Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2020

Η πιο εύκολη και νόστιμη μηλόπιτα που έχετε φάει ποτέ

Υπέροχη

4 Ιουνίου 2020 13:47
Η πιο εύκολη και νόστιμη μηλόπιτα που έχετε φάει ποτέ
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Εξαιρετική συνταγή για μυρωδάτη μηλόπιτα που θα λατρέψεις εσύ και οι αγαπημένοι σου! To Athensmagazine.gr είναι εδώ για να σου χαρίσει άλλη μια υπέροχη συνταγή για γλυκό, μετά το... κέικ με τις τρύπες.

Υλικά

  • 2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 φλ. βούτυρο
  • 1½ φλ. ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 4 μήλα κομμένα σε κυβάκια
  • 1/4 φλ. κονιάκ
  • 1/2 φλ. γάλα
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • 1 κ.γλ. γαρίφαλο

Εκτέλεση

Για την εύκολη μηλόπιτα σαν κέικ, χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και ανακατεύουμε καλά.

Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το μπέικιν πάουντερ και προσθέτουμε το κονιάκ, το γάλα, την κανέλα και το γαρίφαλο.

Ανακατεύουμε ώστε να έχουμε ένα μείγμα απαλό όπως ακριβώς του κέικ. Προσθέτουμε τα μήλα κομμένα σε κυβάκια και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε λίγο ακόμη.

Αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με αλεύρι ένα ταψάκι διαμέτρου 28 εκ. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε στους 180˚C για 1 ώρα.

Bγάζουμε τη μηλόπιτα από το φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά περίπου και έπειτα τη σερβίρουμε.!!

Γλυκό ψυγείου με μπανάνες, ζαχαρούχο γάλα και άλλα 5 υλικά

Φτιάξτε ένα εύκολο και λαχταριστό σπιτικό μπανόφι με βάση από μπισκότα. Πρόκειται για το αγγλικό γλυκό με την καραμελωμένη γέμιση από το ζαχαρούχο γάλα και τις μπανάνες. Αυτή τη συνταγή, σίγουρα θα τη λατρέψετε. Σε περίπτωση όμως, που θέλετε να φτιάξετε κάτι πιο ανάλαφρο, δείτε εδώ μια τρομερή συνταγή για γλυκό με βασικό υλικό τις φρυγανιές.

Υλικά

  • 300 γρ. μπισκότα digestive
  • 150 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
  • 250 ml κρέμα γάλακτος πλήρη
  • 3 μπανάνες καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 120 γρ. κουβερτούρα τριμμένη

Εκτέλεση

  • Βάζουμε τα δύο κουτιά ζαχαρούχο γάλα σε μία κατσαρόλα, μαζί με το κουτί χωρίς να τα ανοίξουμε, και τα βράζουμε για 3 ώρες περίπου φροντίζοντας να συμπληρώνουμε με νερό ώστε πάντα να τα σκεπάζει. Θα προκύψει έτσι καραμελωμένο γάλα.
  • Τρίβουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με τη μαργαρίνη, ώστε να προκύψει ένα εύπλαστο μείγμα. Στρώνουμε με αυτό τη βάση και τα πλαϊνά ενός μέτριου ταψιού για τάρτες πιέζοντας με τα δάχτυλά μας, ώστε να στρωθεί ομοιόμορφα και να κρατάει. Το βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο, ώστε να σφίξει η βάση.
  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το 1 κ.γ. ζάχαρη σε σαντιγί.
  • Βγάζουμε το ταψί με τη βάση μπισκότων από το ψυγείο. Ανοίγουμε τα κουτιά με το καραμελωμένο γάλα και αδειάζουμε το ενάμιση από αυτά στο ταψί πάνω στη βάση μπισκότων. Από πάνω απλώνουμε τις φέτες από τις μπανάνες και καλύπτουμε με την κρέμα σαντιγί.
  • Γαρνίρουμε την επιφάνεια με την τριμμένη κουβερτούρα και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share