Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Γλυκό ψυγείου στο ποτήρι έτοιμο στο "πι και φι"

Δοκιμάστε το!

4 Ιουνίου 2020 07:07
Γλυκό ψυγείου στο ποτήρι έτοιμο στο

Φτιάξτε το πιο νόστιμο γλυκό ψυγείου σε χρόνο ρεκόρ. Πρόκειται για μια εύκολη, γρήγορη και οικονομική συνταγή που σίγουρα θα λατρέψετε. Επίσης, είναι δροσερό και άκρως... καλοκαιρινό. Σε περίπτωση που θέλετε κάτι πιο... ιδιαίτερο, δείτε εδώ το γλυκό με την πορτοκαλάδα.

Υλικά

  • 1 πακέτο μπισκότα Mιράντα
  • 500 γραμμάρια γιαούρτι σακούλας
  • 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
  • 2 λεμόνια (σ.σ. χυμό και ξύσμα)


Εκτέλεση

  • Χτυπάμε το γιαούρτι και το γάλα με τον αβγοδάρτη.
  • Προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα των λεμονιών.
  • Στη συνέχεια ανακατεύουμε.
  • Θρυμματίζουμε, με τα χέρια μας, δύο μπισκότα σε κάθε ποτήρι.
  • Προσθέτουμε μία με δύο κουταλιές από τη λεμονάτη κρέμα.
  • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με στρώσεις από μπισκότα και κρέμα. Το κάνουμε έως ότου να γεμίσουν τα ποτήρια μας.
  • Βάζουμε τα ποτήρια μας στο ψυγείο έως ότου να δέσει η κρέμα μας.
  • Σερβίρουμε, με λευκά πουράκια, σαντιγί και κόκκινα ή πράσινα κερασάκια μαρασκίνο.

Γλυκό ψυγείου με φρυγανιές και ζαχαρούχο γάλα - Εύκολη και λαχταριστή συνταγή

Φτιάξτε το πιο νόστιμο γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και φρυγανιές. Πρόκειται για γρήγορη, εύκολη και λαχταριστή συνταγή που σίγουρα θα σας αρέσει.

Είναι ένα υπέροχο γλυκό που συναγωνίζεται με τη γεύση του και την αρμονία των υλικών του ακόμα και την πιο περιποιημένη τούρτα. Η βάση του είναι φτιαγμένη από σιροπιασμένες φρυγανιές και η κρέμα σοκολάτας είναι... βελούδινη. Όσο για το καραμελωμένο, ζαχαρούχο γάλα έρχεται να προσθέσει αυτό ακριβώς που χρειάζεται το γλυκό για να μετατραπεί σε μια γευστική πανδαισία. Αν θέλετε κάτι πιο ανάλαφρο, δείτε εδώ μια συνταγή για δροσερό γλυκό.

Υλικά:

  • 12-14 φρυγανιές κατά προτίμηση σικάλεως

Για το σιρόπι:

  • 1 1/2 φλ.τσ. νερό
  • 1 φλ.τσ. ζάχαρη
  • 1-2 κ.σ. ποτό (κονιάκ ή ρούμι)
  • Για την κρέμα σοκολάτας:
  • 125 γρ. κουβερτούρα υγείας
  • 650 ml. γάλα
  • 50 γρ. κορν φλάουρ
  • 2 αυγά
  • 3 κ.σ. καστανή ζάχαρη

Επιπλέον για το γλυκό:

  • 1 κουτί καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα
  • 1 φακελάκι σαντιγί σε σκόνη τύπου Garni +200 ml. φρέσκο γάλα για την παρασκευή του
  • Μια χούφτα τρούφα (κατά προτίμηση με σοκολάτα γάλακτος) για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

  • Τοποθετούμε τις φρυγανιές σε ένα παραλληλόγραμμο σκεύος 20×30 και ετοιμάζουμε το σιρόπι
  • Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 3 λεπτά. Σιροπιάζουμε τις φρυγανιές φροντίζοντας να μοιράσουμε το σιρόπι ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια.

Ετοιμάζουμε την κρέμα σοκολάτας:

  • Βάζουμε το γάλα στη φωτιά να ζεσταθεί και λίγο πριν έρθει σε σημείο βρασμού ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα κομματιασμένη και ανακατεύουμε διαρκώς με το σύρμα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα εντελώς και να έχουμε ένα “σοκολατένιο” γάλα.
  • Παράλληλα , σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και μια κουταλιά ζεστό γάλα από την κατσαρόλα και τα χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να γίνουν μια ομοιογενής κρέμα.
  • Όταν βράσει το γάλα, αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπολ μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε με το σύρμα.
  • Αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά αφού η κρέμα “δένει” πολύ γρήγορα.
  • Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στις σιροπιασμένες φρυγανιές κι από πάνω απλώνουμε το καραμελωμένο γάλα κουταλιά-κουταλιά.
  • Χτυπάμε την σκόνη βανίλιας (garni) με το κρύο γάλα για 4-5 λεπτά μέχρι να σχηματιστεί μια ελαφριά σαντιγί και όταν το γλυκό έχει κρυώσει εντελώς, την απλώνουμε στην επιφάνεια.
  • Πασπαλίζουμε με την τρούφα και παγώνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
  • Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share