «μυστικό» με το ζαχαρούχο γάλα
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Λεμονάτο δροσερό γλυκό ψυγείου με 4 υλικά, με το «μυστικό» να βρίσκεται στο ζαχαρούχο γάλα, που θα σας αφήσει με ανοιχτό το στόμα για την επόμενη κουταλιά! Πανεύκολο και με ελάχιστο κόστος έτοιμο στην στιγμή... απολαύστε το!

Επίσης, σας έχουμε μία μοναδική συνταγή για γλυκό ψυγείου που θα απολαύσετε και θα σας ενθουσιάσει. Είναι το γλυκό "Δούναβης" που είναι ιδανικό σε κάθε περίπτωση.

Υλικά:

  • 1 πακέτο μπισκότα μιράντα
  • 500 γρ γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
  • Άρωμα λεμόνι (περίπου 6-7 σταγόνες) ή ξύσμα ενός λεμονιού
  • Για την διακόσμηση προαιρετικά : Πουράκια, φέτα λεμόνι, κερασάκια μαρασκίνο ή μπισκοτάκια της αρεσκείας μας

Εκτέλεση:

  • Σε ένα βαθύ μπολ βάζω το γιαούρτι
  • Συμπληρώνω το ζαχαρούχο γάλα, το άρωμα λεμονιού ή το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύω καλά με το σύρμα..
  • Θρυμματίζω με τα χέρια μου 2 μπισκότα για κάθε ποτήρι και προσθέτω 1-2 κουταλιές της σούπας λεμονάτη κρέμα. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με στρώσεις από μπισκότα και κρέμα μέχρι να γεμίσει το ποτήρι φροντίζοντας στο τέλος να έχει κρέμα. Τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να δέσει η κρέμα..
  • Σερβίρω στολίζοντας με φέτα λεμόνι, πουράκια, κερασάκια μαρασκίνο ή μπισκοτάκια της αρεσκείας μας..καλή σας απόλαυση

Πηγή: cookpad.com

Γλυκό ψυγείου στο ποτήρι έτοιμο στο "πι και φι"

Φτιάξτε το πιο νόστιμο γλυκό ψυγείου σε χρόνο ρεκόρ. Πρόκειται για μια εύκολη, γρήγορη και οικονομική συνταγή που σίγουρα θα λατρέψετε. Επίσης, είναι δροσερό και άκρως... καλοκαιρινό. Σε περίπτωση που θέλετε κάτι πιο... ιδιαίτερο, δείτε εδώ το γλυκό με την πορτοκαλάδα.

Υλικά

  • 1 πακέτο μπισκότα Mιράντα
  • 500 γραμμάρια γιαούρτι σακούλας
  • 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
  • 2 λεμόνια (σ.σ. χυμό και ξύσμα)


Εκτέλεση

  • Χτυπάμε το γιαούρτι και το γάλα με τον αβγοδάρτη.
  • Προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα των λεμονιών.
  • Στη συνέχεια ανακατεύουμε.
  • Θρυμματίζουμε, με τα χέρια μας, δύο μπισκότα σε κάθε ποτήρι.
  • Προσθέτουμε μία με δύο κουταλιές από τη λεμονάτη κρέμα.
  • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με στρώσεις από μπισκότα και κρέμα. Το κάνουμε έως ότου να γεμίσουν τα ποτήρια μας.
  • Βάζουμε τα ποτήρια μας στο ψυγείο έως ότου να δέσει η κρέμα μας.
  • Σερβίρουμε, με λευκά πουράκια, σαντιγί και κόκκινα ή πράσινα κερασάκια μαρασκίνο.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share