Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ψήνετε τα μπιφτέκια σας στο φούρνο; Μην το ξανακάνετε ποτέ!

Προσοχή!

6 Ιουνίου 2020 15:44
Ψήνετε τα μπιφτέκια σας στο φούρνο; Μην το ξανακάνετε ποτέ!

Τα μπιφτέκια είναι ένα φαγητό ιδιαίτερα αγαπητό σε μικρούς και μεγάλους με πάρα πολλές παραλλαγές και εναλλακτικές στον τρόπο ψησίματος τους. Κατά καιρούς έχουμε δει διάφορα κόλπα για το ψήσιμό τους, δείτε εδώ τις συμβουλές των σεφ για τα πιο αφράτα και καλοψημένα μπιφτέκια.

Σπανίως βγαίνει κακό ένα μπιφτέκι, καθώς με λίγα μυρωδικά ακόμα και ένας αδαής το φτιάχνει μια χαρά. Φτάνει να μην το βάλει στον φούρνο!

Ναι, καλά διαβάζετε, οι μεγαλύτεροι σεφ μας λένε πως το μπιφτέκι δεν ψήνεται ποτέ στον φούρνο, καθώς είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεραθεί και να γίνει τελικά άνοστο.

Ο φούρνος αντενδείκνυται για κρέατα με μικρό όγκο, καθώς έχει την κακιά συνήθεια να τα στεγνώνει. Για τεχνικό λάθος μιλούν οι ειδικοί όταν μπαίνει το μπιφτέκι στον φούρνο, λέγοντας μάλιστα πως δεν υπάρχουν κόλπα που να δουλεύουν εδώ.

Είναι ο τρόπος που μεταδίδει τη θερμότητα ο φούρνος που τον κάνει ακατάλληλο για μπιφτέκια και κρέατα με μικρό όγκο. Συνεπώς την επόμενη φορά που θα θέλετε να απολαύσετε ένα ζουμερό και νόστιμο μπιφτέκι προτιμήστε τη σχάρα ή ένα τηγάνι.

Μυστικά της μαμάς για τα πιο αφράτα μπιφτέκια - Είναι δοκιμασμένα

Έχουμε συγκεντρώσει όλα τα δοκιμασμένα μυστικά για τα πιο αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια που έχετε φάει ποτέ. Σας εγγυόμαστε σίγουρη επιτυχία.

Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στα μπιφτέκια της μαμάς, αλλά ούτε και στα γεμιστά με φέτα, για τα οποία έχουμε την κατάλληλη συνταγή. Αν θέλετε να τα κάνετε ακόμη πιο ζουμερά ακολουθήστε τις παρακάτω αναλυτικές οδηγίες για… σίγουρη επιτυχία!

Τι θα χρειαστείτε

  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 αβγό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1κουταλιά του γλυκού μαγιονέζα
  • 1 κουταλιά της σούπας μπαχάρι
  • 1 κουταλιά της σούπας κύμινο
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
  • 1 κουταλιά του γλυκού πιπέρι
  • Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο (όσο θέλετε)
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 ντομάτα μεσαία
  • 1/3 κούπας γαλέτα

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο

Βάλτε την ντομάτα, το σκόρδο και το κρεμμύδι στο μούλτι και πολτοποιήστε.

Βήμα 2ο

Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατέψτε και προσθέστε και το υγρό μείγμα.

Αν δεν πλάθονται και είναι πολύ μαλακός ο κιμάς απλά προσθέστε ένα κουταλάκι της σούπας γαλέτα για να σφίξει ο κιμάς! (Προσοχή για να μην είναι πολύ σκληρός! Ίσως χρειαστεί 2-3 κουταλιές παραπάνω -όχι περισσότερο!)

Βήμα 3ο

Βάλτε μια σχάρα πάνω από ένα ταψί. Ρίξτε ένα ποτήρι νερό μέσα και, σε αυτό το σημείο, προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 200, στον αέρα.

Αυτό είναι το κόλπο για ζουμερά μπιφτέκια: η υγρασία τα βοηθάει στο ψήσιμο να παραμείνουν μαλακά και αφράτα! Επίσης, η ντομάτα και η μαγιονέζα παίζουν μεγάλο ρόλο στο ζύμωμα.

Βήμα 4ο

Λαδώστε με ένα πινέλο την σχάρα. Πλάστε τα μπιφτέκια και τοποθετήστε τα πάνω. Με το ίδιο πινέλο λαδώστε τα κι αυτά.

Βήμα 5ο

Ψήστε για 15 έως και 20 λεπτά –το πολύ!- στους 200!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share