Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σταματήστε να ξεφλουδίζετε τις πατάτες σας πριν τις τηγανίσετε!

Δείτε το λόγο!

3 Ιουνίου 2020 09:20
Σταματήστε να ξεφλουδίζετε τις πατάτες σας πριν τις τηγανίσετε!

Ποιος δεν αγαπάει τις τηγανητές πατάτες; Η αλήθεια είναι όμως πως δεν αποτελούν και το πιο υγιεινό γεύμα, ούτε έχουν τις λιγότερες θερμίδες. Αν είναι όμως να την κάνεις την ατασθαλία και να εξωκείλεις της διατροφής σου τότε καλύτερα να το κάνεις... σωστά! Αν πάλι επιμένετε να προσέξετε τη διατροφή σας, ρίξτε μια ματιά στον τρόπο που θα καταφέρετε να μειώσετε τις θερμίδες στις πατάτες σας.

Αν λοιπόν το πήρατε απόφαση να γευτείτε τις πιο νόστιμες τηγανητές πατάτες και να αφήσετε στην άκρη τις ενοχές σας, τότε σταματήστε να τις ξεφλουδίζετε.

Οι λεγόμενες country πατάτες είναι ό,τι πιο γευστικό μπορείτε να φάτε. Μικρό tip για να απογειώσετε τη γεύση τους, πασπαλίστε τς με πάπρικα και παρμεζάνα όσο είναι ακόμη καυτές! Είμαστε σίγουροι πως δεν θα ξαναφτιάξετε τις πατάτες σας με διαφορετικό τρόπο!

Πριν τηγανίσετε τις πατάτες σας βράστε τις - Ο λόγος; Θα σας αφήσει άφωνους!

Οι τηγανητές πατάτες είναι ένα φαγητό που αγαπούν μικροί και μεγάλοι, είναι ο ιδανικός συνδυασμός για κάθε γεύμα και σίγουρα κανείς δεν μπορεί να τους αντισταθεί. Ακόμη όμως κι ένα τόσο απλό πιάτο, έχει κάποια μυστικά, αρκετά από αυτά μάλιστα μέχρι πρότινος αγνοούσαμε, για παράδειγμα, δείτε εδώ πώς θα τηγανίσετε πατάτες χωρίς σταγόνα λάδι.

Ένα ακόμη κόλπο θα σας παρουσιάσουμε και σήμερα για να κάνετε τις πατάτες σας έξτρα τραγανές και ακόμη γευστικότερες. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να προβράσετε τις πατάτες.

Μπορεί να σας ακούγεται παράξενο, αλλά με αυτό τον τρόπο φουσκώνει το άμυλο στο εσωτερικό τους ώστε, όταν τις ρίξουμε αργότερα σε καυτό λάδι, να εκραγεί και να μεταμορφωθεί σε ένα τραγανό περίβλημα. Μην τις αφήσετε όμως να βράσουν μέχρι να λιώσουν: θέλουμε να γίνουν αρκετά μαλακές για να μπορείς να τις τρυπήσεις με ένα πιρούνι αλλά ταυτόχρονα να παραμείνουν σκληρές σαν μια φέτα αγγουριού.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share