Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Πριν τηγανίσετε τις πατάτες σας βάλτε τις στην κατάψυξη - Ο λόγος θα σας ενθουσιάσει!

Απίστευτο κόλπο!

6 Ιουνίου 2020 14:26
Πριν τηγανίσετε τις πατάτες σας βάλτε τις στην κατάψυξη - Ο λόγος θα σας ενθουσιάσει!

Οι τηγανητές πατάτες είναι ένα αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων, συνοδεύουν υπέροχα όλα μας τα γεύματα και ακόμη κι αν ξέρουμε ότι δεν είναι και τόσο υγιεινές ποτέ δεν θα μπορούμε να τους αντισταθούμε.

Ακόμη όμως κι ένα τόσο απλό πιάτο, έχει κάποια μυστικά, αρκετά από αυτά μάλιστα μέχρι πρότινος αγνοούσαμε, για παράδειγμα, δείτε εδώ πώς θα τηγανίσετε πατάτες χωρίς σταγόνα λάδι.

Ένα ακόμη κόλπο θα σας παρουσιάσουμε και σήμερα για να κάνετε τις πατάτες σας έξτρα τραγανές και ακόμη γευστικότερες. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να προβράσετε τις πατάτες και στη συνέχεια να τις βάλετε στην κατάψυξη.

Κατά αυτόν τον τρόπο με τη διαδικασία του βρασμού μαλακώνουμε το εσωτερικό της πατάτας ενώ όταν στη συνέχεια την τοποθετούμε στην κατάψυξη με το κρύωμα της καταφέρνουμε να "φυλακίσουμε" το άμυλο με αποτέλεσμα να γίνονται πιο θρεπτικές και παράλληλα χαρίζουμε μια έξτρα τραγανή υφή στις τηγανητές μας πατάτες. Την επόμενη λοιπόν φορά που θα θελήσετε να τηγανίσετε πατάτες ξέρετε τι πρέπει να κάνετε.

Πατάτες τηγανητές στο... φούρνο - Η συνταγή με τις ελάχιστες θερμίδες

Ποιος δεν αγαπάει τις τηγανητές πατάτες; Είναι ένα φαγητό που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι, δυστυχώς όμως όχι και τόσο υγιεινό καθώς έχει πολλές θερμίδες και πάρα πολλά λιπαρά. Δεν θα ήταν λοιπόν υπέροχο αν μπορούσαμε να γευτούμε το αγαπημένο μας φαγητό χωρίς τις θερμίδες; Κι όμως, υπάρχει τρόπος!

Το Athensmagazine.gr έψαξε και βρήκε για εσάς την τέλεια συνταγή για μοναδικές τηγανητές πατάτες στο... φούρνο! Ναι, καλά ακούσατε. Κατά αυτόν τον τρόπο η γεύση παραμένει ίδια και οι θερμίδες μειώνονται στο μισό. Ωστόσο, αυτός δεν είναι ο μόνος τρόπος για να "ελαφρύνετε" τις πατάτες σας, δείτε εδώ ένα ακόμη μικρό μυστικό.

Πάρε χαρτί και μολύβι και σημείωσε!

Υλικά:

  • 3 μεγάλες πατάτες κομμένες σαν τηγανιτές (λίγο πιο μεγάλες)
  • 8 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι
  • 2 κ.γ. θυμάρι
  • 1/4 φλ.τσ. μαϊντανό

Εκτέλεση:

  • Ξεκίνα προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Ρίξε τις πατάτες σε ένα ταψί μαζί με το σκόρδο και το ελαιόλαδο και ανακάτεψε.
  • Πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι και ρίξε και το θυμάρι.
  • Ψήσε για 30 λεπτά.
  • Βγάλε τις πατάτες από του φούρνο, πρόσθεσε τον μαϊντανό και σέρβιρέ τις.

Πηγή: keepup.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share